2
168 Óra Online írása - Forrás: MTI
2011. szeptember 23.

A Raiffeisen Bank egyelőre még marad Magyarországon

A bankadó és a végtörlesztési törvény ellenére nem akar kivonulni Magyarországról a Raiffeisen Bank - mondta az osztrák bankcsoport felügyelőtanácsi tagja osztrák újságíróknak Bécsben.

Kapcsolódó írásaink

"Nem azért megyünk egyes országokba, hogy az első szél kifújjon minket onnan" - fogalmazott Walter Rothensteiner, a Raiffeisen Zentralbank vezérigazgatója, a Raiffeisen Bank International felügyelőtanácsi tagja szerda este az APA osztrák hírügynökség tudósítása szerint.

Rothensteiner azt mondta: a devizahitel-átváltások miatt várható veszteség nagyságát egyelőre nem tudja megbecsülni. Emlékeztetett arra, hogy megpróbálják a törvényt jogi szempontból megtámadni.
Fotó: Fazekas István

Johann Strobl kockázati igazgató kijelentette: 1,5-1,6 milliárd euró összegben vettek fel devizahiteleket a Raiffeisentől Magyarországon. Strobl szerint "nehéz megbecsülni", hányan élnek az előtörlesztés lehetőségével. A törvényt "nagyon, nagyon súlyos hibának" tartja, véleménye szerint az középtávon árt Magyarországnak.

Rothensteiner alapvetően nem utasít el egy európai pénzügyi tranzakciós adót, de ellenezné azt, hogy a tagállami szintű bankadókkal párhuzamosan vessék ki. Elmondta azt is, hogy nem ért egyet a Nemzetközi Valutaalap szerdán közzétett megállapításával, miszerint az euróövezeti adósságválság a bankok közötti megemelkedett hitelezési kockázatokkal együtt további 300 milliárd euró veszteséget jelenthet a banki szektornak. "Minden héten más számmal állnak elő" - hárította el az IMF figyelmeztetését.

Címkék: 

Hozzászólások
Összesen: 2 db

A hozzászólás csak regisztrált tagjaink számára elérhető, kérjük lépjen be vagy regisztráljon!

Elfelejtette jelszavát? Segítségért kattintson ide!

Kérjük, hozzászólásánál tartsa be az oldal szabályait. Erről és a moderálási elvekről itt olvashat részletesen!

Hozzászólhat a Facebook azonosítójával is.
Kattintson a "Facebook bejelentkezés" gombra!
Hozzászólás Facebook regiszrációval
mernokt
2011-09-23 17:52:05   #2

Isten hozta, ördög vigye! :)

oregcsoro
2011-09-23 09:24:06   #1

Hm-Hm van már 1 ban mely félti a nagy sibolt Profitot? ,na s a többi,azok veszteségesek?? Hiszen államunk népe nyög a felvett Banki Hitelek kamatainak visszafizetgetésétöl,merta (Kamatmarge) nagy törleszteni nem lehet a tökét!! csak a kamatot,mert elöször azt akarják a bankok!! Vissza 1 összegben??Nyet mert banknak az a jó ha hosszú-hosszú éveken át kamat van törlesztve nem a TÖKE felvett hitel!!

1

A 168óra extra rovatai
Pénz

Felpörgeti az EU a kazánpiacot (x)

2015. október 1. csütörtök
A 813/2013/EU rendelet értelmében ez az utolsó szezon, amikor még hagyományos kazánt is beépíthetünk. De nemcsak ezért érdemes most lépni, ha kazáncserében gondolkodunk.
Kedvezménykártya a 168 Órától

EDC kártya, akár Önnek is

Kedvezménykártya a 168 Órától

2014. július 10. csütörtök
Közösség
pékné_módra: Most akkor én is kicsit neked, de másnak is:... 12:22
Hát milyen országban élünk?
Brendan: Tökéletesen ráillik a Fórum töketlen... 11:36
Felmosták a padlót a teljes baloldallal...
Európaimagyar: Aljas dolog beteg embert agyonverni, de az öreg... 11:30
Orbán a király !
tökös: Biztos vagyok abban, hogy amíg ilyen szenny... 10:13
magyarfoci
A Propeller hírei