Péntek, 2012. március 16. 10:01
168 Óra Online írása

Fellegi Washingtonban próbálkozik

  • Tetszik:
Továbbra is csak informális találkozót és nem hivatalos tárgyalást tart Fellegi Tamás tárca nélküli miniszter pénteken a Nemzetközi Valutaalap (IMF) magyarországi misszióvezetőjével Washingtonban. A tárca nélküli miniszter korábban azt mondta: a kormánynak nincs "A" vagy "B" terve, egyetlen cél van, a mielőbbi megállapodás.
Fellegi Tamás tárca nélküli miniszter informális találkozót tart a Nemzetközi Valutaalap (IMF) magyarországi misszióvezetőjével pénteken Washingtonban, hogy megvitassák a közelmúltbeli magyarországi fejleményeket.

Ezt múlt csütörtökön közölte Iryna Ivaschenko, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) budapesti képviseletének vezetője az MTI-vel, hozzátéve: a mostani szakaszban nem várhatók tárgyalások a lehetséges, Magyarországgal kötendő készenléti hitelmegállapodásról, és nem terveznek a miniszter számára találkozót az IMF menedzsmentjével sem.

Fellegi Tamás tárca nélküli miniszter a múlt héten egy budapesti konferenciáján közölte: "Magyarország célja a mielőbbi EU/IMF-megállapodás, nincs "B" terv.

Fellegi Tamás kiemelte: a kormány a hivatalos EU-IMF tárgyalások mielőbbi megkezdésére és gyors lezárására törekszik, hiszen mindhárom tárgyaló fél, minden magyar állampolgár és minden nem kizárólag spekulációra játszó befektető közös érdeke, hogy a magyar gazdaság fenntartható államháztartási hiány mellett, fenntartható növekedési pályára álljon.

A tárca nélküli miniszter úgy fogalmazott: a kormánynak nincs "A" vagy "B" terve, egyetlen cél van, a mielőbbi megállapodás.

Iryna Ivaschenko másnap, március 9-én, pénteken az MTI-nek arra a kérdésére, hogy milyen lépéseket vár az IMF a magyar kormánytól a hivatalos tárgyalások megkezdéséig, konkrétumot nem mondott. Annyit jegyzett meg, hogy a jegybanki függetlenséget illető aggodalmaikat már a Magyarországról szóló jelentésükben ismertették.

Emlékeztetett ugyanakkor arra, hogy Gerry Rice, az IMF nemzetközi kapcsolatokért felelős igazgatója az előző nap, azaz csütörtökön Washingtonban megtartott sajtótájékoztatóján azt mondta: továbbra is tartós elkötelezettséget várnak a főbb politikai kérdésekben, mielőtt megkezdenék a tárgyalásokat a programról. A fő politikai kérdések közé tartozik a nemzeti bankról szóló törvény is.

A jegybank sajtóosztálya ezen a héten szerdán az MTI-vel azt közölte: az informális találkozó témája és jellege nem indokolja az Magyar Nemzeti Bank részvételét a megbeszélésen.

Egyelőre nem látszik, hogy mikor kezdődhet meg a tárgyalás Magyarország hitelkérelméről, amellyel még novemberben fordult a kormány az IMF-hez és az EU-hoz. A magyar kormány szerint Budapest már mindent megtett, és nagyon akarná kezdeni a tárgyalást. A két szervezet azt állítja, hogy a magyarok még nem teljesítették a szükséges feltételeket. A kormány viszont nem tud feltételekről.
Vissza a lap tetejére

Hozzászólások
Összesen: 2 db

A hozzászólás csak regisztrált tagjaink számára elérhető, kérjük lépjen be vagy regisztáljon!

Elfelejtette jelszavát? Segítségért kattintson ide!

Kérjük, hozzászólásánál tartsa be az oldal szabályait. Erről és a moderálási elvekről itt olvashat részletesen!

Hozzászólhat a Facebook azonosítójával is.
Kattintson a "Facebook bejelentkezés" gombra!
Hozzászólás Facebook regiszrációval
step
2012-03-16 17:35:26   #2

Megy a bohóckodás. Megint jöhet saller és koki, most már nagyobb, de megint a zemberek fogják a nadrágszíjukat furkálni gőzerővel. A fülkések is!

azazello
2012-03-16 10:58:15   #1

Továbbra sem világos,elzavartuk az IMF-et,vagy az IMF zavart el minket?Valaki magyarázza el.

1

 

Kedvezménykártya a 168 Órától
Praxis
További cikkeink
LEGÚJABBAK A FÓRUMON
tintahal: Egy-két napig nem vagyok itt és máris megváltozik az... 22:39

Választások 2014.

Lé Hűtő: Szép álmokat mindenkinek! 21:45

Társalgó, 2014. április

pékné_módra: Na, ez véletlenül ment el. folyt: ahogy egy rajtakapott... 21:38

Hát milyen országban élünk?

Qkory: Nocsa, nocsak… 2014-04-24 21:02 EUR/HUF 309.20 ... 21:12

Közhasznú információk

Csülök: Mi meg kurvára szégyelljük, hogy te vagy az utódunk... 20:39

Hmmm....