2
168 Óra Online írása
2012. április 21.

Sopron felveheti eddigi legdrágább hitelét

További hiteleket akar felvenni a fideszes városvezetés, ezzel akarja elkerülni a fenyegető csődöt - mondta Biczi László (MSZP).

A Kisalfold.hu beszámolója szerint a politikus arra reagált, hogy csütörtökön döntött a fideszes többség: újabb 2 milliárd értékben bocsátanak ki kötvényeket. "Minden ködösítés és mellébeszélés ellenére, ezzel tovább nő Sopron adósságállománya, ami már így is az egyik legnagyobb Magyarországon - mondta el pénteki sajtótájékoztatóján Biczi László az MSZP Sopron elnökhelyettese, önkormányzati képviselő. - Más furcsaságok is vannak azonban a legújabb hitel mögött! Egy eddig kevéssé ismert banktól kapjuk majd a pénzt. A városvezetés mindössze 3 ajánlatot kért be és mindössze egy-másfél hét határidőt szabott az ajánlatok elkészítésére. Ennek megfelelően csak 1 bank adott ajánlatot. Valószínűnek tartjuk, hogy ez is volt a cél!" – mondta Biczi.

Így aztán, ha a kormány is rábólint, Sopron felveheti, az eddigi legdrágább hitelét, ami a majdnem 11 százalékosos kamatból ered. Ezt nem vállalhatja Sopron. Ezt nem lehet finanszírozni - folytatta a politikus. "Számos kérdést tettem fel a városvezetésnek, de sem az nem derült ki, miért nem elég egy kisebb összeg, miért csak 3 banktól kértek ajánlatot, miért volt ilyen irreálisan rövid az ajánlattételi határidő, miért ilyen magas a kamat? Az azért kiderült, hogy a városvezetés szerint, a kialakult helyzetért, szinte mindenki hibás, csak ők nem. A gazdasági ügyekért felelős Alpolgármester és a Polgármester szerint, hibás a bankunk, akihez éppen ez a városvezetés fordult még pár évvel ezelőtt, otthagyva a magyar tulajdonú legnagyobb hazai bankot, hibás az euro-válság, hibásak még természetesen az 5,5 évvel ezelőtti városvezetők, egyedül csak a mostani fideszes városvezetés és az őket támogató képviselők nem hibásak. Itt lenne az ideje lassan vállalni a felelősséget is az elmúlt évek hibáiért, mert egyre inkább úgy néz ki, Sopronnak már csak múltja van, jövője nincs" - zárta Biczi László.

Hozzászólások
Összesen: 2 db

A hozzászólás csak regisztrált tagjaink számára elérhető, kérjük lépjen be vagy regisztráljon!

Elfelejtette jelszavát? Segítségért kattintson ide!

Kérjük, hozzászólásánál tartsa be az oldal szabályait. Erről és a moderálási elvekről itt olvashat részletesen!

Hozzászólhat a Facebook azonosítójával is.
Kattintson a "Facebook bejelentkezés" gombra!
Hozzászólás Facebook regiszrációval
mapolg
2012-04-21 18:59:00   #2

Orbán ellenzékben azt harsogta, hogy azért adósodtak el a fideszes önkormányzatok, mert a gaz szoci kormányok nem adtak nekik elég pénzt. Most miért adósodnak el még jobban? Csak nem a fideszes kormány miatt?

kaszablanka
2012-04-21 16:33:21   #1

Az a szemét gyurcsány! Már megint hitelre kényszerít egy "önkormányzatot"

1

Hallgassa élőben! KLUBRÁDIÓ
Kedvezménykártya a 168 Órától

EDC kártya, akár Önnek is

Kedvezménykártya a 168 Órától

2014. július 10. csütörtök
Közösség
Európaimagyar: És akkor a tusványosi dakota kiásta a csatabárdot... 22:02
Orbán a király !
Európaimagyar: Ha a válasz Lázár János, akkor mi lehet a kérdés?... 21:36
Elképesztő fideszes arcok galeriája
Lé Hűtő: Én is! Szép álmokat! 21:15
Társalgó, 2016. Július
Európaimagyar: Most mellényúlt a Fidesz, mert a Vizoviczki... 20:11
Maffiaállam
A Propeller hírei