68
168 Óra Online írása
2013. május 2.

Kérik Orbánt: ne menjen

Külföldön készül ünnepelni születésnapját Orbán Viktor. Nem kizárt, hogy a hanyatló nyugaton, Bécsben lesz május 31-én. Vannak azonban, akik maradásra biztatják a kormányfőt Facebook-oldalán: szerintük egy egész ország a családja, és méltó módon szeretnék köszönteni őt.

Kapcsolódó írásaink

Mint arról beszámoltunk, hálaadó szentmisét tartanak május 31-én – a kormányfő születésnapján – Budapesten, a Belvárosi Plébániatemplomban. „Drága Barátaim, mindenkit nagy szeretettel várnak majd Orbán Viktor miniszterelnökünk jubíleumi, 50. születésnapja alkalmából megtartott hálaadó szentmisén!” – olvasható a Facebookon megjelent felhívásban. Sajtóhírek szerint a hálaadó szentmisét a Lányok és Asszonyok Orbán Viktorért Egyesület kérte a kormányfő születésnapjára. Ilyen néven az alábbi Facebook-oldalt találjuk, ahol az eseményre invitálják a látogatókat:


Orbán Viktor a közelgő születésnapjáról a Blikknek a napokban azt mondta: „Arra törekszem, nehogy itthon legyek. 50 évesnek lenni ugyanis nem érdem, hanem állapot. Szeretném elkerülni azokat a pillanatokat, amiket túlzásnak lehet tekinteni. Elkerülném a zajos, látványos ünneplést, úgyhogy a feleségemmel abban maradtunk, elmegyünk az országból azon a hétvégén. Lehet, hogy csak Bécsig, de lehet, hogy a Tátráig, de az is lehet, hogy Kolozsvárig. Úgy tervezzük, hogy magunk leszünk a gyerekekkel. S a feleségem megígérte, hogy meglepetésparti sem lesz.”

A Képviselő Funky blog Havasi Bertalant, a kormányfő sajtófőnökét kérdezte meg az üggyel kapcsolatban. Maga Orbán válaszolt: „Nem tudok róla, az ilyesmivel jobb megvárni az ember temetését. Semmilyen születésnapi bulit nem tartok, a feleségem megígérte, hogy meglepetésparti sem lesz. 50 évesnek lenni nem érdem, csak állapot, ezért nem is ünnepeljük. Üdvözlettel: Orbán Viktor”.

A kormányfő Facebook-oldalán egy kommentelő az itthon maradásra próbálja rávenni a kormányfőt, mondván: egy ország a családja, és méltó módon szeretnék köszönteni őt:

 

Az egyházi előírások értelmében a hívek kérhetik, hogy a pap az általuk megnevezett személyeknek szentelje a szertartást. Bármilyen „nemes szándéktól” vezérelve lehet kérni szentmisét: élőkért, halottakért, katolikusokért, nem katolikusokért, hívőkért vagy nem hívőkért is. A templom plébánosa Osztie Zoltán, a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének (KÉSZ) országos elnöke. Ő korábban egy médiakonferencián kifejezte büszkeségét a jelenlegi kormány intézkedései iránt, amelyek képesek voltak végre megkérdőjelezni a sokáig megkérdőjelezhetetlennek tűnő liberális hatalmi pilléreket, a pénzvilág és a tömegmédia legyőzhetetlennek tűnt hatalmi ágazatait – írja az FN24.

2002-ben a Szent István bazilikában az Orbán-családért tartottak szentmisét, 2011-ben pedig a Rózsák terén álló görög katolikus templomban "az igaztalanul vádolt és lelkiekben alaposan meghurcolt" Gyurcsány Ferencért imádkoztak – írja a Képviselő Funky.

 

Hozzászólások
Összesen: 68 db

A hozzászólás csak regisztrált tagjaink számára elérhető, kérjük lépjen be vagy regisztráljon!

Elfelejtette jelszavát? Segítségért kattintson ide!

Kérjük, hozzászólásánál tartsa be az oldal szabályait. Erről és a moderálási elvekről itt olvashat részletesen!

Hozzászólhat a Facebook azonosítójával is.
Kattintson a "Facebook bejelentkezés" gombra!
Hozzászólás Facebook regiszrációval
anzsuhaz
2013-05-10 09:01:13   #68

Hurrá és Haleluja!!!
A sok nemzetietlen Szadeszes éa szoci után végre a nagyon nemzeti és hazafias Uffi-lufi meg kapta a trafikot nem, él.. pardon nyalt hiába. Csak gratulálni tudunk.Mert irva vagyon : nemfeledkezik meg a turulok turulja az ö nyaloncairól.

anzsuhaz
2013-05-09 07:08:30   #67

Uffi lufi!
jó el lesztek ezen a szüli napi bulin Te , A Bayer véglény mert ö mindig ott van ahol potya kaja é pia van, a drága Laca havar meg az a kis anti alkoholista S Lala no és a kékre zölder vert föméltóságu asszony, no meg a szar szag igy együt nagyon jól fogtok mutatni ja meg a vak komondor minden fidesznyik kabala állata. Remélem lessz csoport kép rólatok

gyukovits
2013-05-08 12:58:34   #66

Uff!

Hogyan jut ennyi időd remek elmáletekre az újonnan kapott trafikok mellett?

A koronázáson talákozunk?

NaEzAz
2013-05-07 16:36:23   #65

Ausztria?

Megkapta a grazi beutalóját a regeneráló üdülésre?

anzsuhaz
2013-05-07 14:20:21   #64

Bécs vagy Ausztria nagyon jó hely, mivel ez egy jog állam itt lehet demonstrálni akár a szülinapján is no nem ép mellete és ´nem ép jokivánságokkal itt lehet minden szarházit igy öt is fujolni

pavelic
2013-05-06 15:08:07   #63

Imádkozom hogy agyülölet aszfalszagu ördögei saját egészségük érdekében is kicsit vegyenek vissza magukbol-ez sehová sem visz.A nép már döntött,és jo ideiog igy lesz,majd ha jön egy igazi baloldal akkor lesz váltotás,addig nem,és nem is kell.

elefes
2013-05-05 09:24:31   #62

Orbán fanok!
Nemzetáruló, gyáva, tróger, büdös bunkók vagytok. Rosszindulatú sejtburjánzás Magyarország testén.

svájci frank
2013-05-04 18:09:41   #61

Nagyon jó,de hány tízezer cölöp-teknős országa vagyunk?

NaEzAz
2013-05-04 17:10:19   #60

"Viktor egy cölöp-teknős."
???
"Tudja, amikor az ember egy vidéki földúton haladva meglát egy kerítéshez rögzített cölöpöt, melynek tetején egy teknősbéka egyensúlyoz, az egy cölöp-teknős," - magyarázta az öreg paraszt. De mivel látta a doktor arcán, hogy nem érti a dolgot, tovább magyarázott. "Tudja, doktor úr, a teknős nem került fel oda csak úgy magától, és az egyáltalán nem az ő helye. Valamint fogalma sincs arról, hogy mit csináljon, amíg ott fenn van, mivel sokkal magasabban van, mint amit képességei megengednek. És az ember egyébként is elgondolkozik azon, hogy ki volt az a hülye, aki a teknőst oda feltette."

Ez volt az eddigi legjobb magyarázat Orbán Viktorra."

Hart Ádám

svájci frank
2013-05-04 13:46:43   #59

Hát erre most mit lehet mondani? Tudjuk, hogy milliós nagyságrendben vannak hívei; ezek egy része pedig fanatikusan rajong érte.(én speciel nem ismerem ezt az érzést, senkivel és semmivel kapcsolatban)Ezek rendeznek neki világra szóló országos bulit, mondatnak misét.
A Kedves Vezető pedig(legalábbis a fent idézett szavai szerint) nem vágyik részt venni ezen a súlyos ünnepségen, hanem hazán kívül, szűk családi körben kívánja eltölteni ezt a napot.
Ezúttal akár igazat is mondhat.
Ennyi.
Ha mégis a Bazilikában fog megjelenni május 31.-én, akkor meg annyi.

Hallgassa élőben! KLUBRÁDIÓ
Kedvezménykártya a 168 Órától

EDC kártya, akár Önnek is

Kedvezménykártya a 168 Órától

2014. július 10. csütörtök
Közösség
Qkory: A Belügyminisztérium hallgatása megerősítette,... 20:40
A FIDESZ vizet prédikál, és bort iszik......
Qkory: A vélemény (és a minősítés) szabad… 20:18
Lehet-e más a politika?
Li Taj-po: Ennel(?): 20%* os munkanélküliség. Igaz ha... 20:11
Hát milyen országban élünk?
Qkory: Korosztályos világcsúcsot futott 100 méteren... 17:22
ATLÉTIKAI EB 2010 — Barcelona
A Propeller hírei