Címke

Keresett címke: korrupció

Összes találat: 442

Cikkek

 • Pofátlan költések, korrupció mindenütt

  Ha egy közbeszerzésen egy ajánlatból választanak, a pályázat kiírója vagy hülye, vagy csal – jelentette ki a korrupciógyanús ügyeket heti rendszerességgel bemutató az LMP-s politikus. Hadházy Ákos ismét több feltűnően pazarló, hűtlen kezelés lehetőségét is felvető közpénzes szerződést mutatott be, köztük „szimplán pofátlan és feljelenthető ügyeket” egyaránt.

 • Súlyos büntetést kért Hiszékeny Dezsőre az ügyész

  Az ügyész perbeszédében öt évnél súlyosabb szabadságvesztést kért Hiszékeny Dezső korrupcióval vádolt szocialista politikusra, a védő pedig felmentést indítványozott szerdán a Fővárosi Törvényszéken.

 • A Fidesz sokkal korruptabb, mint az MSZP az emberek szerint

  Az emberek 17 %-a szerint a fideszesek, 7 %-a szerint pedig a szocialisták a legkorruptabbak a haza közéletben – ez derül ki a Publicus Intézet reprezentatív közvélemény-kutatásából, amelyet a Vasárnapi Hírek megbízásából készítettek. A felmérés szerint a válaszadók Orbán Viktort, Gyurcsány Ferencet, Lázár Jánost, Rogán Antalt, Matolcsy Györgyöt, Habony Árpádot, Andy Vajnát és Mészáros Lőrincet nevesítették, amikor a legkorruptabb politikusokat kellett megjelölniük. 12 % azt válaszolta, lényegében az összes politikus korrupt.

 • Lázár megmondta, miért tűnnek el az uniós pénzek

  Az uniós pénzek gyorsított lehívása érdekében a kormány újra átalakítja a pályázatok értékelési rendszerét, még inkább központosítva azt. Kérdés, hogy ez valóban az általánossá vált korrupció visszaszorítását és a hatékonyabb felhasználást segíti-e majd.

 • Egy hónap alatt tízmillió forint – ez volt a recept

  Az LMP szerint abszurd és ésszerűtlen módon költöttek el európai uniós pénzeket a rugalmas munkaidőben való foglalkoztatásról szóló programban.

  Címkék: korrupció EU
 • Szélbe szórt milliárdok

  Magyarország unortodox rekordkísérletre készül: négy év alatt akarja lehívni az Európai Unió hét évre tervezett támogatásait, amelyek felhasználására plusz két év is rendelkezésre áll. Lázár János a legutóbbi kormányinfón elégedetten jelezte: a 2014 és 2020 közötti uniós keret pályázatainak 46 százalékát már meghirdették és 2017. július 1-jéig valamennyit kiírják. Március 2-ig 4151 milliárd forint értékben jelentettek meg 167 pályázatot. Mire ez a nagy sietség? Jó-e nekünk, adófizető polgároknak a választások elé időzített pénzeső, amelyet aztán évekig beruházási aszály követhet?

 • Juhász: Így folyathatják vissza a pénzt legalizált formában Orbánhoz

  Az Együtt alelnöke és V. kerületi képviselője az elmúlt időszakban azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy kerülete előző és jelenlegi vezetőinek visszaéléseit hozta – szinte napi rendszerességgel – nyilvánosságra. Juhász Péter most azonban úgy látszik, szintet vált és a miniszterelnököt fogta be célkeresztjébe.

 • Orbanisztán ellen szerveződnek az igazmondók

  Olyan társadalomban, ahol a kormány törvényerőre emelte a korrupció legtöbb variációját, törvényszerűen alakulnak ellene harcoló civilszervezetek. Az egyik legújabb és talán legígéretesebb ilyen formáció az Igazmondó Alapítvány, melynek kommunikációs vezetőjét, Kövesdi Veronikát – aki az utóbbi időszak legkeményebb Orbán-ellenes beszédét mondta a miniszterelnök évértékelőjével egy időben a Várkert bazár előtt – és az alapítvány kuratóriumi elnökét, Simon Mihályt kérdeztük.

 • A hídépítő pápa

  Ötnapos mexikói látogatás után, múlt csütörtökön tért vissza Rómába Ferenc pápa. Oda vezető útját megszakította Kubában, és találkozott Kirill pátriárkával, az orosz ortodox egyház vezetőjével. Mexikói körutazása során többször állást foglalt az országban uralkodó korrupció, a kábítószer-kereskedők tevékenysége ellen és a szegények, menekültek megsegítése mellett.

 • Magyarország lehetett volna olyan, mint Ausztria, csakhogy...

  Egy neves magyar szociológus szerint Magyarország lehetett volna olyan, mint Ausztria, csakhogy... A Die Presse című lapban megjelent vendégkommentárjában Andor Mihály azzal kezdi, hogy milyen ápolt, jól működő település lett Budaörsből, na persze ott a polgármesternek nem enyves a keze és másoknak sem engedi meg, hogy belenyúljanak a közösbe.

1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39  40  41  42  43 
Hírfolyam
További cikkeink
Hallgassa élőben! KLUBRÁDIÓ
Kedvezménykártya a 168 Órától

EDC kártya, akár Önnek is

Kedvezménykártya a 168 Órától

2014. július 10. csütörtök
Közösség
vadegér: Lehet, hogy jobb ezt nem tovább gondolni... 22:32
Hát milyen országban élünk?
Lé Hűtő: Szépjóéjtet kívánok mindenkinek! 21:44
Társalgó, 2016. Július
Béla333: Valószínűleg igazad van, csak örülnék annak, ha... 21:12
Lehet-e más a politika?
Qkory: Ja! Az a kis köpcös meg a rövidkarú kulccsal csak... 20:44
Nesze nektek kormányprogram
A Propeller hírei