Címke

Keresett címke: Amerika

Összes találat: 82

Cikkek

 • Családban marad

  Még csaknem egy év van hátra az amerikai előválasztások kezdetéig, Hillary Rodham Clinton azonban máris kampányol. A volt First Lady, egyben volt Madam Senator és Madam Secretary immár Madam Presidentnek készül. A túloldalról Jeb Bush, a volt elnök fia, egy másik volt elnök öccse szeretne bejutni a Fehér Házba.

 • Castro és Nasszer

  Történtek különös rebelliók is a rossz emlékű ötvenes években. Ilyen volt a pártütéses államcsíny a piramisok tövében, és a karibi térség hegyi háborúja. A győzelmek utáni orientációk (és pénzügyi források) felkutatására Nasszer és Castro hasonló utat járt be.

 • Magyar nemzeti mérce

  Azt állítja a Magyar Nemzet (első oldalas cikkében), hogy az Egyesült Államok kettős mércével mér civil ügyben, mert az új budapesti amerikai nagykövet továbbra is kiáll a magyar civil mozgalmak mellett, miközben az amerikaiak nem bírálták Egyiptomot, ahol a közelmúltban majdnem húsz civilszervezetet tiltottak be.

 • Fecniország

  Azt állítja Orbán Viktor (szokásos pénteki interjújában a Kossuth rádióban), hogy a kitiltásokkal kapcsolatban az amerikaiak egyértelmű nyilatkozatot tettek. „Azt mondták, hogy az adóhivatal elnöke személyesen korrupciós bűncselekményt követett el.”

 • Salinger kedvese

  Joyce Maynard író-újságíró, a The New York Times bestsellerszerzője tizennyolc évesen lett J. D. Salinger, a Zabhegyező és más kultregények írójának kedvese. Az írónő később memoárban tárta föl közös történetüket: könyve annyira felháborította az amerikai irodalmárokat, hogy Maynardot margóra tették évekre. Mára megbocsátottak neki. Itthon pedig hamarosan kapható lélektani krimije, a Lány a hegyen.

 • Lovas István harca a New York-i Szabadság-szoborral

  Azt állítja Lovas István (a Magyar Hírlapban a The New York Timest bírálva, amiért Magyarország ellen követel szankciókat, ahelyett, hogy korrupt amerikai politikusokkal foglalkozna), hogy „a büszke New York-i Szabadság-szobornak otthont adó Staten Island lakói újraválasztották Michael G. Grimm republikánus képviselőjüket az amerikai kongresszusba, annak ellenére, hogy húsz vádpontban szövetségi szintű bűncselekmény ügyében vizsgálják”.

 • NERicum

  Tudtuk, hogy előbb-utóbb ezek a hamburgerfaló jenkik is kiérdemelnek egy rendes sallert. Bár, ahogy látom, a sallerosztás más alkalmai során eléggé pokróc hatalom most a pávatáncos verziót alkalmazza. Pávatáncos saller – NERicum.

 • Hosszabb a lista?

  Az Amerikában élő Charles Gatit, a politikatudományok professzorát az amerikai–magyar kapcsolatokról kérdeztük. Egyebek mellett azt válaszolta: a kitiltási ügy elvi kérdés az amerikaiak számára. Szóba került a Magyar Országgyűlés elnökének minapi furcsa megjegyzése is: Kövér László közölte, Charles Gati már 2010 után kijelentette, hogy a magyar kormányt meg kell buktatni.

 • Orbán bizonyítékai

  Azt állítja Orbán Viktor (Brüsszelben magyar újságíróknak az amerikai kormány beutazási tilalmi listájáról), hogy a magyar hatóságok csak azután tudnak lépni, ha az amerikaiak átadják nekünk az információikat. „Miután Magyarország jogállam, bizonyíték nélkül nem lehet eljárást indítani.”

 • El a kezekkel!

  Az amerikai bürokraták, titokszolgák és közalkalmazottak által gerjesztett korrupciós hecckampány elleni harchoz kívánok néhány ötletet adni kormányunknak.

1  2  3  4  5  6  7  8  9 
Kedvezménykártya a 168 Órától

EDC kártya, akár Önnek is

Kedvezménykártya a 168 Órától

2014. július 10. csütörtök
A Propeller hírei