5
168 Óra Online írása
2016. február 15.

Együtt: Kamutanfolyamon lett gazda Orbán jó barátja

Az Együtt feljelentést tesz Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester kamutanfolyama miatt, mivel szerintük a sajtóban megfogalmazott gyanú arra enged következtetni, hogy aranykalászos gazda képesítését nem valós képzés után szerezte, így földszerzései törvénytelenek voltak.

Kapcsolódó írásaink

Egy Tolna megyei gyorstalpalón jutott aranykalászos gazdaképesítéshez Mészáros Lőrinc – tudta meg a Hír Televízió. Somogyi Imre, a juhépusztai képzőhely vezetője elmondta: Mészárosékat valóban náluk vizsgáztatták, ám a felkészítésük a felcsúti polgármester mezőgazdasági telepein történt. Az eset kapcsán a Magyar Nemzet azt írja, a minősítést „gyorstalpaló" aranykalászos tanfolyamokon a kötelezően meghatározott négyszáz óra teljesítése nélkül lényegében bárki megszerezheti. Van olyan iskola, ahol három hónap alatt befejeznek egy ilyet, vagyis papíron heti 45 tanórán vesznek részt a jelentkezők. Távoktatást nem engednek a jogszabályok. A gyakorlat inkább az, hogy be sem kell járni az órákra, hiszen nem szokott előfordulni, hogy valaki megbukik.

A felcsúti polgármester családja csaknem 1400 hektár földet szerzett a földárveréseken.

Az Együtt szerint immár formailag is érvénytelenek Mészáros Lőrinc földvásárlásai, mivel az azokhoz szükséges képesítést a szabályok kijátszásával, feltételezhetően okirathamisítással szerezte meg. A sajtóban megfogalmazott gyanú alapján az Együtt ismeretlen tettes ellen tesz feljelentést, mert a csak papíron elvégzett tanfolyam vagyongyarapodáshoz vezetett.

Az Együtt felszólítja az illetékes hatóságokat, hogy vizsgálják ki, kik juthattak valódi képesítés nélkül földhöz, illetve valós képzés nélkül olyan dokumentumokhoz, amelyek őket földvásárlásra teszik alkalmassá.

Hozzászólások
Összesen: 5 db

A hozzászólás csak regisztrált tagjaink számára elérhető, kérjük lépjen be vagy regisztráljon!

Elfelejtette jelszavát? Segítségért kattintson ide!

Kérjük, hozzászólásánál tartsa be az oldal szabályait. Erről és a moderálási elvekről itt olvashat részletesen!

Hozzászólhat a Facebook azonosítójával is.
Kattintson a "Facebook bejelentkezés" gombra!
Hozzászólás Facebook regiszrációval
földtulajdonos
2016-02-16 07:42:21   #5

Hülyeség az állítás . !!!! Ha egy 40 éves vidéken élt ember nem tud levizsgázni ebből az anyagból egyszeri elolvasás után annak agyilag annyi . Hasonlítanám ahhoz a volt rakodó munkáshoz aki 5 évig járt ugyanazzal a sofőrrel . Amikor a sofőr rosszul lett jogsi nélkűl 80 -ről lakott településeken át hibátlanúl hazahozta a pótkocsis szerelvényt. Jutalmúl vizsgázni küldtük . A biztos csak annyit mondott inkább oktatónak kellene lennie mint tanulónak .

javito
2016-02-15 16:22:55   #4

Kamu mint a szomszédja.

step
2016-02-15 12:39:58   #3

Mészárosnak csak az arany kellett, a kalásszal foglalkozzon más!

Cave
2016-02-15 11:48:04   #2

nem mindegy??? Ha egyszer földműves, akkor földműves! Mészáros Lőrinc egy univerzális zseni! Nézzétek meg, mi mindehez ért! Akkor az a kis gazdálkodás már nem probléma! Majd keres egy közmunkás agrár mérnököt.

méra
2016-02-15 11:18:35   #1

Ahol kamudoktori miatt mond le egy államelnök, ott nem gond egy milliárdos gáz-barátnak megvenni egy egész tanfolyamot szervező céget?

1

Hallgassa élőben! KLUBRÁDIÓ
Kedvezménykártya a 168 Órától

EDC kártya, akár Önnek is

Kedvezménykártya a 168 Órától

2014. július 10. csütörtök
Közösség
kudasai: Az AP jóslatait én se venném tragikusan ... 00:39
OLIMPIA — 2016 — RIO DE JANEIRO
Li Taj-po: Hopsz, az UNESCO hír hamísitvány, a hivatalos... 23:26
Új korszak kezdődik
Li Taj-po: https://parbeszedmagyarorszagert.hu/hu 21:30
Hát milyen országban élünk?
nonest: Jó éjt kívánok mindenkinek! 21:28
Társalgó, 2016. Július
A Propeller hírei