Csütörtök, 2012. március 29. 11:25
168 Óra Online írása

Fideszes a Schmitt-ügyről: Fokozottan várjuk el, hogy példát mutasson

  • Tetszik:
Dr. Gyimesi Endre fideszes képviselő szerint a dolgozat írása közben, a konzultációkon ki kellett volna buknia a hibáknak. A Zalai Hírlapnak úgy fogalmazott: a közéletben aktív szerepet vállaló embertől fokozottan várjuk el, hogy példát mutasson.
Dr. Gyimesi Endre országgyűlési képviselő (Fidesz) 1980-ban szerzett bölcsészdoktori tudományos fokozatot. A Zalai Hírlapnak elmondta: a testnevelési egyetem speciális szabályait nem ismeri, nem tudja megítélni, hogy akkoriban megengedőbbek voltak-e a többi tudományterület követelményeinél. "Ami biztos: a bölcsészettudományi karokon és másutt nagyon szigorúan figyeltek, figyelnek arra, hogy pontosak legyenek a hivatkozások, a hallgatóknak tanulmányaik alatt e módszertant kötelességük megismerni. Azt el tudom képzelni, hogy ezeket az alapokat a testnevelési egyetemen nem ismerték meg a hallgatók, így a köztársasági elnök úr jó szándékúan hivatkozott másként. Mindenesetre a dolgozat írása közben, a konzultációkon ki kellett volna buknia a hibáknak". Szerinte az is lehetséges, hogy Schmitt Pál és a többi értekezés szerzője azonos anyagból dolgozott.

Arra a kérdésre, hogy milyen következményekkel számol, azt válaszolta: rendkívül nehéz egy 20 évvel ezelőtti dolgozattal kapcsolatban objektíven nyilatkozni. "Úgy gondolom, a frakció meg fogja ismerni a tényeket, ezután alakítja ki álláspontját - mondta a kormánypárti politikus, megjegyezve: a közéletben aktív szerepet vállaló embertől fokozottan várjuk el, hogy példát mutasson."

Gyimesi Endre a Zalai Hírlapnak hozzátette: az elmúlt évtizedekben sokat szigorodtak a doktori cím megszerzésének feltételei, manapság egy disszertáció többéves kutatómunka eredménye, és csak a legfelkészültebb szakemberek jutnak el idáig.
Vissza a lap tetejére

Hozzászólások
Összesen: 3 db

A hozzászólás csak regisztrált tagjaink számára elérhető, kérjük lépjen be vagy regisztáljon!

Elfelejtette jelszavát? Segítségért kattintson ide!

Kérjük, hozzászólásánál tartsa be az oldal szabályait. Erről és a moderálási elvekről itt olvashat részletesen!

Hozzászólhat a Facebook azonosítójával is.
Kattintson a "Facebook bejelentkezés" gombra!
Hozzászólás Facebook regiszrációval
Erzsi nagyi
2012-03-29 13:06:39   #3

Kedves hozzászólók!!Én most nagyon szégyellem magam és azt is,hogy Magyarország szülötte vagyok!!Legszívesebben el bujdokolnék.Ezt a szégyent!!!! Csak azt tudnám,hogy akinek vaj van a fején,minek megy ki a napra!!Ha meghúzza magát,a franc se foglalkozott volna vele!!De,őfelsége nem mond le!!!Nemám!!!Talán még büszke is rá!!Meg áll a zeszem!!!Tiszta őrület!!!

NaEzAz
2012-03-29 12:32:52   #2

A bizottság állásfoglalása szerint: "a TF szakmai hibát követett el, amikor ezt a szövegazonosságot nem tárta fel időben, s így a dolgozat szerzője azt hihette, hogy értekezése megfelel az elvárásoknak." Már látom(?) a jövőt! Az Orbán kormány állásfoglalása szerint: "Schmitt Pál Államfő szakmai hibát követett el, amikor az általunk alkotott alaptörvényt, sarkalatos törvényeket és határozatokat alkotmányossági és törvényességi vizsgálat nélkül aláírta, így kormányunk azt hihette, hogy a törvényalkotásunk megfelel a jogállami kritériumoknak."

Lé Hűtő
2012-03-29 12:14:20   #1

Nem akarom már bántani de ha lenne stílusa, akkor gyorsan keresne egy képeslap árust!

1

 

Kedvezménykártya a 168 Órától
Praxis
További cikkeink
LEGÚJABBAK A FÓRUMON
nikia: http://www.vg.hu/kozelet/jog/ket-unios- ... len-426103 ... 18:05

Hmmm....

Qkory: Akkor te "nyertél"… 18:01

Hát milyen országban élünk?

nikia: http://www.hir24.hu/kulfold/2014/04/24/ ... an-viktor/ ... 17:38

Orbán a király !

morzs: "Orbán magánzarándokként megy Rómába"... 17:32

ORBÁN A MAGYARSÁG MEGOSZTÓJA

nikia: pékné módra A kedvenc sörözőmben hallottam és gondolom,... 17:29

BUDAPEST