0
Becz Dorottya írása
2005. december 28.

Az első öt másodperc

Ismerkedni nehéz

Ismerkedni nehéz. Sokat lendít a helyzeten, ha valaki elénk hozza a reménybeli célszemélyeket. Mondjuk: rögtön félszázat. Jó az. Pláne, ha három teljes óránk van végiggusztálni a felhozatalt. S ez még fokozható. Lakattal. Ne tessék semmi durvára gondolni.

?Szerinted is az első öt másodperc a legnehezebb az ismerkedésben? Szemezel a leányzóval, szimpatikus a srác, de hogy szólítsd meg? Mi adjuk az ürügyet.? Az ürügy egy lakat. Vagy egy kulcs. Kinek mit sorsolt a természet.

Internetes párkereső oldal kínálja a kalandot, potom ötezer forintért. ?Találkozz rengeteg facérral három óra alatt!? A játék egyszerű: a lányok lakatot, a fiúk kulcsot kapnak, s lehet próbálkozni. Ha utóbbi, mármint a kulcs passzol az előbbibe, tombolajegy a jutalom. Igényes alkalmi lakatosok beszélgethetnek is az akció közben. Aztán gyors zár- és kulcscsere, kutatás tovább, Kinyitlakat-parti kifulladásig.

A szervezők ígérik, legalább százan leszünk, korhatár nincs. Jár velkamdrink, bor, sör, üdítő korlátlanul - oldani a gátlást.

Regisztrálok, e-mail érkezik: ?Egyetlen teendőd van már csak, a dátumot beírni a noteszodba.? Az esemény napján emlékeztető SMS: ?Ma 8-tól várunk a megadott helyszínen.?

Sor kígyózik az ajtó előtt. Egy csajszi kabátot ad a ruhatárba: ?Lécci, vállfára, különben kinyúlik, köszi!? Suhan a csapóajtó felé. ?Lányok előre!? - hangzik bentről. Fizetés után logós matricára kerül a becenév: ?Ragaszd, ahová akarod!? Egy asztalon kulcsok és lakatok hevernek. A szervező: ?Adjak vagy választasz? Nekem szerencsés a kezem!?

Kezdés után fél órával még többen vannak kint, mint bent. A bárpultnál két zselés fűz frissen fodrászolt körömcipősöket. Dupla randi. Ősz hajú ötvenes fél Vilmost hörpint, tűzpiros ing, hozzá illő arcszín. Mellette lány, csípőnadrág, tapadós póló, itallapot vizslat. Barna barátnőjénél negyvenes figura próbálkozik. ?Cukrász a szakmám. A házasságom nem működött, másfél éve vagyok egyedül.? Gyenge kezdés. Nemnyitlakat.

?Gyerünk, fiúk-lányok, lakatoljatok bátran!? - recseg a hangfal. Magát Banderasnak nevező kopasz nyomul egy nagyon mellesre. ?Kipróbálhatlak?? - s már tolja kulcsát a csábító dekoltázs felé. Sikertelen. Antonio bizonyára odaférne.

Az erő Yodával van, ötödször áll sorba tombolajegyért, mindig különböző társsal. Hatodiknak söröző göndört szólít le, magasabb kategória, duzzad az önbizalom, kapásból elhajtják. ?Kemény lakatba vágtam a fejszém.? Vigasztalódni a mixerhez ballag.

Sárga pólós férfi gubbaszt a sarokban, ?már majdnem krisztusi korban?. ?Én huszon...? - lány habzó világossal. ?Nem kérdeztem... és sörrel nem koccintunk.? Óceánjárón dolgozott a macsó, a Karib-tengeren. ?Hű, az tuti lehetett!? - sikkant a nő. Névjegyet ad, ő nem kap, beszámolóra barátnői felé veszi az irányt. A tengerész elé új húst visz haverja: ?Próbáld ki, hátha jó lesz egy tikettre, és nyerünk vele, mit is, hajóutat!?

Odébb csajok csokorban: ?Ki tudja, lehet, hogy itt találom meg az igazit, nagy i-vel, csak még nem botlottunk egymásba? - sóhajt egy petrezselymet áruló. De csak egy rózsaszín inges nyüzüge, Pampallini lép hozzá. Bakot lő. A loboncos, bajszos Sir Totya váltja a rajzfilmvadászt, ő sem kap esélyt a nyitogatásra.

Lakatoláshoz szól nóta, ?áj láv jú, béb?. A hatvanas Tenessi rátalál Beácskára, akinek ráncos csuklóján ujjnyi arany karkötő villan. Bácsi szól a pincérnek, ?bort!?, pecsétgyűrűje türelmetlenül kopog a pulton, hóinge világít az uvében.

A tombolás sor egyre nő, akad, aki már tizenöt szelvénynél tart. Én még csak háromnál. Szemüveges szingli vigasztal, az elején neki sem ment, most meg már tucat jegye van, ?a hozzáállással lesz itt a probléma?. Úgy lehet.

A durci sörös göndör enyhülni látszik, égimeszelő nyakkendősnek szónokol. ?Nem is értem, hogyan jöhetnek itt össze az emberek. Ez olyan művi.? Biztos csak kísérő.

És végre a húzás. Elsőként Rapidrandi-meghívókat sorsolnak, amelyekkel a szerencsések újabb rendezvényen vehetnek részt. Ott hét hölgy, hét úr ismerkedhet. Hétszer hét perc alatt. Vacsorameghívások és kozmetikumcsomagok is gazdára találnak. ?Drágám, neked nincs is szükséged arcápolóra? - smúzol a szpíker csipkeblúzos lánynak. Végül a várva várt fődíj: két repülőjegy szabadon választható európai városba. Feri és Évi a nyertes. ?Na, együtt utaztok?? Csend.

Megtudjuk a következő parti időpontját, majd levél szövege hangzik el: ?Mi egy korábbi bulin ismerkedtünk meg, és lám! Olyan sikeres volt a nagy találkozás, hogy összelakatoljuk az életünket. Október elsején volt az esküvőnk. A mi örömünk a ti sikeretek is. Kívánjuk, hogy minél több párt hozzatok öszsze!?

A zene erősödik, indul a tánc - annak, aki marad. Szőkét stíröl a tengerész, ez első látásra valami, lepattan a bárszékről, a parkett felé húzza a nőt. Behajózik.

A Kinyitlakat Parti szervezői további ismerkedési lehetőséget is ajánlanak. A Rapidrandin hét férfi és hét nő találkozik egy kávézóban, párosával hét percet beszélgethetnek, majd mindenki ?szimpátialapot? tölt ki - tetszett-e a másik. Aztán forgás. A találkozó végén a randimester összesít, ha van egyezés, a szerencsések megkapják egymás elérhetőségét. Újítás: ha nincs ?együttállás?, a következő randi - januártól - ingyenes. Legújabb fejlesztésük a VacsoraParty, melynek menete a Rapidrandihoz hasonló, de kávézó helyett ?exkluzív? étterembe, négyfogásos étkezésre invitálják a jelentkezőket. Persze az ár is borsosabb.
>

Hozzászólások
Összesen: 0 db

A hozzászólás csak regisztrált tagjaink számára elérhető, kérjük lépjen be vagy regisztráljon!

Elfelejtette jelszavát? Segítségért kattintson ide!

Kérjük, hozzászólásánál tartsa be az oldal szabályait. Erről és a moderálási elvekről itt olvashat részletesen!

Hozzászólhat a Facebook azonosítójával is.
Kattintson a "Facebook bejelentkezés" gombra!
Hozzászólás Facebook regiszrációval
Hírfolyam
További cikkeink
Hallgassa élőben! KLUBRÁDIÓ
Kedvezménykártya a 168 Órától

EDC kártya, akár Önnek is

Kedvezménykártya a 168 Órától

2014. július 10. csütörtök
Közösség
ideiglenes: Biztos, hogy nem jobb. Ahhoz, hogy - amikor sor... 07:17
Hát milyen országban élünk?
nonest: Jó reggelt kívánok! \_/> \_/> \_/>... 06:21
Társalgó, 2016. Július
Béla333: Valószínűleg igazad van, csak örülnék annak, ha... 21:12
Lehet-e más a politika?
Qkory: Ja! Az a kis köpcös meg a rövidkarú kulccsal csak... 20:44
Nesze nektek kormányprogram
A Propeller hírei