Kedd, 2008. szeptember 23. 15:50
Szabó Ildikó írása

Pörgő szoknyák

Eddig ígéretesnek tűnik: a leggyönyörűbb spanyol énekesnő

  • Tetszik:
A Dolce Vita rászakadt Sorayára. Az Édes Élet neki akkor jött el, amikor második lett egy spanyolországi valóság-showban. Aztán diadalmasan el is énekelte a Dolce Vita-t. Azóta befutott, hazája egyik nagy sztárja. Most készíti negyedik albumát.
Soraya Arnelas fiatal kora ellenére - mindössze 26 éves - az egyik legismertebb spanyol énekesnő, erre azonban soha nem készült, és soha nem is remélt ilyesfajta elismerést. Valencia de Alcantara-ban született, majd Madridban drámát tanult. Eddig ígéretesnek tűnik. Ezek után mégis légiutas-kísérő lesz belőle. Beutazza az egész földet, megtanul öt nyelvet, többek között angolt, franciát, portugált.

Aztán 2005-ben úgy dönt, hogy belőle is lesz valaki, jelentkezik az Operación Triunfo negyedik szériájába. Ez a Megasztár és a Big Brother összegyúrt verziója, túllépve a sablonos énekes tehetségkutató műsorokat, itt a leendő sztárok együttélésére is kíváncsiak a nézők.

Az a Soraya, aki saját bevallása szerint eddig csak a zuhany alatt énekelt, bekerül a döntőbe és második helyezettként távozik. Még jobb is, hogy nem elsőként, hiszen a nyertesről, Sergio Rivero-rol azóta semmit sem tudni.

Innentől ível felfelé a pályája. Született csillagként emlegetik. A szóviccel élve: még egyetlen utaskísérő sem repült olyan magasan, mint Soraya. Minden évben új albummal jelentkezik. A debütálóból (2005), a Corazón De Fuego-ból 120 000 példány fogyott. 2006-ban megjelenik első angol nyelvű diszkje, az Ochenta, ami a lendületes tánczene, a pörgő szoknyák világát hozza vissza.

És máris itt vagyunk a Dolce Vita-nál, 2007-es albumának címadó dalánál. A 80-as évek zenéit öleli fel, mint Kylie Minogue "I Should Be So Lucky", Cyndi Lauper "Girls Just Want to Have Fun", vagy az Eurythmics "Sweet Dreams" klasszikusait. A Dolce Vita-t az olasz énekestől, Ryan Paris-tól kölcsönzi, a fényűzés, semmittevés újbóli bemutatásaként. Az album óriási siker, azonnal berobban a spanyol Top5-be, majd néhány héten belül aranylemez lesz.

Soraya persze megszerette az édes életet. Továbbra sem tétlenkedik, negyedik nagylemeze idén jelenik meg, melyben ugyan elhagyja a 80-as évek bűvkörét, és a tucatnyi felvételből is csak kettő lesz angol nyelvű. A siker valószínűsíthető, hiszen Kate Ryan-el és a brit Jack Lucien-el is duettezik.

Vissza a lap tetejére

Hozzászólások
Összesen: 0 db

A hozzászólás csak regisztrált tagjaink számára elérhető, kérjük lépjen be vagy regisztáljon!

Elfelejtette jelszavát? Segítségért kattintson ide!

Kérjük, hozzászólásánál tartsa be az oldal szabályait. Erről és a moderálási elvekről itt olvashat részletesen!

Hozzászólhat a Facebook azonosítójával is.
Kattintson a "Facebook bejelentkezés" gombra!
Hozzászólás Facebook regiszrációval

 

Kedvezménykártya a 168 Órától
Praxis
További cikkeink
LEGÚJABBAK A FÓRUMON
tökös: Az Uniós választás után jönnek baloldalon a lemondások..... ... 07:08

Felmosták a padlót a teljes baloldallal...

straca: Tudom nonest emléXXem, emléXXünk. A vadmálnára is. 07:00

Társalgó, 2014. április

vadegér: A biztonságiak nem rendőrök, nyugodtan a kezére üthetsz, de... 06:37

Hát milyen országban élünk?

vadegér: Tegnap hallottam egy nem kivételesen okos újságírót, aki... 06:32

Választások 2014.

gyaloggos: ELVTÁRSAK! TESSENEK perelni! MINDENKI mindenkit abban az... 06:21

Hmmm....