Címke

Keresett címke: államadósság

Összes találat: 140

Cikkek

 • Még hónapokig várhatnak a devizahitelesek

  A kormányzati ígéretek dacára még mindig sok a bizonytalanság a devizahitelek kivezetése kapcsán, az adósok leghamarabb a jövő év elején tudhatják meg konkrétan, mit hoz számukra a megoldás. Eközben elindultak a bankok kontra állam perek, és folyik a tartozások átszámítása az árfolyamrés eltörlése nyomán.

 • DK: Ezt a csatát is elvesztette a kormány

  „A Demokratikus Koalíció szerint az államadósság elleni küzdelem attól a pillanattól fogva kudarcra ítéltetett, amikor kiderült: a gazdasághoz még csak nem is konyító miniszterelnök a közgazdasági elméletekkel és a tapasztalattal szemben kizárólag saját rögeszméire és Matolcsy György hagymázas rémálmaira hajlandó támaszkodni."

 • Nemzeti tragédia

  Áder János államfő aláírta a Paks II.-hitelmegállapodásról szóló törvényt, ám ezt elhallgatta a Magyar Távirati Iroda. Ennyire nem volna fontos? Pedig a beruházás – kamatokkal, önrésszel – hétezermilliárd forint is lehet. Fejenként hétszázezret fizetünk ki érte. Petschnig Mária Zita közgazdász azt mondja: 2047-ig törlesztjük ezt. NEJ GYÖRGY interjúja.

 • Üzenik Orbánnak: Ez így nem mehet tovább

  Az EB legújabb jelentése arra figyelmeztet, amire a szakértők már régóta: a magyar gazdaság helyzete rosszabb, mint azt Orbánék állítják, a javuló adatok mögött főként olyan mesterséges ösztönzők állnak, amelyek hosszabb távon nem fenntarthatók.

 • Varga Mihály milliárdjai – a fele sem igaz

  Azt állítja Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter (az M1 A Lényeg című műsorában), hogy azért nőtt meg jelentősen az államadósság szintje a múlt év végéhez képest (a GDP 84,6 százalékára), mert hárommilliárd dollár értékben bocsátottak ki államkötvényeket, amelyeket az idén lejáró tartozások törlesztésére használnak majd.

 • Orbánék megint mernek nagyot álmodni

  Tartósan gyenge forintra számíthatunk az MNB legutóbbi lépései nyomán, ami a jelek szerint megfelel a kormány szándékainak, annak ellenére hogy a gazdaságot élénkítő hatások nem látszanak. A legújabb konvergenciaprogram így is gyorsuló növekedéssel számol.

 • Államadósság: húsz éve nem álltunk ilyen rosszul

  A Fidesz-kormány végképp feladta a harcot az államadósság ellen, amely március végére történelmi csúcsra emelkedett. A baj az, hogy lesz ennél rosszabb is: a sebtiben és titokban aláírt hitelszerződés az oroszokkal önmagában a GDP tizedével növeli majd hazánk adósságállományát, függetlenül attól, mi lesz a paksi bővítéssel.

 • Bajnai: 9000 milliárddal nőtt az államadósság négy év alatt

  Az Együtt-PM véleménye szerint Magyarország tényleges államadóssága 9000 milliárd forinttal több, mint 2010-ben volt, amikor a válságkezelő kormány leköszönt hivataláról.

 • Orbán vállán koldustarisznya

  Azt állítja Orbán Viktor (március 15-én elhangzott ünnepi beszédében, a Nemzeti Múzeum előtt), hogy „a sors könyvében 2010-ben az volt megírva, hogy sohasem állunk fel Európa szégyenpadjáról, és sohasem dobhatjuk le a vállunkról az adósságlevelekkel kitömött koldustarisznyánkat”.

 • Unortodoxia

  Állítólag az elmúlt negyven év legalapvetőbb bajait akarták orvosolni. Például az eladósodást. A megszorítások és népjóléti nekilódulások ördögi köréből akartak kitörni. Röpke egy év alatt felélték a magánnyugdíjpénztárak megtakarításait, a paksi beruházáshoz szükséges hitel viszont 90 százalék fölé lendítheti az államadósságot. Az adócsökkentés politikája elképesztő adóterheléshez vezetett. A hiányt három százalék alá nyomták, az IMF-et kipaterolták, a növekedés tartalékait felélték, a gazdasági kontroll törvényes intézményeit megszállták vagy felszámolták. Sorozatunk második részében az unió első szabadságharcos kormányának gazdaságpolitikáját elemzi BUJÁK ATTILA.

1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14 
Kedvezménykártya a 168 Órától

EDC kártya, akár Önnek is

Kedvezménykártya a 168 Órától

2014. július 10. csütörtök
Megosztások