74
Pungor András írása
2013. október 23.

Mesterházy: „Szervezettnek tűnt az akció”

Szervezettnek tűnt Mesterházy Attila számára az, hogy sokan skandálással próbálták beléfojtani a szót az ellenzéki demonstráción. Az MSZP elnöke nem tervez válaszlépést, lezártnak tekinti az ellenzéki tárgyalásokat. Pungor András interjúja.

Kapcsolódó írásaink

– „Összefogást!” skandáló kórus igyekezett önbe fojtani a szót az ellenzéki tüntetésen.

– Igen, és a színpadról szervezettnek tűnt az akció.

– Ön szerint kik szervezték?

– Maradjunk annyiban, hogy szervezettnek tűnt.

– Az első sorokban sok DK-s transzparenst láttam. Mintha a beszéde közben a színpadhoz közel állók lettek volna a leghangosabbak.

– Én is csak DK-s zászlókat láttam ott.

– Gondolkodnak válaszlépésen? A Népszabadság MSZP-s forrásai szerint a skandálós akció végletesen bezárhatja a kaput a két szervezet, vagyis az MSZP és a DK között, és biztosan nem marad következmények nélkül.

– Nekem nem a demokratikus ellenzéki pártok az ellenfeleim. Mi Orbánt akarjuk legyőzni, nem egymást.

Bazánth Ivola felvétele

– Kivitelezhetőnek, meggondolandónak tartja, hogy újratárgyalják az ellenzéki megállapodást?

– Ha a beszédemre sem kíváncsiak, miért akarnak együttműködni velünk? A tárgyalásokat lezártnak tartom.

– Hogyan szólítják meg a választók felét kitevő bizonytalanokat?

– Szembesítő kampányt indítottunk a Fidesz hazugságairól, ami „Lehull az álarc” címen fut. Emellett a választópolgárok problémáit meghallgató országjárásba kezdünk, ahol ismertetjük a programunkat is. De tárgyalunk a civil szervezetekkel, szakszervezetekkel is. Az MSZP a következő hónapokban az emberekkel akar szövetséget kötni, a szegénység, a munkanélküliség, a gazdasági káosz ellen. Ezért mondtuk azt, hogy munkát, kenyeret akarunk adni a magyaroknak, ez a mi víziónk

– A Békemenet „Aki agresszív, fél, mi nem félünk!” jelszóval vonult, Orbán Viktor pedig beszédében azt mondta, hogy „ma ismét közénk lövetnének azok, akik 2006-ban puskákkal vadásztak ránk a pesti utcán". A Fidesz a baloldalra igyekszik sütni az agresszivitás bélyegét.

– Eddig megtapasztaltuk, hogy a miniszterelnök politikája nem kiszámítható, most már tudjuk, hogy nem is beszámítható.

 

A Demokratikus Koalíció reagálása

A Demokratikus Koalíció erős párt és egyre erősebb lesz. Ám ha még erősebb lenne, akkor sem tenne olyat, hogy megzavarja egy remélt szövetséges párt vezetőjének beszédét. Több ezer ember kiabálta, hogy "Összefogást!", meglehet, azért, mert úgy gondolják, erre van szükség. Nem kizárt, hogy ez a tömeg - amelynek tagjai MSZP-s zászlók alatt is álltak -, azt szeretnék, ha egymásra találna a demokratikus ellenzék összes pártja. Ha összefognának végre, miközben Orbán Viktor már polgárháborúval riogat. Az összefogást szorgalmazta Gyurcsány Ferenc mellett Kuncze Gábor, Bokros Lajos és Fodor Gábor is. Szavaikat, miszerint közös miniszterelnök-jelöltre, közös listára és közös egyéni jelöltekre van szükség, hatalmas ováció fogadta.

A DK ennek szellemében kíván a jövőben is politizálni. A nép véleményére pedig nem érdemes megsértődni: üljünk újra asztalhoz valamennyi szervezettel és találjuk meg közösen az együttműködés ideális formáját. Ezt várja, reméli az Orbán-rezsim menesztése érdekében a demokraták széles tábora.

Gréczy Zsolt szóvivő
Demokratikus Koalíció

 

Hozzászólások
Összesen: 74 db

A hozzászólás csak regisztrált tagjaink számára elérhető, kérjük lépjen be vagy regisztráljon!

Elfelejtette jelszavát? Segítségért kattintson ide!

Kérjük, hozzászólásánál tartsa be az oldal szabályait. Erről és a moderálási elvekről itt olvashat részletesen!

Hozzászólhat a Facebook azonosítójával is.
Kattintson a "Facebook bejelentkezés" gombra!
Hozzászólás Facebook regiszrációval
szemenyei-kiss
2013-10-25 09:33:26   #74

Úgy tűnik, hogy Mesterházy egyedül megoldja a Fidesz MPSZ legfőbb problémáját... A demokratikus ellenzék leggyengébb politikusa vezeti a legerősebbnek látszó ellenzéki pártot.

Utópista Anarchista
2013-10-24 22:19:27   #73

Nekem az 'és akkor jött a csősz és mindenkit hazazavart' jut eszembe, amikor a tegnapi 'ellenzéki' pöcsölést, illetve az utózöngéit ma láttam, hallottam.
Konkrétan tényleg azt tartanám a legkézenfekvőbbnek, hogy valaki jöjjön már és ezt az egész 'politikai elitnek' nevezett szarkupacot takarítsa már el végleg.
Elegem van a rohadt fideszből, elegem van az ellenzéki bohócokból!
Nem kívánom a jobbos agyamputáltak szekerét tolni, de amikor harsogva röhögnek ezen az 'ellenzéki összefogásnak' hazudott valamin, akkor egyre inkább kezdem megérteni röhögésük elánját, kaján vigyorukat.
Gratulálok! Az újabb 4 év fidesz kormányzást sikerült kibulizni. És a fidesznek túl sokat nem is kellett érte tenni.

Che62
2013-10-24 22:03:50   #72

Mondom, h válságstáb van. Az összes jobboldali bérkommentelő eligazításra vár.. :)

Che62
2013-10-24 21:55:36   #71

Fokozódik a helyzet, Hajcihő! :)) Lassan Fidesz-MSZP válságstáb ül össze! :)

Che62
2013-10-24 21:47:38   #70

Igen rá, Bástya! Egyébként igazad van. A Hír24-en minden írásomat törlik, ami a Fidesz-MSZP lenyúlási nagykoalícióról szól. Cenzúrában lassan előzik a Fideszt! :) Még azt mondják, hogy nem tárgyalnak többé Gyurcsánnyal! Mert az a curva nép mást akar mint a nagy MSZP! Mi mocskos parasztok nem értünk a szóból! :) Hát ezek után az Isten mentse Gyurcsányt, h bevegye őket a leendő MSZP nélküli koalícióba, mert akkor rá is komolyan megharagszom! :)

tapasz13
2013-10-24 21:41:46   #69

Teljesen apolitikus félre értelmezése a helyzetnek -az amit Mesterházy sugall.Az egész rakpart skandált!
A) ha ilyen elsöprő többségében voltak a DK-sok -akkor nincs mit keseregni.Örüljön hogy meghivták az ünnepre és ha némi kellemetlenségek után is -de szólhatott a sokasághoz.
B) Kevesen voltak a DK-sok -de Fletó fanatizálta , megdelejezte ,netán mint Jávor irja -rabul ejté a tömeget-mi több lelkesültségében magával sodorta az MSZP szimpatizánsait is,,,,,,,hát akkor sincs min keseregni.A tanulságokat viszont le kéne vonni.
C) egyfajta spontán népakarat tört ki a tömegből-akkor is tanulságai vannnak az ügynek.Nem vagdalkozni! Hanem gondolkozni .

Hajcihő
2013-10-24 21:39:38   #68

Che62 2013-10-24 20:36:42 #76

Na ez a dolog lényege!

Ceterum censeo:

Vesszen a Fidesz, vesszen Orbán és bandája!
Éljen a demokratikus ellenzék szövetsége!

Bástya elvtárs
2013-10-24 20:42:38   #67

Dési Jánosra gondoltál... gondolom :)

Bástya elvtárs
2013-10-24 20:41:31   #66

Che62
Hányszor 4 évet várjunk még hogy a vérszívók eltűnjenek, és tényleg az ország felemelkedéséért dolgozzanak a k. Parlamentünkben?

Che62
2013-10-24 20:36:42   #65

Bástya!

Az ATV és a Klub rádió MSZP kézben van. Emlékezz, mikor az ATV-től kirúgták az "Újságíróklub" fiatal szemüveges műsorvezetőjét, most nem jut eszembe a neve, mert elment egy DK rendezvényt levezetni. Undorítóak ezek is, de ha kell előbb a kisebb rosszra szavazzunk, aztán mehetnek ők is Orbánék után! Csak okosan! :)

Hallgassa élőben! KLUBRÁDIÓ
Kedvezménykártya a 168 Órától

EDC kártya, akár Önnek is

Kedvezménykártya a 168 Órától

2014. július 10. csütörtök
Közösség
tintahal: Dehogyis provokátorok! Ellenzékiek. Ha Orbán azt... 22:49
Új korszak kezdődik
Qkory: Már a riói rendszerben kel és fekszik Cseh László,... 22:15
OLIMPIA — 2016 — RIO DE JANEIRO
Európaimagyar: PuPu BLOGJA: ROGÁN ÁRTATLAN...:... 21:08
Elképesztő fideszes arcok galeriája
nonest: Jó éjt kívánok mindenkinek! 21:02
Társalgó, 2016. Július
A Propeller hírei