Címke

Keresett címke: gasztronómia

Összes találat: 248

Cikkek

 • Régi ízek újjávarázsolva

  A visszatérő vendégek már az étlap külleméről látják a változást, pedig Fancsali Tamás, a Benczúr szálloda éttermének új konyhafőnöke most még csak kisebb ötletekkel varázsolta újjá a kínálatot. Szeptembertől jönnek aztán az igazi újdonságok – ahogy ő mondja, hagyományokat is őrző fogások, de új megfogalmazásban.

 • Az év női vállalkozója

  Ő lehet a világ egyik bornagykövete. Ehhez persze meg kell szereznie a Master of Wine-oklevelet Londonban: erre készül most. Amúgy közgazdász, borszakértő, s idén alapította borászati iskoláját itthon: felsőfokú szakirányú továbbképzést ad, de hobbiérdeklődőket is tanít. Nemrég a PWA (Professional Women’s Association – Sikeres Nők Egyesülete) neki ítélte Az év női vállalkozója-díjat.

 • A tudomány bora

  A Magyar Tudományos Akadémia idén is bormustrát hirdetett Az MTA bora cím elnyeréséért. A nyertes italok egy éven át lehetnek a tudós társaság rendezvényeinek hivatalos borai. A bíráló bizottságnak akadémikusok mellett tagja volt Niszkács Miklós is, az esemény szakmai partnerének, a Magyar Borakadémiának az alelnöke, számos sikeres gasztronómiai és boroskönyv szerzője. Arról is kérdeztük: valóban akadémiai szintre jutott-e a honi borászat?

 • A jonatánalma nyert a pálinka-világkupán

  A tuzséri pálinka manufaktúra jonatánalma-pálinkáját választották a IV. pálinka-világkupa győztesévé a gyulai pálinkafesztiválon. Békés megye pálinkája címet egy sajmeggy párlat szerezte meg. Az idei versenyre több mint 500 pálinkát neveztek be.

 • Ballaró, a palermói piac

  A Ballaró Palermo egyik legrégebbi piaca. Az eredete a X.századra, a szicíliai arab uralom idejére vezethető vissza. Neve Balhara falu nevéből származik, ahonnan hajdan az arab kereskedők érkeztek eladni portékájukat. Az eredeti neve Al-Suq Balharaez volt, a ebből lett mára a híres-nevezetes Ballarò piac.

 • Párizsi városnézés étterembusszal

  A francia gasztronómia ínyencségeit és egy csodálatos városnézés élményeit kínálja a Párizs nevezetességeit körbejáró Bustronome nevű étterembusz. A Párizs utcáin négy hónapja közlekedő, feketére festetett, üvegtetős kétszintes busz belülről egy elegáns éttermi tetőteraszra emlékeztet, ahonnan minden irányba gyönyörű kilátás nyílik a városra.

  Címkék: gasztronómia
 • Az ízek nagymestere

  Kocsis Bálint mesterszakács a kézműves Csikos lekvárok receptúráinak alkotója. E különleges finomságok elnyerték az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszer-ipari Kiállítás közönségdíját. A balatoni séf számára a főzés tudomány, önkifejezés és életfilozófia, amely arra is megtaníthat: miként lehet súlyos betegségekből talpra állni, újrakezdeni az életet.

 • Kultúrkellemes

  Női nevekkel címzett novellák füzére – ez a Veszett paradicsom, Cserna-Szabó András legújabb kötete. A cím Sarkadi Imrére, sőt John Miltonra utal, de Cserna-Szabónál nem Lucifer és a lázadó angyalok küzdenek Istennel, hanem néhány földi halandó találja meg a Mindenhatót. Huszonhét történet férfi és nő tojáshéjon járkáló kapcsolatáról. Mert az író szerint minden párkapcsolat erről szól. Sőt az élet maga is.

 • Feri, a főzelékes

  A főzelékről nem lehet közönyösen beszélni. Sokakból a rántásba beleragadt kanál emléke tör föl, vagy a nevét meghazudtoló finomfőzeléké, esetleg a sárgaborsó enyvszaga. Persze vannak, akik imádják. Mindkét típusnak szól a Feri, a főzelékes blog, ahol Szatmári Ferenc bebizonyítja: az egyik legjobb, legkorszerűbb zöldségétel a főzelék.

 • A váltás receptjei

  Sváby András a TV2 egyik alapítója. A szélesebb publikum a Napló műsorvezetőjeként ismerte meg. 2007-ben elköszönt a TV2-től. Nemrég felbukkant a TV Paprika gasztronómiai csatorna főzőműsorában, de jelen viszonyaink között nem tervezi a tévés visszatérést. Jól érzi magát mostani „pozíciójában”.

1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25 
Hallgassa élőben! KLUBRÁDIÓ
Kedvezménykártya a 168 Órától

EDC kártya, akár Önnek is

Kedvezménykártya a 168 Órától

2014. július 10. csütörtök
Közösség
Csülök: Tulajdonképpen miről, kiről beszélsz? 09:39
Új korszak kezdődik
Qkory: …ne nyissák ki a szájukat, olyan fertőzött a víz ... 09:25
OLIMPIA — 2016 — RIO DE JANEIRO
Csülök: Figyejjé má', inkább segíccsé, jó? 08:13
Hát milyen országban élünk?
nonest: Szia! Megvolt... Neked is szépet! 06:16
Társalgó, 2016. Július
A Propeller hírei