Címke

Keresett címke: államadósság

Összes találat: 151

Cikkek

 • Nőtt az államadósság

  Szeptemberben 25 910 milliárd forint volt a magyar bruttó államadósság, ami a GDP 78 százalékának felel meg – ezt közölte kedden a Magyar Nemzeti Bank.

 • Megint nagyot mondtak Orbánék

  A kormánypropaganda ellenére gazdasági növekedésünk már közel sincs az élvonalban az uniós országok között. Csúcsra ugrott viszont az államadósság, és a költségvetési hiány is nagyobb a vártnál.

 • Orbánék ismét trükköznek az adóssággal

  Ha nem akarjuk betartani a törvényt, hát módosítjuk azt – a Fidesz-féle jogállami felfogásban ez mindennapos gyakorlattá vált. Legfrissebb példája ennek a már általuk hozott stabilitási törvény – a növekvő államadósság miatti – tervezett módosítása.

 • A szakadék szélén

  Görögországot napok választják el a fizetésképtelenségtől. A három nagy hitelező változatlanul visszatartja a 240 milliárd eurós segélycsomag tavalyról esedékes 7,8 milliárdját, mert képtelen egyezségre jutni a radikálisan baloldali Ciprasz-kormánnyal a reformokról.

 • Dübörgünk, mégsem csökken az adósságunk, sőt

  Érdekes számítással is csak stagnálásra tudta kihozni a GDP-arányos bruttó államadósságot az MNB előzetes kalkulációja. Az elmúlt évek sok ezer milliárdos megszorításai ellenére a nettó adósság azonban folyamatosan nő.

 • Orbán bukta az államadósság-háborút

  Az államháztartás névértéken számított konszolidált bruttó (maastrichti) adóssága a GDP 77,3 százaléka volt 2014 végén, éppen megegyezett az egy évvel korábbival. Az adósság összege 24 521 milliárd forint volt, 1436 milliárddal több, mint egy évvel korábban – jelentette kedden a pénzügyi számlák előzetes adatai alapján a Magyar Nemzeti Bank (MNB).

  Címkék: államadósság
 • Orbán ihlette, aztán cserbenhagyta

  Megszűnik az Összefogás az Államadósság Ellen Alap, amelynek számlájára létrehozása óta mindössze 340 millió forintot utaltak a támogatók. Az alap célja az államadóssággal szemben meghirdetett harc segítése volt. Kezdeményezőjét Orbán Viktor beszéde győzte meg arról, hogy valamit tenni kell. A miniszterelnök egyáltalán nem adakozott erre a célra.

  Címkék: államadósság
 • Még hónapokig várhatnak a devizahitelesek

  A kormányzati ígéretek dacára még mindig sok a bizonytalanság a devizahitelek kivezetése kapcsán, az adósok leghamarabb a jövő év elején tudhatják meg konkrétan, mit hoz számukra a megoldás. Eközben elindultak a bankok kontra állam perek, és folyik a tartozások átszámítása az árfolyamrés eltörlése nyomán.

 • DK: Ezt a csatát is elvesztette a kormány

  „A Demokratikus Koalíció szerint az államadósság elleni küzdelem attól a pillanattól fogva kudarcra ítéltetett, amikor kiderült: a gazdasághoz még csak nem is konyító miniszterelnök a közgazdasági elméletekkel és a tapasztalattal szemben kizárólag saját rögeszméire és Matolcsy György hagymázas rémálmaira hajlandó támaszkodni."

 • Nemzeti tragédia

  Áder János államfő aláírta a Paks II.-hitelmegállapodásról szóló törvényt, ám ezt elhallgatta a Magyar Távirati Iroda. Ennyire nem volna fontos? Pedig a beruházás – kamatokkal, önrésszel – hétezermilliárd forint is lehet. Fejenként hétszázezret fizetünk ki érte. Petschnig Mária Zita közgazdász azt mondja: 2047-ig törlesztjük ezt. NEJ GYÖRGY interjúja.

1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15 
Hírfolyam
További cikkeink
Hallgassa élőben! KLUBRÁDIÓ
Kedvezménykártya a 168 Órától

EDC kártya, akár Önnek is

Kedvezménykártya a 168 Órától

2014. július 10. csütörtök
Közösség
vadegér: Lehet, hogy jobb ezt nem tovább gondolni... 22:32
Hát milyen országban élünk?
Lé Hűtő: Szépjóéjtet kívánok mindenkinek! 21:44
Társalgó, 2016. Július
Béla333: Valószínűleg igazad van, csak örülnék annak, ha... 21:12
Lehet-e más a politika?
Qkory: Ja! Az a kis köpcös meg a rövidkarú kulccsal csak... 20:44
Nesze nektek kormányprogram
A Propeller hírei