4
168 Óra Online írása
2012. április 22.

Hiller: Hagyják békén dolgozni a Corvinust!

Nincs olyan szakmai ok, ami miatt a Corvinus Egyetemet megszüntetni, vagy akár szétszabdalni kellene - állítja Hiller István, volt oktatási- és kulturális miniszter. Az MSZP-s politikus szerint téves minden olyan koncepció, amely integráció címén egy bizonyítottan magas színvonalon működő intézményt szétver.

Kapcsolódó írásaink

Hiller István szerint már az is elképesztő, hogy a magyar felsőoktatás egyik nemzetközileg leginkább jegyzett egyetemét bizonytalanságban tartják, a sok munkával kialakított 'márkát' megtépázzák és mindenféle gondolatkísérletek tárgyává teszik.

A Corvinus esetében nincs szükség gondolatkísérletre, izzadságos tanulmányokra, csak arra, hogy hagyják békén dolgozni! - követelte az ellenzéki politikus.

A Budapesti Corvinus Egyetemen együtt dolgoztak és dolgoznak különböző politikai meggyőződésű oktatók. Sokan közülük egymást követő jobboldali és baloldali kormányok tagjai, tanácsadói, akik együttműködése az egyik záloga volt a színvonalnak és pont azt bizonyította, hogy a tudomány, az egyetem nemhogy eltűri, hanem megkívánja a sokféle gondolkodás egységét. Hiller szerint azt az együttműködést szétverni több mint szakmai vétek.

A volt oktatási miniszter leszögezte: nem jó, ha a politika a tudománnyal csatázik. Nem jó sem a tudománynak, sem a politikának, de annyit érdemes tudni, hogy hosszabb távon a politika ezen csak veszíthet. Csak addig sok kárt szenvedhet a tudomány.

A felvételi jelentkezések úgy a korábbi években, mint idén, bizonyították, hogy a BCE életképes, sőt a hallgatók, a felvételizők érdeklődése annak ellenére is kiemelkedő, hogy az államilag finanszírozott férőhelyek drasztikus csökkentése a Corvinust érintette leginkább.

Az egyetem több képzése évek óta a legkeresettebbek között van és a BCE meghatározott szakjaira lehet országosan is a legmagasabb pontszámmal bejutni. Bizonyított tény, hogy az egyetem diplomája piacképes és keresett, magyarán a munkaerőpiac szívesen fogadja azokat a pályakezdőket, akik a Corvinus diplomájával rendelkeznek.

Akkor mi a gond?

Két év kormányzás után érdemes lenne már kimondani, mi a baja kormányzatnak a Budapesti Corvinus Egyetemmel! - közölte a 168 Órával Hiller István.

Az MSZP véleménye egyértelmű: a Budapesti Corvinus Egyetem a magyar felsőoktatásban érték, amelyet önállóan megtartani és támogatni hasznos a magyar felsőoktatásnak és az egész országnak.

Mi ehhez tartottuk magunkat eddig is és ezt képviseljük ezután is.

Címkék: 

Hozzászólások
Összesen: 4 db

A hozzászólás csak regisztrált tagjaink számára elérhető, kérjük lépjen be vagy regisztráljon!

Elfelejtette jelszavát? Segítségért kattintson ide!

Kérjük, hozzászólásánál tartsa be az oldal szabályait. Erről és a moderálási elvekről itt olvashat részletesen!

Hozzászólhat a Facebook azonosítójával is.
Kattintson a "Facebook bejelentkezés" gombra!
Hozzászólás Facebook regiszrációval
azazello
2012-04-22 18:42:02   #4

Az LMP nagy része a Corvinuson tanult.Bosszú.

vassilon
2012-04-22 16:53:27   #3

Az a baj, hogy a Corvinus egyetem az IGAZSÁGOT tanítja, nem a jobboldali igazságot!Mert a jobboldali igazság az egészen mást mond, mint a baloldali!Az nem érdekes, hogy ezzel a diplomával elmehettek külföldre is, mert ennek a diplomának értéke van!És mi csak olyan diplomaképzést támogatunk, aki a mi igazságunkat tanítja!!!!!!!!!!!!!!

szov
2012-04-22 16:14:04   #2

Hogy mi a baj a Corvinus Egyetemmel? Egy hasonlattal világítanék rá a megoldásra: egy olyan országban, ahol sarlatánokkal és vajákos asszonyokkal gyógyítanak, nincs szükség orvosi egyetemre. Hozzászólásom címe lehetne így: "Kuszaszem a vajákos asszony".

NaEzAz
2012-04-22 13:02:27   #1

"Két év kormányzás után érdemes lenne már kimondani, mi a baja kormányzatnak a Budapesti Corvinus Egyetemmel!"

Mi a kérdés? A válasz:

"A Budapesti Corvinus Egyetemen együtt dolgoztak és dolgoznak különböző politikai meggyőződésű oktatók. Sokan közülük egymást követő jobboldali és baloldali kormányok tagjai, tanácsadói, akik együttműködése az egyik záloga volt a színvonalnak és pont azt bizonyította, hogy a tudomány, az egyetem nemhogy eltűri, hanem megkívánja a sokféle gondolkodás egységét."

A NER szelleme CSAK egyféle "politikai meggyőződés" fér bele, itt pedig még a jobboldaliak között is vannak, akik nem Orbán-hívők!

1

Hallgassa élőben! KLUBRÁDIÓ
Kedvezménykártya a 168 Órától

EDC kártya, akár Önnek is

Kedvezménykártya a 168 Órától

2014. július 10. csütörtök
Közösség
Európaimagyar: Házi őrizetbe kerül Vizoviczki László:... 07:42
Maffiaállam
Európaimagyar: Inforádió - Belföld - Imádkozik Áder Jánosért... 07:22
(k)Áder János a horgonyember!
hu pi lilliput: …aggódás 2!...felületesnek…mi több naivnak tűnnék,... 07:19
...by hu pi lilliput!
Európaimagyar: http://m.blog.hu/su/subba/image/tudta.png 06:53
Népszavazás a kvótáról...
A Propeller hírei