Szombat, 2011. április 16. 16:22
168 Óra Online írása
Címkék: orális szex

Orális szex, az mi?

  • Tetszik:
Az egészséges szexualitás elengedhetetlen feltétele a nyitottság és a vágyak kölcsönös, feltételek nélkül való megélésének elősegítése. Így a szexuális aktus egyik nagyon fontos eleme az orális szex is, hiszen a felek azt élhetik meg általa, hogy a másik minden egyes porcikájukért rajong.
Ennek ellenére még mindig pironkodva beszélünk az orális szexről, és nem olyan természetes - még a szexuálisan érett emberek számára sem -az orális gyönyörszerzés spontán, valódi élvezete.

De miért utasítja el valaki, míg mások miért érzik annyira természetesnek kedvesük vagy partnerük nemi szervének szájjal való kényeztetését?

A neveltetés felelős érte?

Aki azt hallotta a szüleitől, hogy bizonyos testrészek érintése, vagy szájjal, nyelvvel való kényeztetése gusztustalan, és csak a "rossz nők" tesznek ilyet, az nem feltétlenül fogja kedvét lelni az orális szexben. Az így szocializálódott nő számára a partner szájjal való kielégítése nagy valószínűséggel negatív, kellemetlen érzésekkel fog párosulni.

Korábbi rossz tapasztalatok

Nem feltétlenül kellemes a spontán orális szex, ha valaki pl. egy házibuliban éli át első orális kalandját, anélkül, hogy annak szükséges feltételeiről gondoskodnának (tisztálkodás, meghitt légkör, intimitás). Ilyenkor az aktust - feltehetőleg - szégyenként fogja megélni az egyén.

Nem egyenrangú partnerkapcsolat

Megalázó lehet az orális szex, ha kötelező - még akkor is, ha a pár egyik tagja szívesen kipróbálná a szex ilyen formáját. Ám ha a domináns fél ezt "megköveteli", akkor az alárendelt félnek akár van hozzá kedve, akár nincs, kötelező feladatnak és nem élménynek fogja megélni a másik kényeztetését. Ilyenkor az orális gyönyört nyújtó fél pontosan tudja, hogy jobban jár, ha engedelmeskedik. A félelem is motiváció lehet, hiszen a pár egyik tagja esetleg tarthat attól, hogy ha kedvese nem kapja meg azt a "szolgáltatást", amire vágyik, akkor megszerzi majd máshol.

Az ország nagy szextesztjének eredményei:


Gyimesi Andrea szexuálpszichológus segítségével a Life.hu járta körbe a kényes témát:

A kérdés a tesztben csak a nőknek szólt, és így hangzott: Egyetértesz azzal, hogy orális szexet adni néha megalázó?

A nők 27%-a mondta azt, hogy igen. (Az anális szex esetében 35% mondott igent, tehát ott magasabb számú a szégyen megélése.) Tehát minden negyedik nő egyetért azzal, hogy orális gyönyört nyújtani megalázó lehet - és néha bizony az!

A nők 73%-a szerint ez azonban nem igaz, szerintük ugyanis nem megalázó az orális szex, mi több, a nők 74%-a azt jelölte, hogy az orális szex gyakori és meghatározó a szexuális életükben.

A férfiak 84%-a válaszolt igennel arra a kérdésre, hogy orális szexet kapni mindig jó.
Vissza a lap tetejére

Hozzászólások
Összesen: 1 db

A hozzászólás csak regisztrált tagjaink számára elérhető, kérjük lépjen be vagy regisztáljon!

Elfelejtette jelszavát? Segítségért kattintson ide!

Kérjük, hozzászólásánál tartsa be az oldal szabályait. Erről és a moderálási elvekről itt olvashat részletesen!

Hozzászólhat a Facebook azonosítójával is.
Kattintson a "Facebook bejelentkezés" gombra!
Hozzászólás Facebook regiszrációval
Lucullus
2011-04-16 16:38:09   #1

És mit válaszoltak a nők - és hány százalékban - arra a kérdésre hogy orális szexet kapni milyen? És a pasik mit mondtak az orális szex adásáról? Mennyire érezték megalázónak, hány százalékban? Ennek a kétoldalú dolognak csak ez a másik két oldala hiányzott a cikkből.

1

 

Kedvezménykártya a 168 Órától
Praxis
További cikkeink
LEGÚJABBAK A FÓRUMON
Csülök: Mi meg kurvára szégyelljük, hogy te vagy az utódunk... 20:39

Hmmm....

rettentő: Jól megjárta szegény. Azt képzelte, Magyarországon nem... 20:37

Hát milyen országban élünk?

Qkory: Töretlen a kordonbontó kedv Hajrá! 20:23

TILTAKOZÁSOK, DEMONSTRÁCIÓK

Qkory: Jön az 1500 forintos cigaretta? Nyárra 50 %-os dohány- és... 19:57

Budapesti dohánydélután

pékné_módra: Hát, az a helyzet, hogy a Mexikói útig járnak, mert most... 19:54

BUDAPEST