Címke

Keresett címke: Kulka János

Összes találat: 23

Cikkek

 • Örömvendégség

  – Csavargó és hegymászó vagyok, sok kultúra sokfajta embere látott már vendégül. Az expedíciós hegymászás önző tevékenység: szeretnék magasztos élményeket átélni, szeretném magamat jobban megismerni. Egy idő után rájöttem, hogy amit az élettől kapok, abból illene visszaadnom – mondta Klein Dávid a 168 Órának annak apropóján, hogy érdi otthonában pár napra vendégül látott egy ugandai szociális munkást, Akit.

 • A professzor és a színész

  Egyikük patológus professzor, a Semmelweis Egyetem tanára, az Európai Patológus Társaság vezetőségi tagja. Másikuk Kossuth-díjas színész, a budapesti Katona József Színház művésze. Kulka Janina és Kulka János a 168 Óra kérésére először vállalkozott arra, hogy páros portréban rajzoljuk meg párhuzamos sorsukat.

 • A professzor és a színész

  Egyikük patológus professzor, a Semmelweis Egyetem tanára, az Európai Patológus Társaság vezetőségi tagja. Másikuk Kossuth-díjas színész, a budapesti Katona József Színház művésze. Kulka Janina és Kulka János a 168 Óra kérésére először vállalkozott arra, hogy páros portréban „rajzoljuk meg” párhuzamos sorsukat. (Részlet az írásból.)

 • Lapajánló – Janina és János

  A címoldalon a Kulka testvérek láthatók, Janina és János. A professzor és a színész együtt mesélnek családjuk történetéről...

 • Amadeus

  Ha nyár, akkor új Orlai-produkció. Ha nyár és új Orlai-produkció, akkor valami újra hasznosított egykori filmvilágsiker, amivel aztán lehet szörfölni a szabad tereken. Az Amadeus esetében ez lényegében meg is történt, a szabadtéri előadások után augusztus végétől ismét a Belvárosi Színházban látható majd a darab.

 • A lázadás kottája

  A Belvárosi Színházban az Orlai Produkció mutatja be Peter Shaffer Amadeusát. A darabban Salieri, a bécsi konzervatórium alapító igazgatója, Beethoven, Schubert, Liszt egykori mestere visszaemlékszik kapcsolatára a nála nehezebb sorsú Mozarttal. Kiderül, miként kergette tébolyba az idős mestert a puszta irigység, az évtizedekkel ifjabb zeneszerzőzseni felbukkanása. Szikszai Rémusz rendezése a történet társadalmi vonatkozásait sem kerüli meg. A két főszereplővel, a Mozartot alakító Keresztes Tamással és a Salierit megformáló Kulka Jánossal SZTANKAY ÁDÁM beszélgetett tehetségről, generációkról és szakmai fortélyokról.

 • Lapajánló – A lázadás kottája

  Nagy sikerrel mutatták be a Belvárosi Színházban Peter Schaffer Amadeusát. Címlapunkon a főszereplők láthatók, Keresztes Tamás, aki Mozartot játssza, és Kulka János, aki Salierit formálja meg. Titokról, tehetségről, tébolyról, Mozartról és Salieriről szól az interjú, amelyben azért szóba kerül Kulka János és Orbán Viktor levélváltása is, és az, hogy bűnnek számít-e, ha valaki kritizálni meri a megválasztott kormányt.

 • Amadeus-bemutató Kulka Jánossal és Keresztes Tamással

  Június 18-án az Orlai Produkciós Iroda a Belvárosi Színház színpadán mutatja be Peter Schaffer világhírű darabját Szikszai Rémusz rendezésében. A főbb szerepekben Kulka Jánost, Keresztes Tamást, Fodor Tamást és Lovas Rozit láthatja a közönség.

 • Márton medálja

  A most 18 éves gimnazista 2008-ban, 13 évesen alapította az Arany Medál-díjat az „igazi művészi értéket közvetítők felkarolásáért és elismeréséért”. Az elismerést mostanáig mások mellett Törőcsik Mari, Bodrogi Gyula, Kulka János, Háy János, Básti Juli, Tenki Réka és Szász János kapta meg. A „könyvfüggő” alapítónak fáj, hogy osztálytársai csupán „értéktelen szennyet” olvasnak, hisz szüleiktől is ezt látják.

 • Kulka János kikelt Kerényi ellen

  Magyar állampolgárként és a Nemzeti Színház társulatának egykori tagjaként Kulka János nyílt levélben utasítja vissza Kerényi Imre szavait, melyekkel a Nemzeti Színház elmúlt éveit minősíti.

Hírfolyam
További cikkeink
Hallgassa élőben! KLUBRÁDIÓ
Kedvezménykártya a 168 Órától

EDC kártya, akár Önnek is

Kedvezménykártya a 168 Órától

2014. július 10. csütörtök
Közösség
Európaimagyar: "Orbán fényévekkel az európai politikusok... 18:39
Elképesztő fideszes arcok galeriája
Qkory: Bizony! Fazekas Róbert már 2004-ben nem pisilt... 18:33
OLIMPIA — 2016 — RIO DE JANEIRO
Qkory: Teccik, mi? 18:27
Orbán a király !
Qkory: A prifo nem te leszel, azt már tuti! 18:24
Kosa a PART esze.....
A Propeller hírei