Címke

Keresett címke: Amerika

Összes találat: 102

Cikkek

 • Káosz Európában

  Nemzetközi terrorizmusszakértő. Nemrég Magyarországon is megjelent Az iszlamista főnix című könyve, amely bestseller Európa-szerte. Művében azt írja: meg kell érteni az Iszlám Állam (ISIS) működését. De vajon meddig tudunk toleránsak maradni? Loretta Napoleoni a franciaországi és mali terrorcselekmények, illetve az európai terrorfenyegetettség kapcsán adott interjút a 168 Órának.

 • Német kémek Amerikában

  1941. december 13-án, két nappal Hitler Amerikának szóló hadüzenete után a nácik harminchárom kémét ítéltek összesen háromszáz évi börtönre a New York-i törvényszék. A kiterjedt kémhálózat viszonylag csekély kárt okozott, miután vezetője már Amerikába érkezésekor bejelentkezett az FBI-nál. Hű maradt viszont a Führerhez a gárda egyik kulcsembere, Frederick Duquesne, aki a britek ellen harcoló búrként kezdte, s ő tehette el láb alól Kitchener tábornokot.

 • Simonyi András: Magyarország sokat kockáztat

  – A kormány elhitte a saját retorikáját, elhitte, hogy minden rendben van. Elvégre André Goodfriend hazament, Thomas Melia „demokráciaügyi államtitkár” távozott az amerikai külügyből, új nagykövet érkezett, csend van. Ráadásul Szemerkényi Réka washingtoni nagykövetünk kiváló munkát végez, a kongresszusi meghallgatásán el is mondtam: sajnálom, hogy ilyen tehetséges diplomatának a „takarítás” a dolga, ahelyett hogy befektetőket tudna az országba irányítani. De mindezek ellenére a profik – gondolom, Szemerkényi is – pontosan tudták, hogy az amerikai hallgatás nem tart örökké – mondja Simonyi András.

 • Kitiltás

  A botrány néhány héten keresztül borzolta a kedélyeket. Mi, magyar állampolgárok pedig azóta sem tudjuk, kik azok a korrupt magyar közéleti szereplők, akik olyan súlyosan éltek vissza politikai hatalmukkal és befolyásukkal, hogy okot adott az Egyesült Államokból való kitiltásukra.

 • „Ennyire azért nem vagyunk bénák”

  A baloldali ellenzéki pártok leszerepeltek, az LMP pedig el sem ment arra a vacsorára, amelyen Robert Berschinski külügyi helyettes államtitkár is részt vett szeptember 30-án, Budapesten – tudta meg a 168 Óra. A résztvevők szerint érződött az ellenzék koncepciótlansága, az egyik politikus utólag úgy magyarázkodott: „ennyire azért nem vagyunk bénák”. A lap csütörtöki számában megszólal a volt washingtoni nagykövet is. Simonyi András szerint az amerikai kritikák a teljes hazai politikai elitnek szólnak.

 • Kétféle radikalizmus

  Nemcsak Orbán, hanem valamennyi szócsöve állandóan másokra hárítja a felelősséget a menekültválság kezeléséért. Ezek a hamis tirádák meglehetősen hamisan hangzanak annak a kormányfőnek a szájából, aki köztudottan a leszólt unió nettó befizetőinek pénzéből tartja fenn a maga vircsaftját – nem véletlen, hogy Angela Merkel figyelmeztette már „azokat az országokat, amelyek az unióhoz való csatlakozásból annyit profitáltak”, hogy ideje volna ezt az európai szolidaritással viszonozni.

 • Trump a ringben

  Bár hivatalosan csak jövő februárban kezdődik az amerikai előválasztási kampány – amikor is a két nagy párt tagjai megnevezik elnökjelöltjüket –, ennek a „száguldó cirkusznak” az előfutamai már javában dübörögnek. A demokratáknál a korábbinál kisebb eséllyel ugyan, de változatlanul Hillary Clinton vezeti a mezőnyt, a republikánusoknál viszont Donald Trump valósággal állva hagyta Jeb Busht.

 • Régimódi történet

  Az interneten található információk szerint a Liberty International Group lobbicég – amelynek elnöke a republikánus Connie Mack – 1370 milliárd forintot, azaz mintegy ötmillió dollárt kapott a magyar kül- és gazdaságpolitika magyarázatára, népszerűsítésére az USA-ban.

 • Orbán Ausztráliát is kiosztja – és téved

  Azt állítja Orbán Viktor (a menekültkrízisről, a Kossuth rádióban): „Az nem járja, hogy az Egyesült Államok nem fogad, vagy ha jól látom, akkor talán összesen 10 vagy 15 ezer embert (...) és Ausztrália egyáltalán nem fogad.”

 • Marc Levy: Amerikának kötelességei vannak

  Nem a lelkesedés, hanem a menekülés diktálja az iramot. Úgy hagyták el otthonaikat, hogy biztosra vették: az út vége nem zsákutca lesz. A 168 Óra összeállításában nyilatkozó külföldi professzorok között olyan is akad, aki azt tartja a legfontosabb kérdésnek: vesztébe rohan-e az Európai Unió, amikor vakon ragaszkodik mostani migrációs politikájához? Most Marc Levy, a Columbia Egyetem nemzetközi tanulmányok tanszékének docense véleményét közöljük.

1  2  3  4  5  6  7  8  9  10 
Hallgassa élőben! KLUBRÁDIÓ
Kedvezménykártya a 168 Órától

EDC kártya, akár Önnek is

Kedvezménykártya a 168 Órától

2014. július 10. csütörtök
Közösség
Qkory: Odaát is tudják az ősi dakota bölcsességet: Nix... 10:25
Orbán a király !
Qkory: Tállai államtitkár úr személyesen vitt 150 millió... 10:08
A FIDESZ vizet prédikál, és bort iszik......
nonest: Tökösnek van igazsága. Az USA sportszövetségei... 09:54
OLIMPIA — 2016 — RIO DE JANEIRO
Qkory: Gyúrunk, waze?! 09:51
Elképesztő fideszes arcok galeriája
A Propeller hírei