52
168 Óra Online írása
2016. február 9.

Magyarország lehetett volna olyan, mint Ausztria, csakhogy...

Andor Mihály: Orbán maffiaállamában markológéppel viszik haza a közpénzt

Egy neves magyar szociológus szerint Magyarország lehetett volna olyan, mint Ausztria, csakhogy... A Die Presse című lapban megjelent vendégkommentárjában Andor Mihály azzal kezdi, hogy milyen ápolt, jól működő település lett Budaörsből, na persze ott a polgármesternek nem enyves a keze és másoknak sem engedi meg, hogy belenyúljanak a közösbe.

Kapcsolódó írásaink

Ugyanez igaz lehetne az egész országra is, ha a magyar politikai elit túlnyomó része nem lopná meg az állami tulajdont és nem tenné lehetővé ugyanezt mások számára is. Orbán Viktor maffiaállama e tekinteten turbósebességre kapcsolt. Az előző kormány talicskával vitte haza a pénzt, a mostani viszont 2010 óta a törvényhozás markológépével csinálja ugyanezt.

Pénzből meg van elég, sokkal több, mint amennyi a Marshall-segély keretében a háború után talpra állította Ausztriát. Az EU-ból ömlik a támogatás, Orbán Viktornak azonban sikerült öt év alatt egy gyorsan leszegényedő, életidegen országot produkálnia. Ha ő és az oligarchái nem nyúltak volna le ennyit, akkor kétszer ennyi autópályát lehetett volna építeni. Ha a brüsszeli források fele nem magánzsebekbe folyt volna, akkor valamennyire rendbe lehetett volna tenni a lepusztult egészségügyet, az iskolarendszer pedig előírásszerű lehetne. De vittek mindent, ami a maffiaállam keze ügyébe akadt. Lásd a szépen eltapsolt magán-nyugdíjpénztári vagyont vagy a trafikmutyit, valamint a belvárosi ingatlanok elkótyavetyélését a haveroknak. Természetesen akkor Rogán Antal nem költhetne többet, mint amennyi a fizetése. És akkor még lehetne sorolni, hogy Orbán kebelbarátja kapta meg az állami szerencsejáték koncesszióját, hogy potom áron pártbarátoknak passzolják át az állami földeket, hogy offshore cégek degeszre keresik magukat a letelepedési kötvényeken és a többi és a többi.

Andor Mihály hangsúlyozza, hogy ha ez nem így történt volna, akkor ezeket a milliárdokat a közös jóra lehetett volna fordítani, de úgy tűnik, az Orbán-kabinet ezt a fogalmat nem ismeri. Ám az ország jelenleg úton van a feudalizmus felé, jóllehet ha a miniszterelnök a demokráciáért ténykedett volna, akkor a magyarok nem pazaroltak volna megint el legalább egy fél évszázadot. Ekkora bűnt még a magyar történelem legsötétebb figurái sem követtek el a nép ellen. Ezúttal ugyanis senki sem avatkozott be kívülről, ezért még soha nem volt ekkora az esély, hogy jóra forduljanak a dolgok.

(Die Presse)

Hozzászólások
Összesen: 52 db

A hozzászólás csak regisztrált tagjaink számára elérhető, kérjük lépjen be vagy regisztráljon!

Elfelejtette jelszavát? Segítségért kattintson ide!

Kérjük, hozzászólásánál tartsa be az oldal szabályait. Erről és a moderálási elvekről itt olvashat részletesen!

Hozzászólhat a Facebook azonosítójával is.
Kattintson a "Facebook bejelentkezés" gombra!
Hozzászólás Facebook regiszrációval
öszike13
2016-02-11 12:25:21   #25

Lehettünk volna..Persze.
Csakhogy elbaszta, de nagyon a néhai Antall József.
Azt sem tudta mit miért csinált.
Jellemtelen emberekkel vette körül magát, nem vitatom, hogy jószándék vezette, és jobbitani akart, de igen kontár módon ügyködött.

El adta az "aranytojást tojó galmbot"
Könnyüipar, mezögazdaság...stb.....

lényeglátó
2016-02-10 17:15:46   #24

„Ha az osztrákoknál az egy lakosra jutó nemzeti jövedelem 100, akkor nálunk, ez 1960-ban 77, 1997-ben már csak 23. Vagyis ma az osztrákoknál négyszer szegényebbek vagyunk, mint 37 évvel korábban. Ekkora tragédia ezer év alatt nem történt a magyarsággal. Ez a példátlanul gyors relatív csökkenés közel egyenletes, de mégis az utóbbi húsz évben gyorsabb, mint az első tizenötben volt.” Kopátsy Sándor közgazda Ezt nem reklámozza a kormány eredményességi propaganda!


A költségek, melyek a hatalom fittogtatására pazarétoltatnak, e hatalom alapjait ássák alá. De a legrosszabb, legszemtelenebb kormány, ha azon kívül csapás nem éri, sokáig nem tartathatja fel magát!”Eötvös József Eszmék, gondolatok 1876. sorszámú gondolat.

"Már az is nagyon veszélyes, ha a kormányzat néha, mint Platón engedélyezte, hazudik. De mindinkább bizonyossá válik, nincs nagyobb veszély, mintha a kormányzat semmi egyebet nem tud, és nem tesz, csak hazudik, vagyis ha az egész államkormányzat a hazudozáson nyugszik." Hamvas Béla

Kissné Seres Mária
2016-02-10 16:58:34   #23

Tetszett a cikk.
Egy népmesét szeretnék ehhez írni.
Az aranytojást tojó gatyás galamb története
Hol volt hol nem volt, volt egyszer egy aranytojást tojó gatyás galamb.
Ez az aranytojást tojó gatyás galamb zsebre dugott kézzel járta a világot és tojta az aranytojásokat.Tojta az aranytojást a szomszédjának a családjának és a hűbéreseinek.
Értett mindenhez az egészségügyhöz a trafikokhoz, a földbirtokokhoz stb..
Legjobban az oktatáshoz értett.Olyan tisztességes ,becsületes iskolarendszert akart,hogy gondolkodni sem kell.Ő osztogatja az észt önzetlenül mindenkinek.A gatyás galamb a lányát
olyan becsületre nevelte,és olyan okos lett,hogy nagyon fiatalon nem kellett megküzdenie a gazdagságáért.Azt mondta a lánya, apukája arra nevelte mindenek előtt az ország. Nagyon szép gondolat.Nem tudom kitől van. Biztosan elhiszitek neki. Képzeljétek el olyan gazdag lett, hogy
.gyémánt csapból arany folyik nála
Ezek után nem tudom, hogy az iskolák tudják-e mit jelent, hogy egyenlő esélyt mindenkinek az országban. Az iskolákból rozsdás csapból csöpög a víz.
Ez biztos csak tévedésből, véletlenül lehet az igazságos becsületes aranytojást tojó gatyás galamb ilyet nem tenne.
HA az ő eszét elfogadnák az iskolákban, olyan gazdag gyerekek lennének az egész országban,mint az ő becsületes lánya.
Képzeljék a tanárok a földön járnak.Nem kell nekik az ész, a gatyás galambtól! Van nekik saját eszük és tudnak egyedül gondolkodni.Ismerik a tanulókat és az igényeiket is.
A tanárok azt mondták,ELÉG!
Bevarrták a zsebét a gatyás galambnak.
Jaj szegény! Nem tudta zsebre tenni a kezét.Pedig olyan elegáns volt.
Nem tudni mi volt a zsebében? Lehet ,hogy az aranytojások vagy az esze volt ott.
Szegény fogta a fejét,de olyan nehéz volt, nem tudni miért. Mindenki gondoljon valamire!
Fogta,fogta a fejét ,de nem tudta megtartani. Képzeljétek leesett a feje.
Jaj, a hűbéresei látták ezt, és ők is fogták a fejüket.Nekik is mindnek nehéz volt a feje.
Bánatukban, szolgaságukban mindnek leesett a feje.Elkezdtek gurulni, gurultak, gurultak, hát hová gurultak?
Mind egy stadionhoz gurultak ,de mind egy helyre érkeztek, és nem tudtak a kapun bemenni,
mert nem tudták kinek van elsőbbsége.Ezen úgy összevesztek, hogy elkezdték egymást lökdösni. Addig lökdösték egymást amíg a világvégére nem értek.Ott mind lepotyogtak és ott
látták csak meg, nincs minden aranyból.
Itthon az országban táncra perdültek, máig is táncolnak.
Akinek nem inge ne vegye magára.
Aki nem hiszi járjon utána.
Aki tud rajzolni , rajzoljon róla, aki a zenéhez ért zenéljen rá, minél tovább táncoljon a nép.

öszike13
2016-02-11 12:27:33

és azóta is járják a pávatáncot

Samu
2016-02-09 18:23:28   #22

A nagy fenét!
A megállapítások több sebből is véreznek.
Az elmúttnyocévezést megkajálta mindenki.
Kint, bent, lent és fent. Főleg jobb oldalon, de középen is.
Mert nem a talicska és a markológép a megfelelő hasonlat.
Inkább a farzseb és a tehervonat szerelvény hasonlat mutatná a valóságot korrektebben.

Budaörsnél maradva. Budaörs rendelkezett a fővároshoz a legközelebbi olcsó zöld-beruházási területekkel, amelyek az élet nélkülözhetetlen alapját a befizetett adót olyan mértékben perkálják, hogy ez a város lett a leggazdagabb települése az országnak. A Budaiak ide hordják a jövedelmük jelentős részét. Azaz fizetnek, hogy továbbra is lemaradhassanak.
Mint a rendszerváltozáskor. Hordtuk a lóvénkat Bécsbe, hogy ők legyenek még gazdagabbak.
Ennyi.

lényeglátó
2016-02-10 17:18:22

Kortes beszéd a hordóról!

Az elmúlt nyóc évhez képest mindennap melegebb van! A hőmérő is jobban teljesít! A statisztika, és a hazugság vélt eredményei mindennap jobbak! Mindenki derül! Jobblétre, vagy napfényre, mikor itt van az ideje! A gondokat, felhőket elűzzük, ma tolcsy eltolja még ma! A gondok felhője nem tűrhető meg! Vár építéssel kívül rekesztjük a munkahelyet, ostromló tömegeket! Hazánktól távol tartjuk őket!
Kenyeret még nem tudunk adni, de futballcirkusz arénákat építünk, népünk és vezérünk igényei szerint! A kórházak pusztuljanak! Éhen! Csak fogyasztják, a stadionépítéshez szükséges pénzt, akadályozzák a nyugdíjkifizetések csökkenését! Legjobban az öndicséret bűze növekszik! Ebben mindenkit meg kell előznünk, hogy a választáson mi győzzünk! A tét a kőtségvetés! Nehogy már más arassa le, az általunk elvetett sulykot! Mi termésünket, mi akarjuk megenni! A népnek meg a kínai „nép termését” intézzük! Holmi levitézlett proletár hitűek mellettünk nem rúgnak labdába, Hát narancsba rúgnának mindennap! A mi narancsunk ezt is kibírja polgártársak! A rágalmazás penésze támadja csak, ami belülről támadja, de mi kiállunk saját kórokozóink mellett! Egy FIDESZES nem tolvaj, csak firneszes! Ellentétben (pop)simon elvtárssal mester(házy) nagyérdemű helyettese és tanítványával! Egyszóval senki a nyomunkba se léphet! A tévhite szerint jobbik, a balfácánok gyülekezete! Lehet Minden Paraszt polgár errűl álmodoznak a máshonnan kiszorult alkalmatlanok, miskárolt kanok! A mi eredményeink mindenben meghaladják elődeinkét!
Lehallgatta (szatirikus véleményét lerajzolta) lényeglátó kisiparos

Schneider1
2016-02-09 17:04:38   #21

Mo.-nak kellene 200 év elöre, hogy Ausztria közben 300 évet visszafejlödik.

Nemetorszagi_magyar
2016-02-09 17:44:16

Schneider

te csak itt ne nemetesedj el nekem.
Kruzifix!

Wotan
2016-02-09 16:53:22   #20

..'90-ben amikor hallottam a bratyóéktól,hogy "utólérjük au osztrákokat hamarosan"
megsértődött,hogy röhögtem! A régi cucilista viccet meséltem neki:
"-Mikor tűnik el a különbség a falu és a város között z MNK-ban???"
-Ha ledobják az atombombát!" lol
Ez van az osztrák és a magyar különbségnél is,pedig 26-ször leesett már a hó azóta!
A rohadt labancok csak nem akarnak lemondani semmiről,az azonos szintre hozáshoz!

Schneider1
2016-02-09 17:06:45

Sokan bevették ezt a mesét akkor, amikor én hallottam, arra gondoltam, lesz valami katasztrófa Ausztriában, amiröl csak a magyarok tudnak...

Wotan
2016-02-09 15:49:25   #19

ki is kérné magának az a másik ország.......!

Wotan
2016-02-09 15:34:55   #18

N.o-i magyar..................................................................................zu.......2016-02-09 11:46:58
Ismerem az adatokat,hiszen magam is 32 évet nyomtam le Mittelfranken-ban,egy nap
"Arbeitslosigkeit" nélkül! Lehet,hogy rosszul jött be a "timing",de nem működik
a besorolásom a hsz.-ek után,ezért próbálok legalább a "#XY"-al válaszolni!

Nemetorszagi_magyar
2016-02-09 17:39:21

Wotan

a vicc az egeszben , hogy soha, egyetlen napig nem ellenörzött vagy rugdalt valaki.
Valahogy mindenki tudta, mi a dolga, aztan csinalta.

Tan eppen az "Entmündigung" hianya az, ami az embert motivalta. A sajat felelösseg.

Munkanelküli en sem voltam soha, ugyanannal a Luft und Raumfahrt-Firmanal dolgoztam az egyetem es a nyugdij között.

Ragyogoan ereztem magam a munkahelyemen, de azert most nem dolgozni, totalisan szabadnak lenni, abban is van valami.

Altersteilzeittel valtunk ki ferjemmel, amilyen koran csak ment. Most Füssenben lakunk.

javito
2016-02-09 14:28:51   #17

Nemetorszagi_magyar

No akkor teljes égészében.

Én csak,idéztem.

"Schneider1
2015-08-13 19:14:20

Magam sem mo.-i sem magyar nem vagyok, de a mo.-i rokonaim miatt érdekel az ország sorsa.A beírásaid alapján Neked fingod sincs miröl irogatsz."

Gondoltam,szólok.

Már arról,kinek,nincs,még fingja se.

De ha nekem.

Mea ,hamum.

Hogy ,Országnak jó legyen.

Ezen ne múljon a Siker.

No nem ez,olyan valódi.

Nem ilyen kancsalok által festetten az egekbe,nézve.

Mert ezért,nem hamu.

Kamuért,nem ,hamu.

Ezért a kamuért legyen hamu az ,ki meg savazta.

Nemetorszagi_magyar
2016-02-09 17:26:06

Javito

naja, tan tevedtem
mea hamu, amugy holnap, szerdan tenyleg hamu. Nem kamu. Katolikusan.
Gondoltam, kötelessegem, mint ugye egy nemet a masikat, a nemzeti összetartozas miatt Snacit megvedeni.

Hat ez lett belöle.

igor06
2016-02-09 13:48:53   #16

Vityenka; Graz-ban várnak...az már Ausztria...

Hallgassa élőben! KLUBRÁDIÓ
Kedvezménykártya a 168 Órától

EDC kártya, akár Önnek is

Kedvezménykártya a 168 Órától

2014. július 10. csütörtök
Közösség
Skubi: Az ISIS egy amerikai krealmany amit a szaudi meg... 06:33
Új korszak kezdődik
nonest: Indul a nap! Legyetek jók, ha tudtok! 06:27
Társalgó, 2016. Július
Qkory: Már a riói rendszerben kel és fekszik Cseh László,... 22:15
OLIMPIA — 2016 — RIO DE JANEIRO
Európaimagyar: PuPu BLOGJA: ROGÁN ÁRTATLAN...:... 21:08
Elképesztő fideszes arcok galeriája
A Propeller hírei