24
Kojer Attila írása
2013. szeptember 23.

Vígszínház – Érvénytelen Balázs Péter pályázata?

Érvénytelen lehet Balázs Péter pályázata a Vígszínház igazgatói posztjára – közölte a 168 Óra Online-nal Tüttő Kata. A szocialisták fővárosi képviselője elolvasta a dokumentációt, amelyből kiderül, hogy Balázs a határidő lejárta után több mint egy héttel nyújtotta be pályázatának egyik fontos elemét, hiánypótlásra viszont nincs lehetőség.

Kapcsolódó írásaink

Balázs Péter

Augusztus 26-ig kellett volna a pályázati anyagot benyújtani, a kiírás első sora szerint a pályázatnak tartalmaznia kell az ötéves üzleti tervet – mondta a 168 Óra Online-nak Tüttő Kata, aki szerint Balázs Péter ezt az üzleti tervet szeptember 4-én külön nyújtotta be, pedig hiánypótlás nem lehetséges.

„A szakmai zsűri ezzel egyáltalán nem foglalkozott, pedig az én álláspontom szerint a pályázat így érvénytelen. Balázs Péter alappályázata ugyan tartalmaz egy üzleti tervnek nevezett részt, abban viszont szinte egyáltalán nincsenek számok – mondta a politikus.

Tüttő Kata szerint a szakmai zsűri jegyzőkönyvét végigolvasva kiderül, szinte senki nem tette szóvá a hiányzó üzleti terv ügyét. A bizottság nem is foglalkozott azzal, hogy egyáltalán érvényes-e a pályázat. Balázs Péter az üzleti tervet szeptember negyedikén nyújtotta be, a bizottság ülése pedig ötödikén volt. Ez után a bizottságnak mindössze egyetlen tagja vetette föl, hogy ő nem tudta elolvasni Balázs 90 oldalas pályázatának gazdálkodási tervét.

A képviselő azt is hozzátette: a jegyzőkönyv egyes részeiből kiderül, a bírálat eltért a hagyományostól. A szakmai zsűri tagjai ugyanis, úgy tűnik, szakmailag nem foglalkoztak a pályázatokkal. A megszokott eljárás szerint a pályázatokat egyenként értékelnék a bizottság tagjai, ez esetben viszont elmaradt az egyéni értékelés.

Tüttő Kata állítása szerint a jegyzőkönyvből kiderül az is, hogy az egyik bíráló – mondván, ő egyaránt tudna érvelni mindkét pályázó mellett és ellen is – elkezdett puhatolózni arról, mit gondol a kérdésről a főpolgármester.

Tüttő Kata szerint a bizottság mindig nyílt szavazással szokott állást foglalni, most azonban titkos szavazás zajlott, gyakorlatilag mindenki titokban tartotta a véleményét.

Eszenyi Enikő és Balázs Péter három-három szavazatot kapott a bírálóbizottságtól. Eszenyi Enikőre ketten nemmel szavaztak, Balázs Péter esetében ketten tartózkodtak.

Hozzászólások
Összesen: 24 db

A hozzászólás csak regisztrált tagjaink számára elérhető, kérjük lépjen be vagy regisztráljon!

Elfelejtette jelszavát? Segítségért kattintson ide!

Kérjük, hozzászólásánál tartsa be az oldal szabályait. Erről és a moderálási elvekről itt olvashat részletesen!

Hozzászólhat a Facebook azonosítójával is.
Kattintson a "Facebook bejelentkezés" gombra!
Hozzászólás Facebook regiszrációval
step
2013-09-26 00:01:51   #24

MULTSZAZADI!

Eszenyi nyilvánosságra hozta a pályázatát, Balázs Péter ezt megtagadta.
A döntés zártkörű lesz, tehát titkos. A színház neve Vígszínház, és nem Fidesz színház.
Elvileg a népnek közvetíti a kultúrát, akik nem titkosan vásárolják, vagy vásárolnák meg a jegyet. De ha ezentúl Bússzínház lesz, akkor a mondandóm tárgytalan.

DONJ
2013-09-25 15:04:42   #23

Valaha az embereknek még volt szakmai hitvallása, a másik megbecsülése, lojalitás, és még számtalan "avítt, liberálisnak kikiáltott " emberei érték. Van egy jól működő, színvonalas színház, gazdaságilag nem igényli azt, amit a „fasiszta Dörner” féle Új színház, támogatást teljesítmény nélkül. Van egy színész, akinek manapság legfőbb szerepe, hogy kiülhet egy színpadra, a nagyvezér mögé, és nem verset mond, mindössze díszlet. Ezért jutalomból kap egy színházat, eligazgatja, jól, rosszul, nem tudom. Még sincs benne annyi empátia, nemes érzés, egy másik művésszel szemben, hogy a hatalom árnyékával meg ne próbálja kiszorítani.
Balázs Péter-t jó komikusnak tartottam. Most, gyenge, jellemtelen embernek. A legnagyobb baj az tehát, hogy a FIDESZ hatalmi tébolya, embereket vetkőztet ki önmagukból. Ettől kezdve, nincs már egy ország, van egy nemzeti (aki nem lehet ellenzékben), és van egy elgyávult, beletörődős, a tisztességért kiállni nem merő, másik. Ez lett a 23 év Magyarországa.

svájci frank
2013-09-25 10:29:55   #22

Szóval érvénytelen.
Vagy:érvénytelen??
Esetleg:érvénytelen lehet.
Remélhetőleg akadnak további variációk is.

szemenyei-kiss
2013-09-24 18:08:30   #21

Miért?... Látott már valaki gerinces színészt, színházigazgatót, pincért, liftes fiút vagy taxist?
Léteznek olyan foglalkozások - nem "szakmák", ahogy mostanában a focisták és a színészek tevékenységét nevezik - ahol kifejezetten hátrányos gerincesnek lenni.

fouta
2013-09-24 13:32:03   #20

Hiába számolni azt nem tud,csak nyalni!Mi ebben a különös,sokan nem is értik!

kata2345
2013-09-24 11:25:35   #19

Damika, úgy emlékszem van másik Kata is, de én nem vagyok azonos vele. Én Kata2345 vagyok a másik pedig ha jól emlékszem csak Kata.

öszike13
2013-09-24 06:48:21   #18

Megfogja kapni A Viget Balázs Péter,
és akkor könnyen lehet, hogy nem kell nagybetüvel irni a szinház nevét, nem biztos, hogy Balázs miatt, hanem az undoritó eljárások miatt ami a közönséget el riaszthatja....
mert, a föpógármester is szeretne maradni még föpolgármesternek és, mert más fidióta is aspirálhat a föpolgi állásra, mivel kevesebb less a parlament létszáma...
ha nyer a Fidesz, ha nem....

megdöbbentö, hogy szinte mindenütt, ahol döntnökök is léteznek, egyiknek sincs gerince... olyanok, mint a mesztelen csigák.;-{

step
2013-09-24 05:46:10   #17

Számít valamit egy szabálytalanság? Ha fidesz nyalonc követi el még dicsőséges is.

karuzo
2013-09-24 00:23:40   #16

kánya: Szüleim már nem élnek. A darabot láttam. Nem BP. miatt volt jó, vagy emlékezetes.
A többit a sarki kocsmában. A színvonal odavaló. Szánalmas.

karuzo
2013-09-23 23:05:17   #15

Kányamadár

Értem:az a műveltség kritériuma,hogy a Wikipédia hány szerepet ír ki Balázs Péter címszó alatt. Akkor meghagyom Princ a katonát kányamadár szellemi színvonalának mértékegységeként.

Hallgassa élőben! KLUBRÁDIÓ
Kedvezménykártya a 168 Órától

EDC kártya, akár Önnek is

Kedvezménykártya a 168 Órától

2014. július 10. csütörtök
Közösség
Qkory: Momentán úgy tűnik, nem eléggé… 09:57
Orbán a király !
tökös: Gerinctelen kísérlet az oroszok olimpiára engedése... 08:55
OLIMPIA — 2016 — RIO DE JANEIRO
hu pi lilliput: …bosszantó!...a minden héten „ adásba „ kerülő... 08:39
…a szőnyeg alól jelentem!
nonest: Indul a nap! Legyetek jók, ha tudtok! 06:26
Társalgó, 2016. Július
A Propeller hírei