36
168 Óra Online írása
2012. december 28.

Kónya: Katasztrofális a Fidesz-kormányzás

A Magyar Szolidaritás Mozgalom elnöke nem látja annak veszélyét, hogy a szervezet elveszítené önálló arculatát, noha minden összefogás egyfajta arculatgyengüléssel jár. Kónya Péter az MTI-nek adott interjúban azt mondta, az Együtt 2014 választói mozgalom megalakulása nem azt jelenti, hogy a szervezet önállóan nem jelenik meg, hiszen a mozgalom három alapítója közül a Szolidaritásnak van szervezeti tömegbázisa, aktivistáik az utcára kitelepülve gyűjtik a támogató aláírásokat.

Kapcsolódó írásaink

Az október 23-án elindult Együtt 2014 alapítói közül a Milla egyesület az internetes szervezésben, míg a Haza és Haladás Egyesület a szakmai programok előkészítésében, kidolgozásában vállal oroszlánrészt – mondta Kónya Péter. Ebben az együttműködésben a Szolidaritás elsősorban a munkavállalókat, a hátrányos helyzetűeket, a rokkantakat, a rendvédelmi dolgozókat, a nyugdíjasokat, a fiatalokat, a társadalom kiszolgáltatottjait akarja képviselni – tette hozzá.

A szervezet vezetője legkiemelkedőbb eseményüknek a budapesti Operaház előtt január 2-án tartott demonstrációt nevezte, hozzáfűzve, fő szervezőként egyértelműen a Szolidaritásnak volt köszönhető, hogy létrejött a széles körű ellenzéki összefogás. Azt ugyanakkor sajnálatosnak mondta, hogy ezután – a felfokozott várakozások ellenére – hónapokig nem történt semmilyen közös akció, ami a közeledést mutatta volna. A március 10-ei tüntetésen a társadalom legkülönbözőbb rétegeinek képviselői tiltakoztak, és a Szolidaritás a Milla március 15-ei rendezvényén is jelen volt, mozgósította támogatóit.

Idén nyáron kezdődtek azok az előkészítő háttértárgyalások, amelyek elvezettek az Együtt 2014 októberi megalakulásáig – mondta Kónya Péter. A választói mozgalom megjelenése azt mutatta: a pártoknak változtatniuk kell eddigi hozzáállásukon, és úgy tűnik, hogy változtatnak is – jegyezte meg. Szerint ehhez hozzájárul az is, hogy katasztrofális a kormányzás és közelednek a választások. Szinte biztos, hogy a Szolidaritás által kezdeményezett demokratikus ellenzéki kerekasztal jövőre létre fog jönni – mondta Kónya Péter. 2013-ban meg kell szólítani az állampolgárokat, különösen a ma még passzív választókat, mozgósítani kell a regisztrációra és a választási részvételre, hiteles és valós választási programot kell megalkotni, amely alkalmas lesz kormányprogramnak is – sorolta feladataikat. Egy kormányváltás után széles körű társadalmi összefogásra van szükség, amelyben minden normálisan gondolkodó demokratának össze kell fognia, függetlenül attól, hogy jobb- vagy baloldali nézeteket vall – fűzte hozzá.

2012. november 8.: Az országos aláírásgyűjtő akció bejelentése


Kónya Péter szerint január elején kezdődhetnek a technikai egyeztetések a szocialistákkal, várhatóan január közepétől pedig az érdemi tárgyalások is elindulhatnak. Első körben az elvi, etikai alapokban kell megegyezniük, aztán a jogállamiság kereteiről kezdődhetnek tárgyalások. Később azokkal a politikai erőkkel, köztük az LMP-vel is egyeztetni akarnak, amelyekkel ugyan nem terveznek közös választási indulást, ám egyetértenek abban, hogy a jogállamiság kereteit helyre kell állítani. Ezután kell eldönteni, melyek azok az erők, amelyekkel valamilyen konstrukcióban gondolkodnak, közös indulásban vagy jelöltállításban, illetve egy esetleges közös kormányzásban – ismertette elképzeléseiket. 2014-ben valamilyen módon megmérettetik magukat a választásokon, de ennek formáiról még korai beszélni – jelentette ki.

Mivel a kormányzat folyamatosan szűkíti a választási kampány lehetőségét, nincs más lehetőség, mint „erősen” megjelenni az utcán, és megszólítani az embereket. Folytatják az országjárást is, amelyet Bajnai Gordonnal, a Haza és Haladás Egyesület elnökével együtt október 23. után elkezdtek – mondta Kónya Péter.

Hozzászólások
Összesen: 36 db

A hozzászólás csak regisztrált tagjaink számára elérhető, kérjük lépjen be vagy regisztráljon!

Elfelejtette jelszavát? Segítségért kattintson ide!

Kérjük, hozzászólásánál tartsa be az oldal szabályait. Erről és a moderálási elvekről itt olvashat részletesen!

Hozzászólhat a Facebook azonosítójával is.
Kattintson a "Facebook bejelentkezés" gombra!
Hozzászólás Facebook regiszrációval
bumburi
2012-12-30 17:52:04   #36

peres
Te beteg vagy! Gyógyíttasd a Gyurcsány fóbiádat, mert később nagyobb gondjaid lesznek ebből.
Ez az egy érvetek van, hogy Gyurcsány? nagyon szegényes érvrendszer!
Az a nevetséges az egészben, hogy megértem,mert nincs több olyan agy Magyarországon, mint Gyurcsány! Mondom ezt úgy, hogy mindig komoly kritikákat fogalmaztam meg vele kapcsolatban.
Orbán hozzá képest még ott sincs, ahol az oroszok voltak... Tudod: az oroszok a spájzban vannak...

bumburi
2012-12-30 12:30:44   #35

Németországi_magyar
Nincs példa az összefogásra. Tudod miért? Mert mindig volt olyan barom politikusunk, jelen esetben nem is egy,aki minden eszközzel megakadályozta az összefogást
Ne higgyük már, hogy más fogja kikaparni nekünk a gesztenyét!.
A gyávaságot meg nyugodtan emlegetheted!
Merjük bevallani, hogy csak azért vannak ezek még kormányon, mert gyávák vagyunk!
A Pató Pál úr mentalitás, meg a fogjuk meg és vigyétek a jellemző ennek az országnak a népére!Mert nem meri felismerni, ha együtt vagyunk, akkor erősek is vagyunk egyben, és nem tudnak bennünket egymás ellen uszítani!
Bármerre nézek ebben az országban, mindenhol visszaköszön az orbáni demagógia, és juszt is annak hisznek, nem a pénztárcájuknak,és a mindennapokban megélt dolgoknak!
Látják, tudják a fidesz hívők is hogy rohad az ország Orbánéknak köszönhetően, de mint a birkák, mennek a kolompszó után!
Tiszta szégyen!!!

Nemetorszagi_magyar
2012-12-30 09:38:44   #34

bumburi
2012-12-30 08:35:44 #62

Bar nem szeretem az örökös, ezereves törtenelmi peldalozast, de tudsz mondani egyetlen esetet, amikor a magyarok összefogtak? Meghozza egymassal?

"Diktatúrával szemben demokratikus játékszabályokkal nem lehet szembe menni"

Azt hiszem, ca ez volt az elsö beirasom itt. Akkor azt mondtak, a kibicnek semmi sem draga. A gyavasag szot a szamba sem merem venni.

bumburi
2012-12-30 08:35:44   #33

Ami meg a normálisan gondolkodó demokratákat illeti...
Van egy rossz hírem.Magyarországon nincsenek normálisan gondolkodó demokraták!
Ha! Lennének, Orbán már rég valahol külföldön élné a világát, vagy egy börtönben gondolkodhatna az elmúlt majd 3 éven.
Ha normálisan gondolkodó demokraták lennének, akkor a NER hatálybalépésének pillanatában kivonultak volna a parlamentből, és nem nyújtottak volna segítő kezet Orbánnak a dúláshoz, amihez rendkívüli módon ért, a debil csapatával együtt..
Marionett bábként lépegetnek, ahogy Orbán mozgatja a szálakat.Igen! Az ellenzék hathatós segítségével lett leamortizálva a demokrácia, amiért a mai napig elfelejtenek küzdeni.
Diktatúrával szemben demokratikus játékszabályokkal nem lehet szembe menni.
Nagyon szép az az elképzelés, hogy fogjunk össze! Kivel?
Az az ellenzék, amelyik nem mer kiállni demokrataként, és nem meri felvállalni, hogy a diktatúrával nem működik közre,azzal ki fog összefogni?
Már rég meg lehetett volna oldani az Orbán problémát, ha nem játsszák el a nagy demokratát az ellenzéki pártok, és mozgalmak.Csupán gyávaságból hagyták ezt az eszeveszett rombolást!!!
Ilyen alapokon ki, kivel fog összefogni???

bumburi
2012-12-30 08:20:59   #32

Ritkán írok itt, inkább olvasgatok.
Azt reméltem, mindenki tudja, hogy a trollokat etetni fölösleges. Újra,és újra, csak vizet lehet velük gereblyézni.
A peres félék annyira lementek már kutyába, hogy ettől már nincs lejjebb.Így élik ki saját nagyszerűségüket, mert senki sem figyel már a falkájukban rá.Romboló egy tudat, az biztos. Itt akar kompenzálni,és ahogy látom, táplálva van.
Legyen már annyi büszkeség bennünk, hogy légypiszoknak tekintsük. Mint a világban a vezérét tekintik.

Hajcihő
2012-12-29 13:16:10   #31

peres 2012-12-29 11:44:03 #56

Újólag köszönöm neked, hogy megmutatod mindannyiunknak, hogy mi az amit képviseltek, és milyen is az aljanép, a szélsőjobbos radikálisok és nácik világa.
Egy élmény, ahogy te és a társaid undort tudtok kelteni a tisztességes magyar emberekben, mi több - vezetőitek révén - a nemzetközi közvéleményben is!

Ceterum censeo:

Vesszen a Fidesz, vesszen Orbán és bandája!
Éljen az EGYÜTT 2014!

Hajcihő
2012-12-29 10:14:53   #30

peres 2012-12-29 09:58:49 #54

Már megint köszönöm neked, hogy megmutatod mindannyiunknak, hogy mi az amit képviseltek, és milyen is az aljanép, a szélsőjobbos radikálisok és nácik világa.
Egy élmény, ahogy te és a társaid undort tudtok kelteni a tisztességes magyar emberekben, mi több - vezetőitek révén - a nemzetközi közvéleményben is!

Ceterum censeo:

Vesszen a Fidesz, vesszen Orbán és bandája!
Éljen az EGYÜTT 2014!

Hajcihő
2012-12-29 09:54:45   #29

peres 2012-12-29 09:53:23 #52

Továbbra is köszönöm neked, hogy megmutatod mindannyiunknak, hogy mi az amit képviseltek, és milyen is az aljanép, a szélsőjobbos radikálisok és nácik világa.
Egy élmény, ahogy te és a társaid undort tudtok kelteni a tisztességes magyar emberekben, mi több - vezetőitek révén - a nemzetközi közvéleményben is!

Ceterum censeo:

Vesszen a Fidesz, vesszen Orbán és bandája!
Éljen az EGYÜTT 2014!

Hajcihő
2012-12-29 09:49:41   #28

peres 2012-12-29 09:46:54 #50

Újfent köszönöm neked, hogy megmutatod mindannyiunknak, hogy mi az amit képviseltek, és milyen is az aljanép, a szélsőjobbos radikálisok és nácik világa.
Egy élmény, ahogy te és a társaid undort tudtok kelteni a tisztességes magyar emberekben, mi több - vezetőitek révén - a nemzetközi közvéleményben is!

Ceterum censeo:

Vesszen a Fidesz, vesszen Orbán és bandája!
Éljen az EGYÜTT 2014!

Hajcihő
2012-12-29 09:46:01   #27

peres 2012-12-29 09:35:37 #47

Ismételten köszönöm neked, hogy megmutatod mindannyiunknak, hogy mi az amit képviseltek, és milyen is az aljanép, a szélsőjobbos radikálisok és nácik világa.
Egy élmény, ahogy te és a társaid undort tudtok kelteni a tisztességes magyar emberekben, mi több - vezetőitek révén - a nemzetközi közvéleményben is!

Ceterum censeo:

Vesszen a Fidesz, vesszen Orbán és bandája!
Éljen az EGYÜTT 2014!

Hallgassa élőben! KLUBRÁDIÓ
Kedvezménykártya a 168 Órától

EDC kártya, akár Önnek is

Kedvezménykártya a 168 Órától

2014. július 10. csütörtök
Közösség
Kérdőjel: ... 18:30
Hmmm....
ideiglenes: Ehhez aligha kell kommentár: 16:37
magyarfoci
Li Taj-po: Az Iszlamofóbia Ipar meghajtói... 16:18
Új korszak kezdődik
hu pi lilliput: …kulcsgépek 2!...Figyelmeztetés!...a kulcsgépeitől... 15:14
...by hu pi lilliput!
A Propeller hírei