Címke
Kedvezménykártya a 168 Órától
Praxis
További cikkeink
LEGÚJABBAK A FÓRUMON
tintahal: Egy-két napig nem vagyok itt és máris megváltozik az... 22:39

Választások 2014.

Lé Hűtő: Szép álmokat mindenkinek! 21:45

Társalgó, 2014. április

pékné_módra: Na, ez véletlenül ment el. folyt: ahogy egy rajtakapott... 21:38

Hát milyen országban élünk?

Qkory: Nocsa, nocsak… 2014-04-24 21:02 EUR/HUF 309.20 ... 21:12

Közhasznú információk

Csülök: Mi meg kurvára szégyelljük, hogy te vagy az utódunk... 20:39

Hmmm....

Keresett címke: lengyel

Összes találat: 16
Cikkek
 • Orbán köszönetet mondott a lengyeleknek

  2013. június 16. vasárnap

  Orbán Viktor kormányfő vasárnap, a mártírhalált halt miniszterelnök Nagy Imre újratemetésének 24. évfordulóján Varsóban megkoszorúzta azt az emléktáblát, amely azon a téren található, ahol 1956-ban a lengyelek vért adtak, valamint pénzt és ruhát gyűjtöttek a magyar forradalmároknak.

 • Angela Merkel ősei

  2013. április 8. hétfő

  Angela Merkel német kancellár félig lengyel, és ennek részleteit állítólag ő maga sem rég ismeri. Ez egy frissen megjelent német életrajzból derült ki a napokban. Eddig azt lehetett tudni, hogy a politikusnő Horst Kasner evangélikus lelkész lánya (Merkelnek az első férjét hívták, akivel fiatalkorában néhány évig élt együtt, de nevét megtartotta a válás után és mostani házasságában is), az azonban újdonság, hogy a két éve meghalt papa 1926-ban Horst Kaźmierczak néven jött a világra, és négyéves volt, amikor a család németesítette a nevét. DOMÁNY ANDRÁS írása.

 • A lengyel Wallenberg

  2012. szeptember 18. kedd

  „Dicsértessék a Jézus Krisztus” – üdvözölték a látogatót a gyerekek a lengyel tisztek árváinak berendezett váci otthonban, az Úr 1942. évében. Vasárnaponként misére vonultak a kicsik, és jól ismerték a katolikus liturgiát. Pedig csak nemrég tanulták: a „tiszti árvák” ugyanis valójában lengyel zsidó gyerekek voltak. A váci árvaház Henryk Sławik műve volt, akiről a héten emlékeznek meg a Holokauszt Emlékközpontban lengyelek és magyarok, izraeliek, svédek, amerikaiak.

 • Lengyelek éljeneznek a magyar zászló felvonásánál

  2012. március 8. csütörtök

  Magyarul nem is tudó külföldiek ezrei fogják éltetni Orbán miniszterelnököt a Bayer Zsolt-féle Békemeneten és a március 15-ei állami ünnepségen. A lengyel jobboldaliak utazását a Demokrata lengyel megfelelője szervezi. Egy lengyel hetilap a március 15-i állami ünnepen való részvételre buzdít. A résztvevőket vonattal szállítják Varsóból Budapestre. A lengyel tüntetők a tervek szerint a Békemenettel együtt vonulnak a Kossuth térre, ahol Orbán Viktor tart ünnepi beszédet.

 • Két kocsi felrobbant, négy ember megsebesült

  2011. november 5. szombat

  A Krakkó melletti Nowa Hutában három nap leforgása alatt két személyautót is felgyújtottak. Mind a kettő felrobbant, a rendőrség feltételezi, hogy ugyanaz a személy követhette el mind a két bűncselekményt – nem zárják ki azt sem, hogy újabbakra készül, ezért a nyomozást széles körre kiterjesztették.

 • Két kocsi felrobbant, négy ember megsebesült

  2011. november 5. szombat

  A Krakkó melletti Nowa Hutában három nap leforgása alatt két személyautót is felgyújtottak. Mind a kettő felrobbant, a rendőrség feltételezi, hogy ugyanaz a személy követhette el mind a két bűncselekményt – nem zárják ki azt sem, hogy újabbakra készül, ezért a nyomozást széles körre kiterjesztették.

 • Óvatlan: a nyílt tengerre sodródott a férfi egy jégdarabon

  2011. március 11. péntek

  Egy 23 éves lengyel férfi kapatos állapotban "kihajózott" a tengerre egy jégtáblán. Csak egy üveg vodka volt nála.

  Címkék: ittas lengyel
 • A pilóták okozták a lengyel elnöki gép katasztrófáját

  2010. június 1. kedd

  A lengyel hatóságok nyilvánosságra hozták azt a szó szerinti szöveget, amely a Lech Kaczynski államfőt szállító repülőgép pilótafülkéjében, az áprilisi oroszországi katasztrófát megelőző 40 percben elhangzott beszélgetések alapján készült.

 • Cigánytelep: a lengyelek eléggé megdöbbentek a látogatás során

  2009. október 2. péntek

  A lengyel szejm nemzeti és etnikai bizottságának vezetője és kísérői Gyöngyösre és Halmajugrára látogattak: "A legmélyebb szegénységet tekintve viszont ugyanilyen a látvány".

 • Tüdőembólia végzett a kalapácsvetőnővel

  2009. február 21. szombat

  Tüdőembólia végzett szerdán Kamila Skolimowska olimpiai bajnok kalapácsvetőnővel, aki a lengyel atléta-válogatott portugáliai edzőtáborozása során hunyt el.