Címke

Keresett címke: lengyel

Összes találat: 17

Cikkek

 • Sírjunk vagy röhögjünk?

  Azt állítja Orbán Viktor (a lengyel gazdasági kamara díjának átvételekor), hogy „még a kommunista időkben, a földalatti ellenállásban kezdtem a szakmát”. Pár éve azt is mondta, hogy a gyakorlatban szerinte oroszbarát külpolitika helyett a lengyelek által szabott irányhoz kellene csatlakozni. Na igen.

 • Orbán köszönetet mondott a lengyeleknek

  Orbán Viktor kormányfő vasárnap, a mártírhalált halt miniszterelnök Nagy Imre újratemetésének 24. évfordulóján Varsóban megkoszorúzta azt az emléktáblát, amely azon a téren található, ahol 1956-ban a lengyelek vért adtak, valamint pénzt és ruhát gyűjtöttek a magyar forradalmároknak.

 • Angela Merkel ősei

  Angela Merkel német kancellár félig lengyel, és ennek részleteit állítólag ő maga sem rég ismeri. Ez egy frissen megjelent német életrajzból derült ki a napokban. Eddig azt lehetett tudni, hogy a politikusnő Horst Kasner evangélikus lelkész lánya (Merkelnek az első férjét hívták, akivel fiatalkorában néhány évig élt együtt, de nevét megtartotta a válás után és mostani házasságában is), az azonban újdonság, hogy a két éve meghalt papa 1926-ban Horst Kaźmierczak néven jött a világra, és négyéves volt, amikor a család németesítette a nevét. DOMÁNY ANDRÁS írása.

 • A lengyel Wallenberg

  „Dicsértessék a Jézus Krisztus” – üdvözölték a látogatót a gyerekek a lengyel tisztek árváinak berendezett váci otthonban, az Úr 1942. évében. Vasárnaponként misére vonultak a kicsik, és jól ismerték a katolikus liturgiát. Pedig csak nemrég tanulták: a „tiszti árvák” ugyanis valójában lengyel zsidó gyerekek voltak. A váci árvaház Henryk Sławik műve volt, akiről a héten emlékeznek meg a Holokauszt Emlékközpontban lengyelek és magyarok, izraeliek, svédek, amerikaiak.

 • Lengyelek éljeneznek a magyar zászló felvonásánál

  Magyarul nem is tudó külföldiek ezrei fogják éltetni Orbán miniszterelnököt a Bayer Zsolt-féle Békemeneten és a március 15-ei állami ünnepségen. A lengyel jobboldaliak utazását a Demokrata lengyel megfelelője szervezi. Egy lengyel hetilap a március 15-i állami ünnepen való részvételre buzdít. A résztvevőket vonattal szállítják Varsóból Budapestre. A lengyel tüntetők a tervek szerint a Békemenettel együtt vonulnak a Kossuth térre, ahol Orbán Viktor tart ünnepi beszédet.

 • Két kocsi felrobbant, négy ember megsebesült

  A Krakkó melletti Nowa Hutában három nap leforgása alatt két személyautót is felgyújtottak. Mind a kettő felrobbant, a rendőrség feltételezi, hogy ugyanaz a személy követhette el mind a két bűncselekményt – nem zárják ki azt sem, hogy újabbakra készül, ezért a nyomozást széles körre kiterjesztették.

 • Két kocsi felrobbant, négy ember megsebesült

  A Krakkó melletti Nowa Hutában három nap leforgása alatt két személyautót is felgyújtottak. Mind a kettő felrobbant, a rendőrség feltételezi, hogy ugyanaz a személy követhette el mind a két bűncselekményt – nem zárják ki azt sem, hogy újabbakra készül, ezért a nyomozást széles körre kiterjesztették.

 • Óvatlan: a nyílt tengerre sodródott a férfi egy jégdarabon

  Egy 23 éves lengyel férfi kapatos állapotban "kihajózott" a tengerre egy jégtáblán. Csak egy üveg vodka volt nála.

  Címkék: ittas lengyel
 • A pilóták okozták a lengyel elnöki gép katasztrófáját

  A lengyel hatóságok nyilvánosságra hozták azt a szó szerinti szöveget, amely a Lech Kaczynski államfőt szállító repülőgép pilótafülkéjében, az áprilisi oroszországi katasztrófát megelőző 40 percben elhangzott beszélgetések alapján készült.

 • Cigánytelep: a lengyelek eléggé megdöbbentek a látogatás során

  A lengyel szejm nemzeti és etnikai bizottságának vezetője és kísérői Gyöngyösre és Halmajugrára látogattak: "A legmélyebb szegénységet tekintve viszont ugyanilyen a látvány".

Hallgassa élőben! KLUBRÁDIÓ
Kedvezménykártya a 168 Órától

EDC kártya, akár Önnek is

Kedvezménykártya a 168 Órától

2014. július 10. csütörtök
Közösség
Qkory: Odaát is tudják az ősi dakota bölcsességet: Nix... 10:25
Orbán a király !
Qkory: Tállai államtitkár úr személyesen vitt 150 millió... 10:08
A FIDESZ vizet prédikál, és bort iszik......
nonest: Tökösnek van igazsága. Az USA sportszövetségei... 09:54
OLIMPIA — 2016 — RIO DE JANEIRO
Qkory: Gyúrunk, waze?! 09:51
Elképesztő fideszes arcok galeriája
A Propeller hírei