3
168 Óra Online írása
2012. március 29.

Fideszes a Schmitt-ügyről: Fokozottan várjuk el, hogy példát mutasson

Dr. Gyimesi Endre fideszes képviselő szerint a dolgozat írása közben, a konzultációkon ki kellett volna buknia a hibáknak. A Zalai Hírlapnak úgy fogalmazott: a közéletben aktív szerepet vállaló embertől fokozottan várjuk el, hogy példát mutasson.

Dr. Gyimesi Endre országgyűlési képviselő (Fidesz) 1980-ban szerzett bölcsészdoktori tudományos fokozatot. A Zalai Hírlapnak elmondta: a testnevelési egyetem speciális szabályait nem ismeri, nem tudja megítélni, hogy akkoriban megengedőbbek voltak-e a többi tudományterület követelményeinél. "Ami biztos: a bölcsészettudományi karokon és másutt nagyon szigorúan figyeltek, figyelnek arra, hogy pontosak legyenek a hivatkozások, a hallgatóknak tanulmányaik alatt e módszertant kötelességük megismerni. Azt el tudom képzelni, hogy ezeket az alapokat a testnevelési egyetemen nem ismerték meg a hallgatók, így a köztársasági elnök úr jó szándékúan hivatkozott másként. Mindenesetre a dolgozat írása közben, a konzultációkon ki kellett volna buknia a hibáknak". Szerinte az is lehetséges, hogy Schmitt Pál és a többi értekezés szerzője azonos anyagból dolgozott.

Arra a kérdésre, hogy milyen következményekkel számol, azt válaszolta: rendkívül nehéz egy 20 évvel ezelőtti dolgozattal kapcsolatban objektíven nyilatkozni. "Úgy gondolom, a frakció meg fogja ismerni a tényeket, ezután alakítja ki álláspontját - mondta a kormánypárti politikus, megjegyezve: a közéletben aktív szerepet vállaló embertől fokozottan várjuk el, hogy példát mutasson."

Gyimesi Endre a Zalai Hírlapnak hozzátette: az elmúlt évtizedekben sokat szigorodtak a doktori cím megszerzésének feltételei, manapság egy disszertáció többéves kutatómunka eredménye, és csak a legfelkészültebb szakemberek jutnak el idáig.

Hozzászólások
Összesen: 3 db

A hozzászólás csak regisztrált tagjaink számára elérhető, kérjük lépjen be vagy regisztráljon!

Elfelejtette jelszavát? Segítségért kattintson ide!

Kérjük, hozzászólásánál tartsa be az oldal szabályait. Erről és a moderálási elvekről itt olvashat részletesen!

Hozzászólhat a Facebook azonosítójával is.
Kattintson a "Facebook bejelentkezés" gombra!
Hozzászólás Facebook regiszrációval
Erzsi nagyi
2012-03-29 13:06:39   #3

Kedves hozzászólók!!Én most nagyon szégyellem magam és azt is,hogy Magyarország szülötte vagyok!!Legszívesebben el bujdokolnék.Ezt a szégyent!!!!
Csak azt tudnám,hogy akinek vaj van a fején,minek megy ki a napra!!Ha meghúzza magát,a franc se foglalkozott volna vele!!De,őfelsége nem mond le!!!Nemám!!!Talán még büszke is rá!!Meg áll a zeszem!!!Tiszta őrület!!!

NaEzAz
2012-03-29 12:32:52   #2

A bizottság állásfoglalása szerint: "a TF szakmai hibát követett el, amikor ezt a szövegazonosságot nem tárta fel időben, s így a dolgozat szerzője azt hihette, hogy értekezése megfelel az elvárásoknak."

Már látom(?) a jövőt! Az Orbán kormány állásfoglalása szerint: "Schmitt Pál Államfő szakmai hibát követett el, amikor az általunk alkotott alaptörvényt, sarkalatos törvényeket és határozatokat alkotmányossági és törvényességi vizsgálat nélkül aláírta, így kormányunk azt hihette, hogy a törvényalkotásunk megfelel a jogállami kritériumoknak."

Lé Hűtő
2012-03-29 12:14:20   #1

Nem akarom már bántani de ha lenne stílusa,
akkor gyorsan keresne egy képeslap árust!

1

Hírfolyam
További cikkeink
Hallgassa élőben! KLUBRÁDIÓ
Kedvezménykártya a 168 Órától

EDC kártya, akár Önnek is

Kedvezménykártya a 168 Órától

2014. július 10. csütörtök
Közösség
Qkory: A többi meg csak sóvárog és irigykedik… 09:29
Orbán a király !
Qkory: De igen! Változnak az idők, valaha a... 09:27
Hát milyen országban élünk?
Qkory: Teszkófrász "…a teszkózás-multizás bájosan... 09:15
A Tesco-jelenség
Skubi: Joooooooooooooooooo reggelt! Na... 09:14
Társalgó, 2016. Július
A Propeller hírei