Címke
Kedvezménykártya a 168 Órától
Praxis
További cikkeink
LEGÚJABBAK A FÓRUMON
step: KIEMELT! Kelet-Magyarország, közmunkásokról forgattak... 05:40

Hmmm....

zoja: A német megszállás történelemhamisító emlékművét az eddigi... 05:29

TILTAKOZÁSOK, DEMONSTRÁCIÓK

step: Mi van ha az 'atyafi' megtért, és bűnbánatot szeretne... 05:27

Orbán a király !

step: Meg el lehet dugni is ott a problémás társainkat. Szép... 05:20

Választások 2014.

step: Gyalog? Vagy a gyaloggossal? TEK nélkül? Az, hogy... 05:14

ORBÁN A MAGYARSÁG MEGOSZTÓJA

Keresett címke: államadósság

Összes találat: 139
Cikkek
 • Államadósság: húsz éve nem álltunk ilyen rosszul

  2014. április 16. szerda

  A Fidesz-kormány végképp feladta a harcot az államadósság ellen, amely március végére történelmi csúcsra emelkedett. A baj az, hogy lesz ennél rosszabb is: a sebtiben és titokban aláírt hitelszerződés az oroszokkal önmagában a GDP tizedével növeli majd hazánk adósságállományát, függetlenül attól, mi lesz a paksi bővítéssel.

 • Bajnai: 9000 milliárddal nőtt az államadósság négy év alatt

  2014. március 31. hétfő

  Az Együtt-PM véleménye szerint Magyarország tényleges államadóssága 9000 milliárd forinttal több, mint 2010-ben volt, amikor a válságkezelő kormány leköszönt hivataláról.

 • Orbán vállán koldustarisznya

  2014. március 20. csütörtök

  Azt állítja Orbán Viktor (március 15-én elhangzott ünnepi beszédében, a Nemzeti Múzeum előtt), hogy „a sors könyvében 2010-ben az volt megírva, hogy sohasem állunk fel Európa szégyenpadjáról, és sohasem dobhatjuk le a vállunkról az adósságlevelekkel kitömött koldustarisznyánkat”.

 • Unortodoxia

  2014. március 20. csütörtök

  Állítólag az elmúlt negyven év legalapvetőbb bajait akarták orvosolni. Például az eladósodást. A megszorítások és népjóléti nekilódulások ördögi köréből akartak kitörni. Röpke egy év alatt felélték a magánnyugdíjpénztárak megtakarításait, a paksi beruházáshoz szükséges hitel viszont 90 százalék fölé lendítheti az államadósságot. Az adócsökkentés politikája elképesztő adóterheléshez vezetett. A hiányt három százalék alá nyomták, az IMF-et kipaterolták, a növekedés tartalékait felélték, a gazdasági kontroll törvényes intézményeit megszállták vagy felszámolták. Sorozatunk második részében az unió első szabadságharcos kormányának gazdaságpolitikáját elemzi BUJÁK ATTILA.

 • A mi zsebünkből van Vargának családi ezüstje

  2014. március 12. szerda

  Azt állítja Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter (a Kossuth rádió Vasárnapi Újság című műsorában), hogy a kormány nem adta el a „családi ezüstöt” az államadósság csökkentéséhez, vagyis nem használt fel ehhez állami vagyont, sőt azt még gyarapítani is tudta, például a Mol-részvények megvásárlásával.

 • Még sose volt ekkora az államadósság

  2014. február 27. csütörtök

  A januárban beállított 22 844,2 milliárd forintos érték is már történelmi rekord volt, amit tovább növelt – az amúgy rendkívül szerény – 89,8 milliárdos februári kibocsátás.

 • Orbán ismét mer nagyokat álmodni

  2014. február 24. hétfő

  A választások közeledtével egyre nagyobbakat mer álmodni a túlzott szerénységgel és ígéreteinek visszafogottságával egyébként sem vádolható kormányfő. A realitásoktól egyáltalán nem zavartatva száguldó gazdasági növekedést és ismét egymillió új munkahelyet vizionál, de kisebb horderejű kérdésekben sem fukarkodik a bombasztikus jóslatokkal.

 • Moszkvai pacsi

  2014. január 28. kedd

  Különös jelképi erő sugárzik majd márciustól a budapesti Szabadság tér két sarkából. A szovjet hősi emlékmű néz majd farkasszemet a német megszállás emlékművével. Ha azt tekintjük, hogy a mai hivatalos kánon szerint a szovjetek nem felszabadítottak, hanem megszálltak bennünket, akkor az egyik megszálló néz a másik megszállóra.

 • Ebben tényleg jobban teljesítettek Orbánék

  2014. január 3. péntek

  Miközben nálunk töretlenül folyik a demagóg bankellenes kormánypropaganda, az euróövezet országai között egyetértés született a bankunió alapvető kérdéseiben. A leendő pénzügyi válságok megelőzését szolgáló rendszerhez mi is csatlakozhatunk, bár ez aligha férne össze a Fidesz „szabadságharcos” mentalitásával.

 • Így üt vissza ránk a gyenge forint

  2013. december 16. hétfő

  Gondot okozhat a Fidesz-kormánynak a forint tartósnak tűnő gyengülése, amelynek részben saját maga az okozója: növeli az államadósságot, nagyobb a nyomás a devizahiteleseken, és még a rezsicsökkentési tervekre sincs jó hatással. Mindez az MNB kamatcsökkentési folyamatának közeledő végét vetíti előre.

1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14