21
168 Óra Online írása
2011. április 6.

Kirúgják az Orbánnak levelet író rendőrt?

"Magánvéleményének közléséhez valamennyi rendőrnek joga van, mindaddig, amíg a megfogalmazott vélemény stílusa és tartalma nem teszi méltatlanná hivatása gyakorlására" - válaszolta a Budapesti Rendőr-főkapitányság a Független Hírügynökség kérdésére, hogy érheti-e valamilyen munkaviszonyát érintő szankció Bajusz Ferenc rendőr őrnagyot, aki a Facebookon tette közzé a miniszterelnöknek szóló nyílt levelét. A BRFK szerint az őrnagy magánvéleményét tette közzé a közösségi portálon, a stílusról és a tartalomról a válaszlevélben nem esik szó.

Kapcsolódó írásaink

Mint arról a Független Hírügynökség elsőként beszámolt, Bajusz Ferenc a Facebook-on hétfőn tette közzé Orbán Viktor miniszterelnöknek címzett nyílt levelét, melyben azt is írta: "Ha esetleg nem mondták Önnek, a Rendőrség éppen a bányászbéka segge alól tekint fel a valóságra". A felháborodott egyenruhás azt üzente Orbán Viktornak, jó lenne, ha felébredne, és kicsit körbenézne. Mint írja, még papírra, WC-papírra sem telik a rendőrségnek, ezzel szemben a TEK-esek Q7-es Audikkal furikáznak.

Bajusz Ferenc rendőr őrnagy szerint mindenkitől csak elvonják a pénzeket, csak a miniszterelnök terrorelhárítási legényeinek jut minden, ami szemnek szájnak ingere. A felháborodott egyenruhás hangsúlyozza: a Rendőrség éppen a bányászbéka segge alól tekint fel a valóságra. Mint írja, semmire sincs pénz, de még papírra, WC-papírral, tolmácsra, szakértőre se, ezzel szemben a TEK (Terrorelhárítási Központ) nevű "semmirekellő társaság" Q7-esek Audikkal furikázik. Az őrnagy szerint vérlázító, amit művelnek.

"Uszodába járnak és lézengenek"

Bajusz Ferenc levelében említi azt is, hogy a helyi szerveknél az őrmesterek 80-100 ezer forintot keresnek, amiért elvárják, hogy friss, fitt, művelt, pihent és mindig hadra fogható legyen. Kitér arra is, hogy A TEK-nél ugyanez az őrmester annyit keres, mint a helyi szervnél egy alezredes alosztályvezető, közben pedig semmit sem csinálnak. Ezzel együtt felhívja a miniszterelnök figyelmét arra, ne feledje, ezek az emberek közülük mentek oda és elmesélik, hogy egész nap sportolnak, uszodába járnak és lézengenek. Mint írja: hiába akarják befogni a szájukat, hogy mennyire titkos a tevékenységük.

Szakszervezeti vezetők utolsó segélykiáltásnak minősítették mind az Ármós Sándor Pest megyei főkapitány megszorító intézkedéseiről szóló levelet, mind a Facebookon a rendőr őrnagy által közzétett írást. Bárdos Judit, a Belügyi és Rendvédelmi Dolgozók Szakszervezetének főtitkára szerint nemrég első fokú ítéletben elutasította a bíróság a keresetét, amit egy másik szakszervezet internetes oldalán róla megjelent állításokkal kapcsolatban indított. A bíróság azzal indokolta a kereset elutasítását, hogy az új médiatörvény szerint az internetes oldalakon, blogokban, közösségi portálokon lévő írások nem minősülnek sajtóterméknek, így nem is támadhatók. Azt Bárdos Judit nem tudta, hogy pontosan kiről van szó, de mint mondta, szakszervezetük jogsegélyt nyújt bárkinek, aki az állományból hozzájuk fordul.

Összetört a luxus-Audi

Kisebb közlekedési balesetet szenvedett a Terrorelhárító Központ (TEK) egyik múlt héten vásárolt luxusautója. A Független Hírügynökség információi szerint a többmilliós jármű oldala tört össze, a javítás százezrekbe is kerülhet. A baleset részleteiről a Független Hírügynökség írásban kérdezte a Belügyminisztériumot, de válasz eddig nem érkezett, így nem tudni, hogy a jármű balesete a terrorelhárítók bázisán vagy közúton történt-e.

A TEK új autóiról a Blikk számolt be elsőként, azt írta, az Audi Q7-eseket a veszélyes bűnözők elleni harchoz kapták a terrorelhárítók. A járművek értéke felszereltségtől függően 15 és 40 millió forint között lehet, de erről hivatalos tájékoztatást nem adtak. A lapnak nyilatkozó biztonsági szakértő szerint a nagy teljesítményű Audikkal az államfőt és Orbán Viktort védő kísérők járnak, de a kabinet a külsőségekre is gondolhatott, amikor ezek mellett döntött.

Címkék: 

Hozzászólások
Összesen: 21 db

A hozzászólás csak regisztrált tagjaink számára elérhető, kérjük lépjen be vagy regisztráljon!

Elfelejtette jelszavát? Segítségért kattintson ide!

Kérjük, hozzászólásánál tartsa be az oldal szabályait. Erről és a moderálási elvekről itt olvashat részletesen!

Hozzászólhat a Facebook azonosítójával is.
Kattintson a "Facebook bejelentkezés" gombra!
Hozzászólás Facebook regiszrációval
Mx-Mx-Mx
2011-04-11 12:03:50   #21

Naaaaa!
Nem támogatom ezt a hangnemet!
Ezzel ártasz annak a célnak, minek az érdekében harcolsz!

kisokos131
2011-04-07 18:27:47   #20

Tüntetések áprilisban! http://tuntetes.blog.hu/2011/03/30/2011_aprilis

"Ne morgolódj mozgolódj!" - Demonstráció információs központ a VDSZ-nél
A VDSZ információs szolgálata várja a csatlakozással kapcsolatos kérdéseket. Találkozás: 2011. április 9-én a Benczúr utca 45. szám alatti székház előtt.
A gyülekezőket a VDSZ délelőtt 11 órától gyerekprogramokkal és sok meglepetéssel várja.

Magyar Szakszervezeti Konföderáció!
NEM! A megszorításokra! Mozdulj Magyarország! Mozdulj Európa!
A Szociális jogokért, Az igazságos bérekért, a Munkahelyekért!
Budapest, Hősök tere: 2011. 04. 09. 13.30-kor

Egymillióan a magyar sajtószabadságért elnevezésű Facebook-csoport, most az Élet Menetére való tekintettel eltolják újabb demonstrációjuk időpontját, és
2011. április 15-én, pénteken délután 18 órakor
találkoznak az Alkotmány utcában.

Április 15., 18 óra LMBT szervezetek tiltakozása az alkotmánytervezet házasságra vonatkozó passzusa és egyéb, általuk diszkriminatívnak tartott koncepciói ellen.
Helyszín: Budapest, Alkotmány utca és a Kossuth tér kereszteződése. Térkép

Belügyi- és Rendvédelmi Dolgozók Szakszervezete
A Szakszervezetek egyöntetű véleménye, és kérése az állomány felé, hogy ne essenek abba a csapdába, hogy az állomány, vagy éppen a szakszervezetek javaslatai mögé bújva csorbítsák tovább a szolgálati törvényünkben már csak nyomokban fellelhető jogainkat.
Ezért kérünk minden munkavállalót, hogy az állományilletékes parancsnokok felé kizárólag a meglévő jogaik védelmének fontosságát és az azonnali jelentős béremelés szükségességét hangsúlyozzák.
Ezen túlmenően, kérünk minden aktív hivatásost és nyugállományút, közalkalmazottat, köztisztviselőt, kormánytisztviselőt és családtagjaikat, hogy véleményét
2011. április 16-án 10 órától,
Budapesten a Hősök Terén, majd a Kossuth Téren fejtse ki!


Magyar Demokratikus Charta a Batthyány-örökmécsesnél.
2011. április 16-án, 15 órakor
A szervezet azt kezdeményezi, hogy "a szabadság minden híve" közösen álljon ki az 1989-es alkotmány mellett és az "Orbán-féle alaptörvény" ellen a zárószavazást megelőző szombaton.


az LMP demonstrál
2011. április 17.-én 14 órától
budapesti Vörösmarty téren, mert a párt szerint a Fidesz-kormány és alkotmánytervezete "rég nem látott veszélyt jelent a demokráciára, a szociális és környezeti jogokra".

Az Élet Menete Alapítvány, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériummal Budapest Főváros Polgármesteri Hivatalával, a MAZSIHISZ-el, civil szervezetekkel, zsidó és nem zsidó ifjúsági szervezetekkel szervezzük meg ismét KÖZÖSEN a Budapesti Élet Menetét. Találkozó: VII. ker. Klauzál tér.
2011. ÁPRILIS 17-én, VASÁRNAP 17.00 óra


MSZP demonstráció a tervezett alkotmány ellen
2011. április 18.
Helyszín: Budapest, Alkotmány utca Térkép

tatka46
2011-04-07 17:43:41   #19

Szerencsétlen,egyűgyű villong félék,az ilyen emberkék miatt nincs soha egyetértés. Rendörségi felsöbb kasztok,ezek viszik a rendet itt,nem .Védnek két embert és ennyi.Az egyszerű rendör,csak bajlódik a sok randalirozó villong félékkel. Eggyűtt érezni velűk és nem ellenűk dumálni.

fff1959
2011-04-07 16:00:03   #18

Volt szerencsém rendőr barátomtól megtudni: egy adott akció során - ahol kivételezni nem lehetne - inkább hagyják a francba a viszonylag kisebb súlyú szabálysértési feljelentést, mert tudják: amikor bemennek jegyzőkönyvet írni, nem lesz számítógépük, mert azt a másik járőr használja. Két választása van: egyik a fenti/sz@rok bele/, a másik, hogy kivárja a sorát pihenőideje kontójára.
Ki, mit tenne a helyében?
Összeesküvés elmélet: a TEK-es ezalatt videó-játékon tanulmányozza a behatolás mikéntjét. (Akár kettős értelmezés szerint...)

krafterk
2011-04-07 13:25:12   #17

bocsánat , helyesbítés !
nem 800 milliárd !
a TEK re eddig elköltöt pénzek, amiről tudhatunk :

10 milliárd a megalakulásra
1,4 milliárd - "A Terrorelhárítási Központ a kormány e heti döntése értelmében újabb 1,4 milliárd forintot kap a költségvetés általános tartalékából."
800 millió a nagy veszélyre való tekinettel fegyverekre, felszerelésre, közbeszerzés nélkül!
14-40 millió /db Q7-es audik
össz kb 13 milliárd Ft

krafterk
2011-04-07 12:27:16   #16

latomas2011-04-06 22:59:00 #4.

"Bajusz Ferencnek részben van igaza, - ez pedig csak a saját munkájára vonatkozó állításai fedik a valóságot.
- A TEK munkájába mint kívülálló személy , még ha csak rész információkkal rendelkezik sem tud teljes képet alkotni, pusztán csak a saját fantáziált utólag vizionált képét tudja kivetíteni."

nos mint azt bajusz ferenc levelében leírja, a TEK-hez a volt rendőr kollégák mentek, akik a régi kollégákkal tartják a kapcsolatot, így elmondják mi folyik - tehát nem légből kapott és kitalált dolgokról beszél!hanem valós dolgokról! amiket a TEK-sek mesélnek/mondanak el régi kollégáiknak! idézem a bajusz levelét:

"Kitér arra is, hogy A TEK-nél ugyanez az őrmester annyit keres, mint a helyi szervnél egy alezredes alosztályvezető, közben pedig semmit sem csinálnak. Ezzel együtt felhívja a miniszterelnök figyelmét arra, ne feledje, ezek az emberek közülük mentek oda és elmesélik, hogy egész nap sportolnak, uszodába járnak és lézengenek. Mint írja: hiába akarják befogni a szájukat, hogy mennyire titkos a tevékenységük."

ez szerintem eléggé egyértelmű!

"ezért egy másik állítást írok ide-elgondolkodtatónak.
A TEK-es őrmester egész évben edzeget-sportolgat-célba lövöldözve "Itt pedig vége a játéknak."

tudod az az érdekes, hogy sehol a világon nincs külön terror elhárítási egység, és a külön alatt azt értem, hogy a rendes rendőri állományon kívűl, mindenhol a normál rendőrségi állományba tagozódnak be ezek az egységek, a németeknél a GSG 9, valamikor a határörség égisze alatt tevékenykedett, de mára a német rendőrség egységévé vált és a BPOL azaz a Bundes Polizei égisze alatt tevékenykedik, tehát nem különálló egység! ja és nem az a dolga, hogy pl. uzsorások fogdosson, ahogy ezt a magyar TEK teszi, mert hát felesleges erő pocsékkolás, de mint azt a hírekben, mióta megalakult a TEK, egyre gyakrabban láthatjuk az uzsorások, narkó üzérek elfogásáról készűlt hivatalos rendőrségi , bocsánat TEK-es felvételeket mutatnak be, tehát ők végzik azt a munkát amit eddig a rendőrség végzett, nyilván hogy igazolják létüket! mert hogy a rendőrségen belül létezett és létezik olyan speciális egység melynek kiemelt feladata a különösen veszélyes bűnözők elfogás (és nem felderítésről, hanem a fizikai elfogásról beszélünk) nem kevés ilyen egység van szerte az országban, mi több a paksiak, rendre megynerik az usá-ban az ilyen speciális egységek számára rendezett leg rangosabb versenyeket !

"Ha valakik pedig azt hiszik , hogy csak úgy a szögről lelehet akasztani egy egy "kommandóst" ...."

nos ha kicsit is ismernéd a témát tudnád, hogy volt a TEK előtt is terror elhárítás - 1990 óta működött a rendőrség berkein belül Ter­ror­el­há­rí­tási Ön­álló Osz­tály és a Komondor! majd 91 ben ezekből létrehozták az RKSZ-t, egy ha­té­ko­nyabban mű­ködő, ön­álló, kü­lön­leges és to­vábbra is a ter­ror­el­há­rí­tási alap­fel­ada­tokkal fel­ru­há­zott egység ala­kult meg, mellyel egy kézbe ke­rült a rend­őrség ter­ror­el­há­rí­tási te­vé­keny­sége, mi több - 1992 má­ju­sában az or­szágos rend­őr­fő­ka­pi­tány uta­sí­tá­sára a me­gyei rendőr-fő­ka­pi­tány­sá­gokon lét­re­hozták a me­gyei be­avat­kozó alosz­tá­lyokat. Ezen egy­ségek tu­laj­don­képpen ugyan­azokkal a fel­ada­tokkal volt fel­ru­házva, mint az RKSZ, azonban míg az RKSZ or­szágos ha­tás­körrel bírt, a me­gyei be­avat­kozó alosz­tá­lyok csak az adott megye te­rü­letén be­kö­vet­ke­zett spe­ci­ális kép­zett­séget igénylő fel­adatok meg­ol­dá­sára voltak hi­va­tottak. Fel­adatuk a megye te­rü­letén el­kö­ve­tett erő­szakos bűn­cse­lek­mé­nyek meg­elő­zése, meg­sza­kí­tása, a fegy­veres bű­nözők el­fo­gása, és ter­ror­cse­lek­mé­nyek be­kö­vet­ke­zése esetén az RKSZ hely­színre tör­ténő megér­ke­zé­séig az el­sőd­leges in­téz­ke­dések meg­té­tele il­letve ha­laszt­ha­tatlan esetben a cse­lek­mény meg­sza­kí­tása.

tehát mint azt itt olvashatod, eddig is volt ilyen szervezet, csak épp a rendörség égisze alatt működött, és nem volt külön egység! ráadásúl mint az a fentiekből kiderül minden megyében működött egy úgynevezett "swat" (special weapon and technik - azaz speciális fegyver és technika) egység, így aztán olyan nagy hiány kommandósokban nem volt és nincs is!

"Minden szakma - pedig maradjon a kaptafájánál- és ne fessék magukat sárgára az irigységükkel."
itt nem az irigységtől van szó, hanem az ésszerütlenségről, arról, hogy Orbán megszünteti azt ami volt és működött, az urambátyámkodásról, hogy Orbán így hálálta meg a főtestőrének eddigi kitartó segnyalását is!

tehát a rendörségnek a dolga az amit most Orbán volt magántestőre, mostantól mondjuk úgy kvázi Orbán magánhadsergeként fungál, és hogy nevet és pénzt is adjanak a gyereknek, mealapították a TEK-et, ami másnéven már 90 óta működött, igaz nem Orbán magánhadserege ként és nem kiemelt pénzekkel, Lásd megalakulásához 800 milliárdot áldozott be a mi jó vezérünk a költségvetésből(kvázi privát homokozót csinált a jó és megbízható volt magán kommandós tetsőrének), amivel álítólag baj van, mert a bajnaiék elkúrták! majd ezek után gyorsan vettek pár Q7-est, hogy legyen mivel villantania a főkommadósnak!

"Gratulálok Magyarok!"
mihez is, ahoz hogy Orbán lassan úgy viselkedik mint egy afrikai kiskirály!

laszlo01
2011-04-07 11:26:28   #15

Pintér Sándor belügyminiszter "két hét alatt rendet teszünk" ígéretét gondolom nem az akkor még nem is létező TEK embereivel, hanem az "irigy, kicsinyes,a helyüket megállni képtelen" talpas mezei rendőrökkel vélte megvalósítani.
Akik bizony nincsenek jó helyzetben, és nem értik, hogy egy ekkora terrorfenyegetettségű országban miért is kell ennyi pénzt költeni a terrorelhárításra!
És biztos, hogy csak az AudiQ7-es alkalmas a bűnözők elleni harcra?
Nálunk sokkal gazdagabb országok sem engednek meg ilyen luxust maguknak.(lehet, hogy ezért is gazdagabbak?)
És tapasztalva az eddigi megnyilvánulásait a választott bölcs vezetőinknek pl.(földrajzi név bizottság)talán jogosan aggódunk Bajusz őrnagy miatt!
Ellenzékben a FIDESZ legazemberezte, kommunista bérencezte a rendőrséget.
Hatalmon hazugnak, megbízhatatlannak nevezi őket testületileg.
Talán emiatt kell a megerősített TEK?
Csak nem az egyiptomi útján tanult valamit a miniszterelnök?

méra
2011-04-07 10:57:20   #14

Annak igazán örülnék, ha mindenki megérné koromat.
Legalább tudnám, feltételezhetném, hogy dolgozott annyit ezért az országért.
Jó egészséget!

méra
2011-04-07 10:30:41   #13

Végig kellene nézni, hogy kibe nem rúgott bele a főnök?
Hogy a rendőrségbe igen, az világos. Örökbecsű demeokrata ellenzéki korában biztosan bevitték a fakabátok, még tán alázták is, nicsak egy kis "demokrata".
Akkor most törlesztünk! Mert most tudunk! A vezér eddig háromszor ment neki a hozzá nem lojális rendőrségnek: '89-ben, 2006-ban és most.
A jelenlegi ki fogja ütni biztosítékot, a rendőröket nem kell nagyon bátorítani, hogy belehúzzanak a jogszerű ellenállásba. Csak ez most a kormány és kedvenc miniszterükkel szemben fog érvényesülni?

Csak képzeljük el (én nem vagyok, voltam rendőr csak a nyaralómba sokszor törtek be), megjön a helyszinelő, gyors körbejárás, fotó, jkv. és rohanás a következő helyre, hogy a betörési tempót egyáltalán tudja tartani.
A jövőben legfeljebb lesz egy kis forgalmi dugó, többször és alaposan sasolja a nemlétező nyomokat, esetleg a rohanásban egy pár percre le is ül a szegény ember.
Kik röhögnek majd?
Hát a betörők!
Kiket támogat a kormány?
Csak nem a bűnözőket?

anzsuhus becs
2011-04-07 08:39:28   #12

Az uj tákolmány után jön nehány törvény modositás a BTK modositása is ezek közé esik és ott lessz olyan paragrafus is , hogy felségsértés és isten káromlás, ami az Orbánt kritizálokra vonatkozik , még is mit gondoltok mire kell az a rohadt tényleges életfogytiglani börtön ez a tákolmány legfontosabb eleme, és örülhet a Bajusz hogy még nincs érvénybe,de ne reméljen a fiuk kifogják deriteni ,hogy a karobahuzás tulajdon képp nem is halálbüntetés hanem hungarikum és igy nem csak hogy nem tilos hanem ápolando hangsujozottan nemzeti hagyomány .Igy a Tábornok ur is tudja mire számitson ! Szoval pofa be és kuss , irkálni meg csak a Pali bának szabad mert neki gyakorolni kell a helyesirást.

Hallgassa élőben! KLUBRÁDIÓ
Kedvezménykártya a 168 Órától

EDC kártya, akár Önnek is

Kedvezménykártya a 168 Órától

2014. július 10. csütörtök
Közösség
kudasai: Is is. Nem tudom, ki mondja - rajtad kivul - hogy... 06:44
Orbán a király !
nonest: Szia! Megvolt... Neked is szépet! 06:29
Társalgó, 2016. Július
step: A kényszer össezköti ezeket a figurákat. A közös... 05:43
Elképesztő fideszes arcok galeriája
kudasai: Koszonom A ket "szakallas" bolgar... 23:14
OLIMPIA — 2016 — RIO DE JANEIRO
A Propeller hírei