Péntek, 2012. április 20. 13:08
168 Óra Online írása - Forrás: MTI

IMF-közgyűlés

Washingtonba repült Matolcsy, Simor és Fellegi

  • Tetszik:
Matolcsy György, a nemzetgazdasági tárca vezetője, mint a Világbank magyarországi kormányzója, Simor András, a jegybank elnöke és Fellegi Tamás, az IMF/EU tárgyalásokért felelős tárca nélküli miniszter is részt vesz a Világbank/IMF április 20–22. között megrendezésre kerülő washingtoni tavaszi ülésén.
A Nemzetgazdasági Minisztériumot Matolcsy György miniszter, Pleschinger Gyula államtitkár és Nátrán Roland helyettes államtitkár képviseli a két nemzetközi szervezet tavaszi ülésén, emellett a magyar delegációnak tagja Fellegi Tamás tárca nélküli miniszter is. A Magyar Nemzeti Bankot a Nemzetközi Valutaalap (IMF) és a Világbank tavaszi, miniszteriális és jegybankelnöki bizottsági ülésein Simor András elnök és Karvalits Ferenc alelnök képviselik.

Az IMF tavaszi közgyűlésén pénteken találkoznak a G20 csoport országainak pénzügyminiszterei, valamint az államok központi bankjainak vezetői. Az IMF ezenkívül ismerteti többek között Közép- és Kelet-Európára és Latin-Amerikára vonatkozó legfrissebb gazdasági előrejelzését, valamint az IMF európai ügyekért felelős igazgatója, Reza Moghadam részvételével szemináriumot tartanak az eurózóna válságáról.

Szombaton az IMF politikai-stratégiai testülete, a Nemzetközi Monetáris és Pénzügyi Bizottság (IMFC) tart plenáris ülést, amely után a bizottság elnökével Christine Lagarde, az IMF vezérigazgatója számol be az elhangzottakról. Az afrikai pénzügyminiszterek ugyancsak a hétvége első napján ülnek össze. A közgyűlés zárónapján, vasárnap az afrikai konzultációs csoport ülésezik; a találkozó után Christine Lagarde tart sajtótájékoztatót.

Az egy évvel korábbi ülésen a világgazdaság előtt álló főbb kihívásokra – így a szárnyaló élelmiszer- és nyersanyagárakra, az inflációs kockázatok növekedésére, a globális növekedési egyensúlytalanságra és az ázsiai gazdaságok túlhevülésére –, valamint az ezekre adható válaszok elemzésére fókuszáltak az IMF és a Világbank tavaszi ülésének résztvevői.
Vissza a lap tetejére

Hozzászólások
Összesen: 5 db

A hozzászólás csak regisztrált tagjaink számára elérhető, kérjük lépjen be vagy regisztáljon!

Elfelejtette jelszavát? Segítségért kattintson ide!

Kérjük, hozzászólásánál tartsa be az oldal szabályait. Erről és a moderálási elvekről itt olvashat részletesen!

Hozzászólhat a Facebook azonosítójával is.
Kattintson a "Facebook bejelentkezés" gombra!
Hozzászólás Facebook regiszrációval
oregcsoro
2012-04-23 13:27:36   #5

nem kell idegeskedni nem Columbi cocain kartelbe utaztak,s lennének lelött turisták! vissza jönnek sajna s továb teszik tönkre hozzá nem érétsel az Országot! Igaz a választok voksolgatok is setétek,hisz setétben csak setét minden.Tanulság?? A magyari.Buta-nem akar tanulni,s utána semmi nem OK.Hát hiszékeny beszélö helyettesithetö szerszámok nem érdemelnek mást!

javito
2012-04-20 19:56:19   #4

Minek. Fellegi meg mikor jött haza? Kuszaszem eddig meg nem repkedett.Sajnos.Pedig repülhetne.

öreg innovátor
2012-04-20 17:05:34   #3

Bízzunk abban, hogy legalább Simor visszatér.

tatka46
2012-04-20 14:24:18   #2

Na mégis csak kell a pénz a kipaterolt IMF-től?

nagyonnagy
2012-04-20 14:21:38   #1

Remélem, ezt a kuszaszeműt nem engedikbesehova, mert azon kívül hogy segg buta, még cinikusan hazudozikis össz-vissza! Ne tegyen már több kárt, sem erkölcit, sem pedig anyagit!

1

 

Kedvezménykártya a 168 Órától
Praxis
További cikkeink
LEGÚJABBAK A FÓRUMON
tökös: Az Uniós választás után jönnek baloldalon a lemondások..... ... 07:08

Felmosták a padlót a teljes baloldallal...

straca: Tudom nonest emléXXem, emléXXünk. A vadmálnára is. 07:00

Társalgó, 2014. április

vadegér: A biztonságiak nem rendőrök, nyugodtan a kezére üthetsz, de... 06:37

Hát milyen országban élünk?

vadegér: Tegnap hallottam egy nem kivételesen okos újságírót, aki... 06:32

Választások 2014.

gyaloggos: ELVTÁRSAK! TESSENEK perelni! MINDENKI mindenkit abban az... 06:21

Hmmm....