2
168 Óra Online írása - Forrás: MTI
2011. szeptember 23.

A Raiffeisen Bank egyelőre még marad Magyarországon

A bankadó és a végtörlesztési törvény ellenére nem akar kivonulni Magyarországról a Raiffeisen Bank - mondta az osztrák bankcsoport felügyelőtanácsi tagja osztrák újságíróknak Bécsben.

Kapcsolódó írásaink

"Nem azért megyünk egyes országokba, hogy az első szél kifújjon minket onnan" - fogalmazott Walter Rothensteiner, a Raiffeisen Zentralbank vezérigazgatója, a Raiffeisen Bank International felügyelőtanácsi tagja szerda este az APA osztrák hírügynökség tudósítása szerint.

Rothensteiner azt mondta: a devizahitel-átváltások miatt várható veszteség nagyságát egyelőre nem tudja megbecsülni. Emlékeztetett arra, hogy megpróbálják a törvényt jogi szempontból megtámadni.
Fotó: Fazekas István

Johann Strobl kockázati igazgató kijelentette: 1,5-1,6 milliárd euró összegben vettek fel devizahiteleket a Raiffeisentől Magyarországon. Strobl szerint "nehéz megbecsülni", hányan élnek az előtörlesztés lehetőségével. A törvényt "nagyon, nagyon súlyos hibának" tartja, véleménye szerint az középtávon árt Magyarországnak.

Rothensteiner alapvetően nem utasít el egy európai pénzügyi tranzakciós adót, de ellenezné azt, hogy a tagállami szintű bankadókkal párhuzamosan vessék ki. Elmondta azt is, hogy nem ért egyet a Nemzetközi Valutaalap szerdán közzétett megállapításával, miszerint az euróövezeti adósságválság a bankok közötti megemelkedett hitelezési kockázatokkal együtt további 300 milliárd euró veszteséget jelenthet a banki szektornak. "Minden héten más számmal állnak elő" - hárította el az IMF figyelmeztetését.

Címkék: 

Hozzászólások
Összesen: 2 db

A hozzászólás csak regisztrált tagjaink számára elérhető, kérjük lépjen be vagy regisztráljon!

Elfelejtette jelszavát? Segítségért kattintson ide!

Kérjük, hozzászólásánál tartsa be az oldal szabályait. Erről és a moderálási elvekről itt olvashat részletesen!

Hozzászólhat a Facebook azonosítójával is.
Kattintson a "Facebook bejelentkezés" gombra!
Hozzászólás Facebook regiszrációval
mernokt
2011-09-23 17:52:05   #2

Isten hozta, ördög vigye! :)

oregcsoro
2011-09-23 09:24:06   #1

Hm-Hm van már 1 ban mely félti a nagy sibolt Profitot? ,na s a többi,azok veszteségesek?? Hiszen államunk népe nyög a felvett Banki Hitelek kamatainak visszafizetgetésétöl,merta (Kamatmarge) nagy törleszteni nem lehet a tökét!! csak a kamatot,mert elöször azt akarják a bankok!! Vissza 1 összegben??Nyet mert banknak az a jó ha hosszú-hosszú éveken át kamat van törlesztve nem a TÖKE felvett hitel!!

1

Hírfolyam
További cikkeink
Hallgassa élőben! KLUBRÁDIÓ
Kedvezménykártya a 168 Órától

EDC kártya, akár Önnek is

Kedvezménykártya a 168 Órától

2014. július 10. csütörtök
Közösség
vadegér: Lehet, hogy jobb ezt nem tovább gondolni... 22:32
Hát milyen országban élünk?
Lé Hűtő: Szépjóéjtet kívánok mindenkinek! 21:44
Társalgó, 2016. Július
Béla333: Valószínűleg igazad van, csak örülnék annak, ha... 21:12
Lehet-e más a politika?
Qkory: Ja! Az a kis köpcös meg a rövidkarú kulccsal csak... 20:44
Nesze nektek kormányprogram
A Propeller hírei