17
168 Óra Online írása
2012. március 19.

Megjelentek a fideszes oligarchák - akikről Orbán nem beszél

A hatalmukkal korábban visszaélő, a 2010-ben ellenzékbe szorult politikai pártokhoz kötődő oligarchákkal úgy számolt le a Fidesz, hogy helyükre saját vazallusait ültette - írja elemző cikkében a Reuters.

Kapcsolódó írásaink

Az uniós és kormányzati pályázati pénzek elosztását felügyelő Nemzetfejlesztési Minisztérium és az NFI Zrt. mellett az MFB-t és az NFÜ-t is a Fideszhez hű üzletemberek irányítják. Az állami cégek vezetőit is a kormánypárthoz lojális emberekre cserélték le, így a Szerencsejáték Zrt. és az MVM vezérkara is átalakult, de az építőiparban, az energia- és reklámiparban is jelentősen megnőtt a Fideszhez közel álló üzletemberek befolyása - írja a Reutersre hivatkozva az Ecoline.

A leginkább feltűnő a 2010 óta jelentős állami megbízásokhoz hozzájutó Nyerges Zsolt cégei körüli csend a hírügynökség beszámolója szerint, amely emlékeztet arra, hogy Nyerges cége, a Közgép az elmúlt másfél évben 200 milliárd forintnyi állami megbízást kapott, Simicska Lajossal közös reklámcégének budapesti jelenléte pedig egyre feltűnőbb. A Publimont többek között a BKV egyes reklámfelületeinek továbbértékesítével foglalkozik, és csak a Szerencsejáték Zrt-től 250 millió forintos megbízást zsebelt be az elmúlt három hónapban. A Publimont jelenleg egy kétszereplős pályázaton a BKV teljes hirdetési kapacitásának továbbértékesítéséért verseng, és jó esélye van a győzelemre. A BKV a kiíráskor ugyan nem tett eleget a közbeszerzési eljárási feltételeknek, ám a tendert mégsem vonták vissza.

Nyerges, csakúgy mint üzlettársa Simicska Lajos a sajtó számára elérhetetlen, üzleti jelenlétük a azonban meghatározó a Reuters szerint. A Századvég elnöke a hírügynökségnek nyilatkozva elmondta: a Fidesz elődjével azonos elvek mentén a párthűségre alapozva próbálja kiépíteni az üzleti elitet, így az oligarchák idejének egyelőre koránt sincs vége Magyarországon.

Hozzászólások
Összesen: 17 db

A hozzászólás csak regisztrált tagjaink számára elérhető, kérjük lépjen be vagy regisztráljon!

Elfelejtette jelszavát? Segítségért kattintson ide!

Kérjük, hozzászólásánál tartsa be az oldal szabályait. Erről és a moderálási elvekről itt olvashat részletesen!

Hozzászólhat a Facebook azonosítójával is.
Kattintson a "Facebook bejelentkezés" gombra!
Hozzászólás Facebook regiszrációval
NaEzAz
2012-03-19 14:53:28   #1

Oligarcha? Csak egy szelete a Fidesz-maffiának! Ismérvei:

- támogat politikai pártokat, -> Fidesz
- átveszi a vezetést a szakszervezetekben, -> Gaskó István
- igyekszik magas poziciót szerezni a rendőrségnél, -> Pintér Sándor
- igyekszik bejutni a legfelsőbb ügyészi körökbe, -> Polt Péter
- igyekszik minél több képviselőt - helyit és országgyűlésit - korrumpálni, -> Fidesz frakció
- igyekszik bejutni a a bírói körökbe, perek irányítása céljából, -> Handó Tünde
- igyekszik poziciót létesíteni a bankokban, -> Csányi Sándor
- off-shor cégek sorát használja a pénzek mozgatására, -> Nyerges Zsolt
- nagy pénzekkel száll be a labdarúgásba. -> Orbán Viktor

És a legújabb:

- beférkőzni az állam gazdaságirányításába -> Németh Lászlóné

A keresztapa Simicska Lajos

NaEzAz
2012-03-19 15:28:14   #2

kissapuka! #3

A #1 melyik pontját vitatod?

pibá
2012-03-19 15:31:26   #3

kissapuka
Naív vagy.

ZsuzsaD
2012-03-19 15:39:46   #4

Nos rögtön itt a logikus magyarázata annak, hogy az MSZP miért tart mélh mindég ott a pártok népszerűségi listáján, ahol tart. Nem igen látható, hogy a személyeket illetően valamiféle változás történne, az pedig, hogy van egy aránylag fiatal pártvezető, az úgylátszik kevés a dicsőséghez. Az emberek bizonyos mértékig már megszokták, hogy a regnáló hatalomhoz közel állók nyilván jobban részesednek a javakból, de a Fidesz esetében a pofátlanságnak, a gátlástalan kapzsiságnak, harácsolásnak határa nincs.Hozzájuk képest-és ez ugyan szegény vigasz-az MSZP kispályásnak mondható. Ezért is várható az 2014-re, hogy és amennyiben el fognak menni az emberek szavzni, főként olyan pártra adják szavazataikat, akikben eddig még nem csalódhattak, akiknek legjobban elhiszik, hogy megpróbálnak a társadalom érdekében kormányozni, nem pedig csak a saját és az őket körülvevő establishment zsebeit tömködni. Felháborító és egyben nagyon szomorú, hogy még ma is sokan azt szajkózzák, hogy a baloldali kormány ellopott mindent. Akkor kérdem én ők, most mit lopnak?

Bástya elvtárs
2012-03-19 15:45:36   #5

kisapuka..
Amikor Orbán beszélt oligarhákról, akkor te nyálfröcsögve szidtad őket..
Amikor az ellenzéki média közöl cikket az orbáni oligarhákról, amit mindenki tudja hogy léteznek és a 2/3 -ad miatt durvább vagy rosszabb a helyzet mint valaha, azok meg nem léteznek?

Csak nem valami fideszes parlamenti képviselő vagy? Ők szoktak az emútnyócévről úgy nyilatkozni mint ha ők nem szabotálták volna a reformokat meg mindazt ami javított volna az ország állapotán..

NaEzAz
2012-03-19 15:47:57   #6

kissapuka szokás szerint végigszáguld a kommenteken, idesz@rik a szájával, majd eltűnik. Nem is érdekli, hogy a hülyeségeire ki mit reagál. Kivár egy ideig, utána megint idepiszkít, hiszen már "olyan régen" volt az előző, nincs is mire reagálni. Valami csúnya jelzőt akartam írni, de elég az róla, hogy Orbán hívő.

Shon168
2012-03-19 15:58:55   #7

igor062012-03-19 14:56:34 #2

Mar parszor mas szavakkal de ugyanezt irtam le. Pontosan errol szol ez az egesz szerencsetlen forradalom. Nem akarnak kulso kontrollt. Jo mi? Kell az ingyen zsozso de onnantol kuss annak aki adta... Ez az orbani demokracia. Ezt csinalja a neppel is. Elvesz, jogszabalyt alkot, kussoltat.
Az EU-ban latjak ezt. Ezert nem dol most a le. A majom fidesz meg magyarazkodik, rakeni masokra szokas szerint.

kissapuka2012-03-19 15:26:22 #3
te meg igy csinalsz se...et a szadbol. Amit korabban szidtal azt most veded. Te is az orszag erdeket nezed ugy latom te szerencsetlen.

dollár
2012-03-19 16:12:07   #8

NaEzAz: tízből hatan reagáltak rá, pedig senkinek sem kéne.
Az még csak hagyján, hogy egyik oligarchát kicserélik egy másikra;az a szomorúbb, hogy komoly szakmai hozzáértést igénylő állások betöltőit cserélik le a tökéletlen szoponcaikra.

NaEzAz
2012-03-19 16:20:28   #9

Kedves dollár! #11

Egyetértek veled! Engem nem zavarna, ha a párt/rokoni/baráti kapcsolat alapján hivatalba állított, amúgy hozzá nem értő embereket kipenderítenék, és hozzáértő szakértők foglalhatnák el a helyüket.

Az zavar, hogy miután kipenderítették őket, párt/rokoni/baráti kapcsolat alapján hivatalba állított, amúgy hozzá nem értő emberek foglalhatták el a helyüket, úgy a legalacsonyabb, mint a legmagasabb szinteken.

markus0628
2012-03-19 16:47:09   #10

T.NaEzAz és dollár! Jól mondják! A kisfater fizetett bértollnok! Egyedül ő nem érti,hogy az itt kommentelők egyike sem az mszp védelmében tör lándzsát,hiszen mindnyájan tudjuk,hogy ezt a fiúk elqrták,és ellenzéknek is harmat gyöngék! Velem együtt az ide beíróknak a jelenlegi hazug,dilettáns,népsanyargató kormány gusztustalan intézkedései adnak okot arra,hogy írkáljunk,mert más úgysem hallgat meg minket! Legalább levezetődik a feszko,ill. hosszabbra nyúlhat haláltusánk:)!

Kedvezménykártya a 168 Órától

EDC kártya, akár Önnek is

Kedvezménykártya a 168 Órától

2014. július 10. csütörtök
Megosztások