Címke

Keresett címke: demokrácia

Összes találat: 368

Cikkek

 • Clinton tájékozatlan

  Miért mondta Bill Clinton volt amerikai elnök – aki, ha felesége megnyeri a választásokat, szerepet kap az új amerikai kormányzatban is –, hogy Lengyelország előnyben részesíti az önkényuralmi stílusú, Putyinra hasonlító vezetőket? A Jog és Igazságosság (PiS) képviselője, Stanislaw Piotrowicz már megmagyarázta: mert a volt elnök a Gazeta Wyborczát olvassa.

 • A harag hetei

  Nem tudom, titokban kicsit is szégyellik-e magukat azok, akik részt vállalnak ezekben a kritikus véleményt megfogalmazó polgárok ellen indított romlott és cinikus akciókban. Mert valakik végrehajtják a hatalmi téboly diktálta parancsokat (a vakhit nem mentség, legfeljebb magyarázat). Vajon hogyan számolnak el a lelkiismeretükkel azok, akik tudják, mit cselekszenek? Persze értem én, azért igazán elvetemült ez a hatalom, mert önnön, eszközként kezelt végrehajtóit is megfélemlíti, egzisztenciálisan zsarolja, fenyegeti. Ha nem engedelmeskedsz, megnézheted magad.

 • Lengyelország a 48. helyre esett a demokrácia terén

  Mint a lengyel média hírül adta, a The Economist hetilap tekintélyes vizsgálata szerint Lengyelország 2015-ben viharos gyorsasággal nyolc helyett zuhant a „demokrácialistán”, s olyan egzotikus országok előzik meg, mint a Dél-Afrikai Köztársaság, Jamaica vagy Trinidad és Tobago.

 • Lengyelország a 48. helyre esett a demokrácia terén


  Mint a lengyel média hírül adta, a The Economist hetilap tekintélyes vizsgálata szerint Lengyelország 2015-ben, viharos gyorsasággal 8 helyett zuhant a „demokrácia listán”, s olyan egzotikus országok előzik meg, mint a Dél-Afrikai Köztársaság, Jamaica, vagy Trinidad és Tobago.

 • A hallgató tömeg

  Hát nem tudjátok, hogy vérig sértettétek már a társadalom szinte minden rétegét? Nem tudjátok, mi a különbség a balhé és az „Elég volt!” között? Valóban azt hiszitek, hogy egy többezres tömeg csak jajgatni akar a Parlament előtt? Azt hiszitek, hogy minden tüntető tömeg lecsendesíthető? Hogy mindenki megvásárolható, megszédíthető, megtéveszthető? Azt hiszitek, hogy ebben a látszatdemokráciában leülnek veletek látszattárgyalásra is? Hogy bedőlnek újra és újra az ígéreteknek és hogy elfogadható magyarázat lesz a túltolt biciklitek?

 • 2016: Európa elmagányosodása

  A 168 Óra e heti számában arról is olvashatnak: nemzetközi szakemberek féltik az európai demokráciákat. Egyes elemzők úgy vélik: 2016 az emberi jogok hanyatlásának éve lehet. A német konzervatív lap, a Die Welt is nemrég a kontinens orbanizálódását jósolta. Ugyanakkor Balázs Péter volt külügyminiszter, EU-biztos szerint bár népszerű orbanizálódással riogatni, nincs ilyen veszély.

 • Nagy ívben tettek a demokráciára

  Azt állítja Orbán Viktor (Az idők jelei című dolgozat vitáján keresztény értelmiségiek előtt), hogy a mai Alkotmánybíróság többsége „konzervatív, keresztény, nemzeti, polgári értékrendű”, bár „erről nem szokás beszélni, mert nem illendő valahogy”.

 • A Nagy Összeesküvés

  Ha fel akarod kelteni az emberekben a félelmet és a szorongást, hogy szükségük legyen a védelmedre, akkor meg kell rajzolnod az ellenségképet. Kezdetben megteszi egy olyan arctalan fenyegetés is, amilyen a migránsáradat, de később már árnyalásra, részletezésre van szükség. Megnevezendők a rémisztő jelenség mögött álló erők, a ránk rontó Rosszak. Az ellenségnek arcot kell adni – és Soros György erre a legmegfelelőbb.

 • Tell Vilmos szabadsága

  A svájciakat lehet csodálni, tisztelni, talán még szeretni is. A szép legendáikért, a sosem volt Tell Vilmosukért, a szabadságukért. És a bátorságért, amellyel ezt a szabadságot megteremtették maguknak.

 • A bálványosi vízió

  Orbán a világraszóló ideológiai botránykeltés óta alighanem felfogta, hogy egyáltalán nem igaz a régi sztármondás, miszerint mindegy, mit beszélnek rólad, csak beszéljenek. Tehát most, a bálványosi táborban – meglehet, csak ideiglenesen – mindenesetre lemondott a demokrácia fogalmának radikális átértelmezéséről. Az aktuális üzenet ezúttal az európai civilizáció megmentésének parancsolata volt. Hogy pedig mitől kell félteni Európát, azt képes két szóban kifejezni: természetesen a bevándorlástól és a baloldaltól.

1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35 
Hallgassa élőben! KLUBRÁDIÓ
Kedvezménykártya a 168 Órától

EDC kártya, akár Önnek is

Kedvezménykártya a 168 Órától

2014. július 10. csütörtök
Közösség
Európaimagyar: Hamarosan nem lesz, aki a politikusok gyermekeinek... 19:06
Hát milyen országban élünk?
nonest: A labdarúgás játékszabályai 2016/17 Ez a fejezet a... 17:35
magyarfoci
Kérdőjel: Erre mennek el az uniós pénzek.... De valaki... 16:02
Orbán a király !
Qkory: Hát hisz' ez az! Engem pl. hiába traktáltak... 15:40
OLIMPIA — 2016 — RIO DE JANEIRO
A Propeller hírei