Címke

Keresett címke: Amerika

Összes találat: 71

Cikkek

 • A két szög

  Színészgyerek volt. Édesapja, Dégi István akkor halt meg, amikor ő a színészi pályáját kezdte. Később szerkesztő lett a köztévében. Feleségét, Kóczé Angéla szociológust idővel tanítani hívták az Egyesült Államokba: a család 2013 óta él Észak-Karolinában, Winston-Salemben. Dégi János azon a nyáron leltározta az emlékeit. Mire a végére ért, felkészült az amerikai váltásra.

 • A magyarok ötöde vállalna távmunkát

  Míg Finnországban, Hollandiában és Amerikában a munkavállalók 25 százaléka távmunkában dolgozik, addig a magyar válaszadók 63 százaléka nyilatkozott úgy, hogy munkahelyén nincs lehetőség távmunkára és nem is tervezik a bevezetését, míg 12 százalékuknál már elérhető az otthoni munkavégzés.

 • Hillary Clinton memoárja

  A jogásznőből utóbb szenátor lett, majd férjét követően 2008-ban ő indult a demokrata elnökjelöltségért. Kevéssel maradt csak el Barack Obama mögött – aki aztán külügyminiszterének hívta a volt vetélytársat. Hillary Clinton a második Obama-kormányban nem vállalt szerepet: ismét versenybe szállna az elnökjelöltségért.

 • Média és politika

  Riporteri pályáját az induló TV2-nél kezdte. Idővel az MTV New York-i tudósítója lett. Bombera Krisztina ma az ATV-ben vezet műsort. Külpolitikai újságíró, de a belpolitikában is otthon van. Könyveket is ír. Gyakran idézi a porosz reformer, esztéta Wilhelm von Humboldt mondását: „Azoknak az embereknek a világnézete a legveszélyesebb, akik sosem nézték meg a világot.” SZTANKAY ÁDÁM interjúja.

 • Obama: Amerika ritkán volt ilyen erős

  A kérdés nem az, hogy az Egyesült Államok vezetni fog-e a világban, hanem az, hogyan fog vezetni. Az elnök leszögezte, hogy az izolacionizmus szóba se jöhet Amerika számára.

 • Hatalmas káoszt okozott a vihar Amerikában

  Több mint hatezer repülőjárat késett az elmúlt két napban az Egyesült Államok északkeleti területeit elérő viharzóna miatt.

 • Mrs. Clinton a ringben

  Két és fél év van még hátra a 2016-os amerikai elnökválasztási hadjárat nyitányáig, de a kampány valójában máris megkezdődött. Mivel a két mandátumot kitöltő Barack Obama nem indulhat harmadjára is, a demokratáknak új jelöltről kell gondoskodniuk. Erre a posztra készül bejelenteni igényét Hillary Clinton.
  KULCSÁR ISTVÁN írása.

 • Obama aláírna egy előfeltétel nélküli törvényt

  Obama elnök kész aláírni egy politikai feltételekhez nem kötött törvényt az amerikai adósságplafon emeléséről, ám egyelőre nem világos, hogy a republikánus párti képviselők javaslata erre vonatkozik-e – jelentette ki csütörtökön Jay Carney, a Fehér Ház szóvivője.

 • Költségvetési vita: ez nem valami átkozott játék

  Tárgyalást sürgetett az amerikai szövetségi költségvetés finanszírozásának ügyében Barack Obama amerikai elnökkel és a demokratákkal John Boehner, az amerikai képviselőház republikánus elnöke.

 • Mítosz születik

  Amerika lakhatóságának, élhetőségének nincs egy kulcsa. Sok van neki. Engem az első napokban dühített, hogy a szállodában az ingyenes net csak döcögött, a gyorsért pedig túl sok pénzt kértek, amikor a szomszédos McDonald’sban olyan szupersztráda van egy pohár narancsléhez, hogy minden játékfüggő zokoghat örömében

  Címkék: Amerika internet GPS
1  2  3  4  5  6  7  8 
Kedvezménykártya a 168 Órától

EDC kártya, akár Önnek is

Kedvezménykártya a 168 Órától

2014. július 10. csütörtök
Megosztások