Címke

Keresett címke: Kulka János

Összes találat: 17

Cikkek

 • Amadeus

  Ha nyár, akkor új Orlai-produkció. Ha nyár és új Orlai-produkció, akkor valami újra hasznosított egykori filmvilágsiker, amivel aztán lehet szörfölni a szabad tereken. Az Amadeus esetében ez lényegében meg is történt, a szabadtéri előadások után augusztus végétől ismét a Belvárosi Színházban látható majd a darab.

 • A lázadás kottája

  A Belvárosi Színházban az Orlai Produkció mutatja be Peter Shaffer Amadeusát. A darabban Salieri, a bécsi konzervatórium alapító igazgatója, Beethoven, Schubert, Liszt egykori mestere visszaemlékszik kapcsolatára a nála nehezebb sorsú Mozarttal. Kiderül, miként kergette tébolyba az idős mestert a puszta irigység, az évtizedekkel ifjabb zeneszerzőzseni felbukkanása. Szikszai Rémusz rendezése a történet társadalmi vonatkozásait sem kerüli meg. A két főszereplővel, a Mozartot alakító Keresztes Tamással és a Salierit megformáló Kulka Jánossal SZTANKAY ÁDÁM beszélgetett tehetségről, generációkról és szakmai fortélyokról.

 • Lapajánló – A lázadás kottája

  Nagy sikerrel mutatták be a Belvárosi Színházban Peter Schaffer Amadeusát. Címlapunkon a főszereplők láthatók, Keresztes Tamás, aki Mozartot játssza, és Kulka János, aki Salierit formálja meg. Titokról, tehetségről, tébolyról, Mozartról és Salieriről szól az interjú, amelyben azért szóba kerül Kulka János és Orbán Viktor levélváltása is, és az, hogy bűnnek számít-e, ha valaki kritizálni meri a megválasztott kormányt.

 • Amadeus-bemutató Kulka Jánossal és Keresztes Tamással

  Június 18-án az Orlai Produkciós Iroda a Belvárosi Színház színpadán mutatja be Peter Schaffer világhírű darabját Szikszai Rémusz rendezésében. A főbb szerepekben Kulka Jánost, Keresztes Tamást, Fodor Tamást és Lovas Rozit láthatja a közönség.

 • Márton medálja

  A most 18 éves gimnazista 2008-ban, 13 évesen alapította az Arany Medál-díjat az „igazi művészi értéket közvetítők felkarolásáért és elismeréséért”. Az elismerést mostanáig mások mellett Törőcsik Mari, Bodrogi Gyula, Kulka János, Háy János, Básti Juli, Tenki Réka és Szász János kapta meg. A „könyvfüggő” alapítónak fáj, hogy osztálytársai csupán „értéktelen szennyet” olvasnak, hisz szüleiktől is ezt látják.

 • Kulka János kikelt Kerényi ellen

  Magyar állampolgárként és a Nemzeti Színház társulatának egykori tagjaként Kulka János nyílt levélben utasítja vissza Kerényi Imre szavait, melyekkel a Nemzeti Színház elmúlt éveit minősíti.

 • Színházbűvészet

  Az Orlai Produkciós Iroda huszonnyolc színházi előadást tart műsoron. Van közöttük 250-es és 150-es széria is. Akadnak, akik a több játszóhelyen otthonos magánszínházat ajakbiggyesztve bulvárszcénának nevezik, bár három produkciójuk is elnyerte a Kritikusok Díját, és van olyan kísérleti előadásuk, amelyet hét rangos nemzetközi fesztiválra is meghívtak.

 • Kulka János a Nemzeti-pályázatról

  „Szabad leszek” – Ha Vidnyánszky Attila marasztalná is, akkor sem maradna a Nemzeti Színháznál a döntés mögötti politikai cirkusz miatt. Kulka János a HVG-nek mesélt.

 • Hiszek a változásban

  Kulka János a Nemzeti Színház művésze a Pozsonyi Pikniken volt a 168 Óra vendége. Beszélt a Nemzetiről, de közéleti szerepéről is, hiszen Csákányi Eszterrel a Milla-demonstrációk állandó résztvevője. Szerinte Magyarország olyan hely, amelynek kevés ember a kedvezményezettje, ahol kopik a derű. De teljesíteni kell azt a minimumot, hogy kinyitjuk a szánkat.

 • Kulka is ott volt - még 150 főnek fájt a sajtószabadság hiánya

  Demonstrációt tartott a sajtószabadság nemzetközi napján, csütörtökön délután Budapesten a Televíziósok és Filmkészítők Független Szakszervezete (TFSZ) és a Tiszta Kezek a Demokratikus Magyarországért Mozgalom. A két szervezethez a közmédia tisztaságáért a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) Kunigunda úti gyártóbázisa előtt tiltakozók is csatlakoztak.

A 168óra extra rovatai
Kedvezménykártya a 168 Órától

EDC kártya, akár Önnek is

Kedvezménykártya a 168 Órától

2014. július 10. csütörtök
A Propeller hírei