16
Csák Gergely írása
2011. január 3.

Fülkeforradalmár prédája lett az M1

Medveczky Balázs a Magyar Televízió vezérigazgatója az m1 vezetőjévé Rákay Philipet, az m2 intendánsává pedig Süveges Gergőt nevezte ki - közölte az MTV a 168 Órával. Rákay Philip fideszes önkormányzatoknak ad tanácsot, sokáig a Fidesz-rendezvények műsorvezetője volt. Munkaviszonyát múlt évben a HírTV azért szüntette meg, mert "kormányzati kommunikációs tevékenységet kíván folytatni". A HírTV közleménye májusban fél éve azt írta: a kormányzati szerepvállalás összeférhetetlen a műsorvezetéssel.

Kapcsolódó írásaink

Az újonnan vezetők a közszolgálati televízió két csatornájának programjáért felelnek, az ő feladatuk lesz az átalakuló csatornák új profiljának megteremtése - olvasható a Magyar Televízió közleményében.

nepszava.com

Kifejtették: szeptembertől az m1 általános információs és szórakoztató csatornaként működik. Így ezen a csatornán hír- és hírháttér-műsorokat, politikai és közéleti elemző-, szolgáltató és vitaműsorokat, ugyanakkor minőségi filmeket és szórakoztató produkciókat láthatnak a nézők.

Philip, akit a HírTv is kitett

Az m1 intendánsi feladataival, a megújuló műsorkínálat kialakításával a vezérigazgató Rákay Philipet bízta meg. Medveczky Balázs tőle azt várja, hogy "irányításával a nemzeti főadó újra Magyarország mértékadó és kiegyensúlyozott információs csatornájává váljon, nézettsége pedig minden célcsoportban stabilizálódjon" - fogalmaztak.

 

Philip

piroslapok.blog.hu

Rákay Philip 1972-ben született Rákay Kálmán néven. Az ELTE Bölcsészettudományi Karán, esztétika szakon szerzett diplomát. 1992-ben megnyerte a Magyar Televízió "Műsorvezető kerestetik" című vetélkedőjét. 1997-ben egyik alapítója a Z+ magyar zenecsatornának. 2002 nyarán részt vesz a HírTv létrehozásában és elindításában. 2001-ben "a fiatalok jogaiért, élethelyzetük jobbításáért" végzett munkájáért Miniszteri elismerésben részesült. A televíziózás mellett éveken keresztül különböző tévécsatornák, nagyvállalatok, cégvezetők és politikusok stratégiai, kommunikációs főtanácsadója, valamint médiatrénere volt. Közszolgálati szerepvállalásával egy időben, cégeiben betöltött tisztségeiről lemondott, tulajdonrészeitől megvált.

 

Rákay Philip évek óta műsorvezető a Fidesz rendezvényein. 2010 elején derült ki, hogy milliókért ad tanácsokat fideszes önkormányzatoknak. (A Facebook-on csoport is alakult "Vagyok olyan jó tanácsadó, mint Rákay Philip" címmel). A Népszabadság megírta a sztorit, erre a HírTV összeférhetetlenségre (!) hivatkozva megszüntette Rákay munkaviszonyát.

Rákay Philipről rengeteg videó szerepel a Youtube videómegosztó csatornán is, ahol keményen káromkodik a már megszűnt Z+ zenecsatorna műsorvezetőjeként. (Felnőtt és erős idegzetű olvasóink ide kattinthatnak.) A Piroslapok blog felhívta a figyelmet az új intendáns egykori nyilatkozatára is: "Nem voltam hajlandó, és nem is vagyok hajlandó ezekben a gatyaletologatós, ostoba és romboló hatású műsorokban közreműködni."

M2: a 3-17 éves korosztály csatornája

Az m2 ez év őszétől a 3-17 éves korosztály csatornája lesz, azzal a küldetéssel, hogy felélessze a hazai gyermek- és ifjúsági műsorgyártást. A csatorna a hagyományos tévéműsorok mellett internetes tartalmat is gyárt majd.

"A magyar gyerektévé" profiljának kialakítására Medveczky Balázs Süveges Gergőt kérte fel. "Az MTV vezérigazgatója azzal a feladattal bízta meg Süveges Gergőt, hogy magas színvonalú műsorokkal töltse meg az új csatornát, hogy az a kereskedelmi gyermekcsatornák minőségi riválisa legyen, és rövid időn belül a gyermekek és fiatalok első számú médiaplatformjává válhasson" - írták.

 

Süveges Gergő

Süveges Gergő 1976-ban született, első, magyar szakos diplomáját az ELTÉ-n szerezte. 1998-ban a Duna Televíziónál kezdte pályáját, ahol a vallási műsoroknál dolgozott. 2001-ben lett a Magyar Televízió munkatársa, ahol először a Híradót vezette, majd 2008-tól a Nap-kelte, 2009-től a Ma reggel műsorvezetője lett. 2010-ben az országgyűlési választások műsorvezetői teljesítményéért MTV Nívódíjban részesült.

 

A közlemény szerint Süveges Gergő intendánsi feladatai mellett marad a köztelevízió műsorvezetője és a következő hónapokban átmenetileg még folytatja munkáját a Ma reggel című műsorban is.

Hozzászólások
Összesen: 16 db

A hozzászólás csak regisztrált tagjaink számára elérhető, kérjük lépjen be vagy regisztráljon!

Elfelejtette jelszavát? Segítségért kattintson ide!

Kérjük, hozzászólásánál tartsa be az oldal szabályait. Erről és a moderálási elvekről itt olvashat részletesen!

Hozzászólhat a Facebook azonosítójával is.
Kattintson a "Facebook bejelentkezés" gombra!
Hozzászólás Facebook regiszrációval
gyimi
2011-01-04 23:35:11   #16

Hát már sajnálom ezt a Süveges Gergőt ! Egyrészt mert együtt emlegetik ezzel a ... , másrészt meg jól belekérdezett ebbe "Az Újévi beszédbe "!
Lehet hogy nem lesz Intendáns az M2-n !

kokárdás
2011-01-04 22:20:19   #15

Igen kedves Opvec polgártárs. Egyszer fent, egyszer lent. Vannak akik fent ülnek a ringlisen egy esetleg két menet erejéig, vannak akik lent várják a menet végét, és vannak akik hajtják a ringlist szakadatlan, abban a mámoros tudatban, hogy ők (ha úgy vesszük) mindíg ringliseznek. Jó játék.

Mx-Mx-Mx
2011-01-04 22:11:24   #14

Hááát ..... én 8 éven át sokszor elmondtam, hogy a fidesz propagandistái rendszeresen olyan dolgokat bélyegeznek "égbekiáltó" bűnnek, amit ők maguk is terveznek tenni, sőt, amúgy teljesen normális. De a legveszélyesebb tőlük az volt, amikor féligazságokat erős csúsztatással eltoltak egy torz alapú általánosítás irányába, és utána az ily módon a fejekbe plántált előítéletek mentén folytatták a politikai harcot. Ezek lesznek a jövőben a legveszélyesebb dolgok! Mert ez egyfajta irracionalitás felé vitte el a teljes fidesz rajongó tábort, és aki téveszmék mentén gondolkodik, az képtelen jól dönteni. Még emlékezünk az "igen elvtársak, a szocialista erkölcs bla bla bla" szövegekere? Hát ezek most kialakították maguknak az új fideszes magyar nyelvet, ami valami a példához kísértetiesen hasonló.

Most már mindegy! A nép jól bekajolta ezeket a hülye csúsztatásokat és hazugságokat, téveszmék mentén gondolkodik, olyasmiket vár el, amit normális ember, normális ember ismeret alapján, ép ésszel nem várna el, hát ebből lesz a torzult diktatúra.

Ez kell nektek!
Hajrá Magyar!
Csak így tovább!

DONJ
2011-01-04 17:19:21   #13

Megrögzötten próbálkozom nyugdíjba menetelem óta, szellemi kapacitásom hanyatlásának (memóriámnak) megőrzésében.
Ennek lehet a következménye, hogy amikor ilyen kinevezéseket olvasok, mindig felötlik bennem a FIDESZ 8 éven keresztül szajkózott mondata: A Kormány saját embereivel tölti fel a hivatalok vezető beosztását.
Tételezzük fel, 8 évig jogosan támadták a kormányt ebből kifolyólag, de akkor most mi a válasz? Nem volt olyan „hűbéres”, akinél ennyire nem nyilvánvaló a kötödés? Sokat tud a "Gerard" Philip?
Szijjártó úrtól szívesen hallanék erre valami szívet melengető választ, ami ugye neki semmibe sem kerül. Legfeljebb arra jó, hogy az ember szelektálva próbálja meg az emlékezetét frissen tartani.

zegiszepes
2011-01-04 14:00:36   #12

Süvegessel nincs bajom, köztudomásu a jóviszonya OV. al.A Rákay
a Fidesz rendezvények állandó közremüködője.Ha én beosztott lennék ott, és ilyen főnököt kapnék ,azonnal átállnék a másik politikai oldalra-bosszuból.Komolyra forditva a szót, Rákayt nem fogja az elit elfogadni,ugyhogy ott is diktatura lesz.

Mx-Mx-Mx
2011-01-03 21:06:29   #11

Különben várom a szép napot, midőn a Bartók rádiót megkapja Polgári Bortermelő Milliárdos Ákos, mert hát valljuk be, ő is jó mélyre nyalintott a jutalmazás reményében! :D

Mx-Mx-Mx
2011-01-03 21:04:23   #10

Tisztelt Davidoff! Feloldom a problémáját: Süveges Gergő csak átmenetileg lesz ott. :) Egyáltalán nincs egy szinten kezelve azzal a seggnyalóval.

azazello
2011-01-03 20:38:02   #9

Vannak akik mindig csak a lényeget hagyják figyelmen kívül.Nem az a baj hogy Fideszes,hanem az a baj hogy Rákay.Értjük,hogy a Fidesz elfoglalja a poziciókat,de legalább ne akárkikkel.

nofrete
2011-01-03 16:39:26   #8

Szeretném, ha leadnák a videót a közszolg. tévében. Hadd ismerjék meg az emberek ezt a stilust.

méra
2011-01-03 16:36:33   #7

Én most csak arra nem emlékszem, hogy melyik mszp-s rendezvényt konferálta Medveczky úr?

Hírfolyam
További cikkeink
Hallgassa élőben! KLUBRÁDIÓ
Kedvezménykártya a 168 Órától

EDC kártya, akár Önnek is

Kedvezménykártya a 168 Órától

2014. július 10. csütörtök
Közösség
kudasai: Hat igen, 2004-ben volt miert szegyenkezni.... 01:04
OLIMPIA — 2016 — RIO DE JANEIRO
csillagfény: Politikai hitvallásod: "merre nincs... 00:49
Új korszak kezdődik
Európaimagyar: http://nol.hu/data/cikk/1/62/46/57/cikk ...... 23:55
Hát milyen országban élünk?
Qkory: Álompáros… 21:29
Orbán a király !
A Propeller hírei