38
168 Óra Online írása
2012. december 28.

Kónya: Katasztrofális a Fidesz-kormányzás

A Magyar Szolidaritás Mozgalom elnöke nem látja annak veszélyét, hogy a szervezet elveszítené önálló arculatát, noha minden összefogás egyfajta arculatgyengüléssel jár. Kónya Péter az MTI-nek adott interjúban azt mondta, az Együtt 2014 választói mozgalom megalakulása nem azt jelenti, hogy a szervezet önállóan nem jelenik meg, hiszen a mozgalom három alapítója közül a Szolidaritásnak van szervezeti tömegbázisa, aktivistáik az utcára kitelepülve gyűjtik a támogató aláírásokat.

Kapcsolódó írásaink

Az október 23-án elindult Együtt 2014 alapítói közül a Milla egyesület az internetes szervezésben, míg a Haza és Haladás Egyesület a szakmai programok előkészítésében, kidolgozásában vállal oroszlánrészt – mondta Kónya Péter. Ebben az együttműködésben a Szolidaritás elsősorban a munkavállalókat, a hátrányos helyzetűeket, a rokkantakat, a rendvédelmi dolgozókat, a nyugdíjasokat, a fiatalokat, a társadalom kiszolgáltatottjait akarja képviselni – tette hozzá.

A szervezet vezetője legkiemelkedőbb eseményüknek a budapesti Operaház előtt január 2-án tartott demonstrációt nevezte, hozzáfűzve, fő szervezőként egyértelműen a Szolidaritásnak volt köszönhető, hogy létrejött a széles körű ellenzéki összefogás. Azt ugyanakkor sajnálatosnak mondta, hogy ezután – a felfokozott várakozások ellenére – hónapokig nem történt semmilyen közös akció, ami a közeledést mutatta volna. A március 10-ei tüntetésen a társadalom legkülönbözőbb rétegeinek képviselői tiltakoztak, és a Szolidaritás a Milla március 15-ei rendezvényén is jelen volt, mozgósította támogatóit.

Idén nyáron kezdődtek azok az előkészítő háttértárgyalások, amelyek elvezettek az Együtt 2014 októberi megalakulásáig – mondta Kónya Péter. A választói mozgalom megjelenése azt mutatta: a pártoknak változtatniuk kell eddigi hozzáállásukon, és úgy tűnik, hogy változtatnak is – jegyezte meg. Szerint ehhez hozzájárul az is, hogy katasztrofális a kormányzás és közelednek a választások. Szinte biztos, hogy a Szolidaritás által kezdeményezett demokratikus ellenzéki kerekasztal jövőre létre fog jönni – mondta Kónya Péter. 2013-ban meg kell szólítani az állampolgárokat, különösen a ma még passzív választókat, mozgósítani kell a regisztrációra és a választási részvételre, hiteles és valós választási programot kell megalkotni, amely alkalmas lesz kormányprogramnak is – sorolta feladataikat. Egy kormányváltás után széles körű társadalmi összefogásra van szükség, amelyben minden normálisan gondolkodó demokratának össze kell fognia, függetlenül attól, hogy jobb- vagy baloldali nézeteket vall – fűzte hozzá.

2012. november 8.: Az országos aláírásgyűjtő akció bejelentése


Kónya Péter szerint január elején kezdődhetnek a technikai egyeztetések a szocialistákkal, várhatóan január közepétől pedig az érdemi tárgyalások is elindulhatnak. Első körben az elvi, etikai alapokban kell megegyezniük, aztán a jogállamiság kereteiről kezdődhetnek tárgyalások. Később azokkal a politikai erőkkel, köztük az LMP-vel is egyeztetni akarnak, amelyekkel ugyan nem terveznek közös választási indulást, ám egyetértenek abban, hogy a jogállamiság kereteit helyre kell állítani. Ezután kell eldönteni, melyek azok az erők, amelyekkel valamilyen konstrukcióban gondolkodnak, közös indulásban vagy jelöltállításban, illetve egy esetleges közös kormányzásban – ismertette elképzeléseiket. 2014-ben valamilyen módon megmérettetik magukat a választásokon, de ennek formáiról még korai beszélni – jelentette ki.

Mivel a kormányzat folyamatosan szűkíti a választási kampány lehetőségét, nincs más lehetőség, mint „erősen” megjelenni az utcán, és megszólítani az embereket. Folytatják az országjárást is, amelyet Bajnai Gordonnal, a Haza és Haladás Egyesület elnökével együtt október 23. után elkezdtek – mondta Kónya Péter.

Hozzászólások
Összesen: 38 db

A hozzászólás csak regisztrált tagjaink számára elérhető, kérjük lépjen be vagy regisztráljon!

Elfelejtette jelszavát? Segítségért kattintson ide!

Kérjük, hozzászólásánál tartsa be az oldal szabályait. Erről és a moderálási elvekről itt olvashat részletesen!

Hozzászólhat a Facebook azonosítójával is.
Kattintson a "Facebook bejelentkezés" gombra!
Hozzászólás Facebook regiszrációval
nyugdíjas
2012-12-28 11:04:07   #1

Kónya: Katasztrofális a kormányzás!
Ez jó,mert nép egy része elhitte,most jön majd a Kánaán!
A nép egyrésze meg nem hitte el,hogy ez egy szegény ország 160 éve.Most megint valamivel hülyítenek,hogy erős ország vagyunk,csak bele ne dögöljünk.2030-ra Svájc leszünk,csak hol lesz Svájc?

mapolg
2012-12-28 11:11:25   #2

Az Orbán rendszer egyre kevésbé különbözik a Rákosi rendszertől. Mindkét rendszerre jellemző a bankellenesség, a választási feltételek manipulálása, a személyi kultusz, a demagóg propaganda, a pártállam kiépítése, az államosítás.

nyugdíjas
2012-12-28 11:27:05   #3

peres
De akárki is mondja,még az is meglehet,hogy tíz embert nem találni,akire rá lehetne bízni az ország vezetését.Túl sok volt a kommunista,de spongyát rá,ez még Ferencz Jóskával kezdődött...

anzsuhaz
2012-12-28 11:30:09   #4

Pereském ! Amig lesznek magadfajták addig a Kónyának mindig igaza lessz ,mer erröl Ti gondoskodtok ,illetve Orbán a sok kis fiok Orbánjával.

laszlo01
2012-12-28 11:31:40   #5

Azért még nem sikerült teljesen kiépíteni NER rendszerét, és a centrális erőteret, mert vannak, vagyunk ilyen Kónya-féle elhajlók.
Merjük mondani a csapnivaló kormányzásra, hogy csapnivaló, a regnáló kormányzati politikusokra, hogy ők is hazugok, hogy az ötleteik csak viszik a pénzt, illetve pontosabban csak nekik viszik a pénzt.
Még mindig vannak azok, akik elhiszik, hogy a sz@r is arany, ha a nekik kedves politikus teszi eléjük.
Pedig ez a kormányzás már sikeresen meghaladta az etalonnak tekintett Horthy rendszert, mert akkor az országot a hárommillió koldus országának hívták, mára ezt sikerült meghaladni a négymilliós szegény tömeggel.
Mi ez, ha nem siker? Majd az illetékes kormányférfiak, (Lázár, Rogán, Giro-Szász,Matolcsy)
elmagyarázzák, hogy ez a jó irány. Mint az anekdotában Lenin. Éhesek vagytok, fáztok, akkor elértük a célt.

öszike13
2012-12-28 11:36:14   #6

Úgy gondolom, hogy az Orbán rendszer valamilyen keveréke a Rákosi, és a Horthy renszernek, hogy milyen keveréke azt, a kormányban csak pár ember tudja, és teljes egészében Orbán fejében van csak.
Ezt igazolja az, hogy ugyanarról a dologról számtalanszor ellenkezö nyilatkozatokat lehet látni, mig aztán összehangolnak...

szépen megyünk a kiskirályok uralma felé.. megyei kormányhivatalok pl. szigorúan a kollégista szobatársak pereputtyából...
választás évében majd osztogatnak, azt hiszik ellehet felejteni amit a rokkantakkal, a munkavállalókkal, a betegekkel, a tanítókkal, a müvészekkel, stb.. müveltek.
LE a FIDESZ REZSIMMEL !

ÉLJEN az EGYÜTT 2014!

Nemetorszagi_magyar
2012-12-28 12:18:08   #7

igor06

Ezeknek a PereSS-feleknek karacsonykor a Blaha Lujza teren utcabal volt.

javito
2012-12-28 12:19:38   #8

Kónya: Katasztrofális a Fidesz-kormányzás
Ugyan má!
A katasztrófa az egy tündérmese baltásplébánosék "kormányzásához" képest.
Jut eszembe az új siker siker és siker.
340 EZER embernek kezdtek osztani vizet 150 MILLIÓÉRT katonaságilag.
Csak egy kérdés.
Miért is?
Ja ,hogy egy napig egy hétig vagy negyven évig?
Me aztatat a M1 izé nem írta "teletexesen".

Nemetorszagi_magyar
2012-12-28 12:24:12   #9

Te pereSS, mi a fenenek emlegeted allandoan Cohn Benditet?

Mi köze az neki egeszhez ? Ö az Europaparlament Zöld Frakciojanak francia nemzetisegü vezetöje.

Jo, ö Orbant mindig leorditja, ha az felszolal, de a többi kepviselö, ha Orban jön, egyszerüen elhagyja a termet. Ez vegül is Danny mellett szol.

javito
2012-12-28 12:32:17   #10

A turóba a mottót meg elfelejtém:
Bölcsesség a többieknek.
"Sose vitatkozz idiótákkal.
Lesüllyedsz az Ö szintjükre, és ott legyöznek a rutinjukkal."
peres meg illenek miatt.

Kedvezménykártya a 168 Órától

EDC kártya, akár Önnek is

Kedvezménykártya a 168 Órától

2014. július 10. csütörtök
Megosztások