Szerda, 2012. március 21. 15:01
168 Óra Online írása

Kicsinálták: kiderült, miért mondott le Bozsik Yvette a Trafóról

  • Tetszik:
Bozsik Yvette a 2012. július 1-én esedékes kinevezését a Trafó Kortárs Művészetek Háza ügyvezetői posztjára nem áll módjában elfogadni, írja a koreográfus a szinház.hu-hoz eljuttatott közleményében.
Bozsik Yvette bejelentette Tarlós István főpolgármesternek, hogy a 2012. július 1-én esedékes kinevezését a Trafó Kortárs Művészetek Háza ügyvezetői posztjára nem áll módjában elfogadni, áll a Bozsik Yvette Alapítvány jegyezte közleményben - írta az Index.

"Az Érdemes és Kossuth-díjas művész szerint pályázatának beadása pillanatától kezdődően az őt érő személyes és szakmai támadások, nevének és eddig elért eredményeinek lejáratása és besározása a rá váró munka ellehetetlenüléséhez vezetett, a hazai és a nemzetközi művészeti közvélemény félretájékoztatása, személye ellen hangolása pedig méltatlan helyzetet állított elő.

Bozsik kiemelte, hogy a Trafó - Hálózatba kötve konferencia szervezői és felszólalói a minimálisan elvárható bizalom helyett mindent megtettek annak érdekében, hogy bizonygassák vezetői alkalmatlanságát, és ezzel a Trafó megszüntetését vizionálják. Tették ezt a szakmai aggodalom és hozzáértés, a független civilek álarcában úgy, hogy közben a pályázaton vesztes előző vezető támogatói között volt olvasható néhányuk neve, és többen munkakapcsolatban álltak a Trafóval.

Bozsik Yvette mélységes sajnálatát fejezi ki mindazon együttesek és alkotók felé, akik bizalmukkal támogatták, és azon művészek felé is, akik reménykedtek egy nyitottabb, sokszínűbb, együttműködőbb Trafó létrehozásában."

Kedden Tarlós István főpolgármester az InfoRádió Aréna című műsorában úgy fogalmazott: nincs oka nem gyanakodni, hogy a Kossuth-díjas táncművészt, koreográfust "egy bizonyos, önmagát liberálisnak nevező gondolkodói kör részéről olyan brutális és nemtelen támadások érték, hogy azt mondta: neki a családi élete, a gyerekei többet érnek annál, mint hogy kikészüljön".

Bozsik Yvette levelére hivatkozva megjegyezte: a művészt "kicsinálták", mielőtt elfoglalhatta volna hivatalát. A városvezető szólt arról is, hogy noha az intézményt jelenleg a régi igazgató viszi, a vezetői posztra szinte azonnal új pályázatot kell kiírni.

A Trafó jelenlegi igazgatója, Szabó György az Indexnek elmondta: szeretne időpontot kérni Tarlóstól, mert a mostani munkatársak közül mindenki hosszú távra tervez: csak akkor maradnának a Trafóban, ha hosszú távú biztosítékot kapnak arra, hogy továbbra is ott dolgozhatnak. Az igazgató elmondta: gyanították, hogy valami gond lehet, mert a jövő évi NKA-támogatás elnyeréséhez Bozsiknak már el kellett volna küldenie a pályázati anyagot, de ez nem történt meg. Tíz napja tudták, hogy a jövő évi programokra már senki nem kért pénzt.
Vissza a lap tetejére

Hozzászólások
Összesen: 2 db

A hozzászólás csak regisztrált tagjaink számára elérhető, kérjük lépjen be vagy regisztáljon!

Elfelejtette jelszavát? Segítségért kattintson ide!

Kérjük, hozzászólásánál tartsa be az oldal szabályait. Erről és a moderálási elvekről itt olvashat részletesen!

Hozzászólhat a Facebook azonosítójával is.
Kattintson a "Facebook bejelentkezés" gombra!
Hozzászólás Facebook regiszrációval
maganzo
2012-03-21 17:01:22   #2

CSatlakozom totya46-hoz.Egy szavát nem hiszem el.

totya46
2012-03-21 16:37:34   #1

Ha ezt Bozsik Yvette-től hallom elhiszem, így hogy Tarlós mondja nem hiszem a történetet.Tarlós biztosan hazudik, hiszen eddigi tevékenységére nem az igazmondás volt a jellemző, inkább az, hogy jól elrontok mindedent,ezt az állapotot az elődökre fogom, aztán megoldom és ünneplem magam.Röviden : a semmittevést lázas tevékenységnek tünteti fel és ünnepli magát.

1

 

Kedvezménykártya a 168 Órától
Praxis
További cikkeink
LEGÚJABBAK A FÓRUMON
Kérdőjel: És akkor ki megy Felcsútra?.... Istenkém ott voltam... 15:31

Hmmm....

tökös: A nevedet vakhangyára kellene változtatnod, mert totál el... 15:20

Végleg eltünik az MSZP?

tökös: Az nyílvánvaló hogy egyedül semmi nem megy baloldalon, úgy... 15:08

Felmosták a padlót a teljes baloldallal...

Rózsa Misi: Na le ne kések időben berakom tippjeimet a visszavágóra. ... 14:43

Bajnokok Ligája Tippelde

Kérdőjel: ... 13:22

Hát milyen országban élünk?