168 Óra Online írása
2011. április 6.

Kirúgják az Orbánnak levelet író rendőrt?

"Magánvéleményének közléséhez valamennyi rendőrnek joga van, mindaddig, amíg a megfogalmazott vélemény stílusa és tartalma nem teszi méltatlanná hivatása gyakorlására" - válaszolta a Budapesti Rendőr-főkapitányság a Független Hírügynökség kérdésére, hogy érheti-e valamilyen munkaviszonyát érintő szankció Bajusz Ferenc rendőr őrnagyot, aki a Facebookon tette közzé a miniszterelnöknek szóló nyílt levelét. A BRFK szerint az őrnagy magánvéleményét tette közzé a közösségi portálon, a stílusról és a tartalomról a válaszlevélben nem esik szó.

Kapcsolódó írásaink

Mint arról a Független Hírügynökség elsőként beszámolt, Bajusz Ferenc a Facebook-on hétfőn tette közzé Orbán Viktor miniszterelnöknek címzett nyílt levelét, melyben azt is írta: "Ha esetleg nem mondták Önnek, a Rendőrség éppen a bányászbéka segge alól tekint fel a valóságra". A felháborodott egyenruhás azt üzente Orbán Viktornak, jó lenne, ha felébredne, és kicsit körbenézne. Mint írja, még papírra, WC-papírra sem telik a rendőrségnek, ezzel szemben a TEK-esek Q7-es Audikkal furikáznak.

Bajusz Ferenc rendőr őrnagy szerint mindenkitől csak elvonják a pénzeket, csak a miniszterelnök terrorelhárítási legényeinek jut minden, ami szemnek szájnak ingere. A felháborodott egyenruhás hangsúlyozza: a Rendőrség éppen a bányászbéka segge alól tekint fel a valóságra. Mint írja, semmire sincs pénz, de még papírra, WC-papírral, tolmácsra, szakértőre se, ezzel szemben a TEK (Terrorelhárítási Központ) nevű "semmirekellő társaság" Q7-esek Audikkal furikázik. Az őrnagy szerint vérlázító, amit művelnek.

"Uszodába járnak és lézengenek"

Bajusz Ferenc levelében említi azt is, hogy a helyi szerveknél az őrmesterek 80-100 ezer forintot keresnek, amiért elvárják, hogy friss, fitt, művelt, pihent és mindig hadra fogható legyen. Kitér arra is, hogy A TEK-nél ugyanez az őrmester annyit keres, mint a helyi szervnél egy alezredes alosztályvezető, közben pedig semmit sem csinálnak. Ezzel együtt felhívja a miniszterelnök figyelmét arra, ne feledje, ezek az emberek közülük mentek oda és elmesélik, hogy egész nap sportolnak, uszodába járnak és lézengenek. Mint írja: hiába akarják befogni a szájukat, hogy mennyire titkos a tevékenységük.

Szakszervezeti vezetők utolsó segélykiáltásnak minősítették mind az Ármós Sándor Pest megyei főkapitány megszorító intézkedéseiről szóló levelet, mind a Facebookon a rendőr őrnagy által közzétett írást. Bárdos Judit, a Belügyi és Rendvédelmi Dolgozók Szakszervezetének főtitkára szerint nemrég első fokú ítéletben elutasította a bíróság a keresetét, amit egy másik szakszervezet internetes oldalán róla megjelent állításokkal kapcsolatban indított. A bíróság azzal indokolta a kereset elutasítását, hogy az új médiatörvény szerint az internetes oldalakon, blogokban, közösségi portálokon lévő írások nem minősülnek sajtóterméknek, így nem is támadhatók. Azt Bárdos Judit nem tudta, hogy pontosan kiről van szó, de mint mondta, szakszervezetük jogsegélyt nyújt bárkinek, aki az állományból hozzájuk fordul.

Összetört a luxus-Audi

Kisebb közlekedési balesetet szenvedett a Terrorelhárító Központ (TEK) egyik múlt héten vásárolt luxusautója. A Független Hírügynökség információi szerint a többmilliós jármű oldala tört össze, a javítás százezrekbe is kerülhet. A baleset részleteiről a Független Hírügynökség írásban kérdezte a Belügyminisztériumot, de válasz eddig nem érkezett, így nem tudni, hogy a jármű balesete a terrorelhárítók bázisán vagy közúton történt-e.

A TEK új autóiról a Blikk számolt be elsőként, azt írta, az Audi Q7-eseket a veszélyes bűnözők elleni harchoz kapták a terrorelhárítók. A járművek értéke felszereltségtől függően 15 és 40 millió forint között lehet, de erről hivatalos tájékoztatást nem adtak. A lapnak nyilatkozó biztonsági szakértő szerint a nagy teljesítményű Audikkal az államfőt és Orbán Viktort védő kísérők járnak, de a kabinet a külsőségekre is gondolhatott, amikor ezek mellett döntött.

Címkék: 

Hozzászólások
Összesen: 21 db

A hozzászólás csak regisztrált tagjaink számára elérhető, kérjük lépjen be vagy regisztráljon!

Elfelejtette jelszavát? Segítségért kattintson ide!

Kérjük, hozzászólásánál tartsa be az oldal szabályait. Erről és a moderálási elvekről itt olvashat részletesen!

Hozzászólhat a Facebook azonosítójával is.
Kattintson a "Facebook bejelentkezés" gombra!
Hozzászólás Facebook regiszrációval
öreg42
2011-04-06 21:32:01   #1

Ha valaki tud nemzetközi példát arra, hogy egy "álam" ellehetetleníti saját rendőrségét, írja ide.

Külön várom a kissapuka féle provokatőrök tárgyszerű beírását.

Megfigyelő
2011-04-06 22:17:07   #2

1. Bajusz Ferencnek kétséget kizáróan igaza van.
2. Mivel igaza van, ki fogják rúgni.
3. Nyomor bán paranoiás.
4. Éppen ezért, meg a hülyeségeiért őt kellene kirúgni.

latomas
2011-04-06 22:59:00   #3

Bajusz Ferencnek részben van igaza, - ez pedig csak a saját munkájára vonatkozó állításai fedik a valóságot.
- A TEK munkájába mint kívülálló személy , még ha csak rész információkkal rendelkezik sem tud teljes képet alkotni, pusztán csak a saját fantáziált utólag vizionált képét tudja kivetíteni.

ezért egy másik állítást írok ide-
elgondolkodtatónak.
A TEK-es őrmester egész évben edzeget-sportolgat-célba lövöldözve "játszik" Aztán ha úgy adódik bemegy egy bankba és a terroristát fejbe lövi futtában aki épp egy túsz feje mellé bújva bújócskázik.
Itt pedig vége a játéknak.
Ha valakik pedig azt hiszik , hogy csak úgy a szögről lelehet akasztani egy egy "kommandóst" akkor ugyan úgy jár mint az a paraszt aki árvíz után akarna biztosítást kötni az elúszott házára.
Minden szakma - pedig maradjon a kaptafájánál- és ne fessék magukat sárgára az irigységükkel.
Jelenleg pedig a társadalmi szerződések írott és íratlan törvényeinek felmondása zajlik. Bármit is teszel bárhol az valakinek úgysem tetszik állapot Gratulálok Magyarok!

latomas
2011-04-06 23:08:04   #4

A Q7 rendszámait is közölhetnék a többi járművel egyetemben hátha sikerül még nagyobb dobveréssel fegyveres bűnözőket elfogni.
Nekem pedig az a meglátásom , hogy Magyarországon mindenki hazudik, lop, csal, sikkaszt, hűtlenül kezel és ha a pofájába mondják akkor a legjobban fel van háborodva. Mindenki azzal mentegeti magát , hogy a másikra mutogat,
Ráadásul ez az ország kezd totálisan megbolondulni a sárgaságtól.

tomcat74
2011-04-07 02:47:30   #5

Tisztelt latomas!
Igen, sok minden el kell gondolkodni.
Az általad oly sokra becsült TEK-es kollégák teljesítményére nagyon sok nyomozó és egyenruhás rendőr képes, szoláriumozás és uszoda nélkül is.
A rutinnal rendelkező nyomozók közül már mindenki ment be zárt ajtón egy hipisre, elfogásra (akár fegyveres személyhez is), ahol bármi történhetett volna, nem egyszer nem kétszer, nem harmincötször..
Mégsem keresnek TEK-es szinten.
A TEK egy magánhadsereg, a Rendőrség meg a kuli munka. (a végtelenített és ki nem fizetett túlórák, a technikai és személyi feltételek hiánya, stb..)
És még mielőtt végleg félreértenél, én nem a TEK-es fizetését és juttatásait sokallom, hanem az aránytalanságot tartom felháborítónak, amire Bajusz is felhívta a figyelmet.
A nincs wc papír, és tankoljál saját zsebből, mennyél ki busszal elfogni, és a Q7 között.
A 20 éve szolgálatot teljesítő alezredes, és a két hónapos őrmester megbecsültsége és fizetése között.
Zárszónak csak annyi, én is gratulálok Magyarok! DE főleg annak az EGYNEK akinek sikerült így összeugrasztania mindenkit!
A szándék egyértelmű, kellhet még a TEk-esek hűsége a rendőrök ellen is.

davidoff90
2011-04-07 03:39:56   #6

A stílus és a tartalom pedig akkor méltatlan,ha nem hajol földig Minden Magyarok Örökös Miniszterelnöke előtt.Igaz,nem idiótázott,pofátlanozott,hazaárulózott mint Szíjjártó,igaz,arról beszélt,ami neki és a társainak fáj,de ő nem teheti.
Elvárt kötelessége a lojalitás,a mindenhez bólogatás,a lelkes tapsolás.
Ha úgy tenne mint a Fidesz frakció mamelukjai sokáig élhetne.Havi 100 ezerből.
Csak a világ nem menne előre.Mert a világ már csak ilyen.
Tiszteletem Bajusz Ferenc.Megemelem a kalapom Ön előtt.És irigylem a bátorságáért.

tsz elnok
2011-04-07 06:06:09   #7

"Magánvéleményének közléséhez valamennyi rendőrnek joga van, mindaddig, amíg a megfogalmazott vélemény stílusa és tartalma nem teszi méltatlanná hivatása gyakorlására"
Hmm.Es dajcstompika twitteres bejegyzesei meltok egy konzervativ (!) parti EP-kepviselohoz? :-)

kirapapa
2011-04-07 06:07:36   #8

Jó reggelt, davidoff90, teljesen egyetértek önnel, ha lenne kalapom, akkor most megemelném én is Bajusz Ferenc előtt. Remélem ezért nem bocsájtják el, az már pofátlanság lenne, csak az igazat írta meg, és ez eléggé elszomorító sajnos.

tulpenbordo
2011-04-07 06:39:44   #9

Mar a vastagon szedett elöszo olvasasakor az jutott eszembe, hogy
talan darjcstomit kene kirugni, na mert hogy a megfogalmazott maganvelemenye velemenye se nem stilusban, se nem tartalomban nem teszi meltova "hivatasa" (hahaha) gyakorlasara.
Hallo tsz elnök, pontosan egyforma a velemenyünk.
Bajusz Ferencet pedig ki fogjak rugni az mar biztos, sajnos.
Csak idö kerdese es persze kell keresni majd egy masik okot.

kaszablanka
2011-04-07 07:10:55   #10

"A TEK új autóiról a Blikk számolt be elsőként, azt írta, az Audi Q7-eseket a veszélyes bűnözők elleni harchoz kapták a terrorelhárítók."

Ezek szerint a Blikket is kirúgják. Hogy mernek leírni olyat, hogy a TEK a kontárkormány ellen fog harcolni?

Kedvezménykártya a 168 Órától

EDC kártya, akár Önnek is

Kedvezménykártya a 168 Órától

2014. július 10. csütörtök
Megosztások