168óra - A hetilap
Hetilap kereső
Válassza ki, melyik év lapjaira kíváncsi:
Vagy írja be a keresendő szót, amelyre keresni szeretne:
Vasárnap, 2012. március 11. 07:04
168 Óra Online írása

Nyugtatót bevenni: Kövér László újra keményen fogalmazott

  • Tetszik:
Kövér: bandaháborúvá züllött az európai politika - A házelnök szerint akkor van demokrácia, ha az emberek maguk tartják fenn azt, nem pedig elszenvedik a megválasztottak döntéseit.
Kövér László szerint deficites a magyar demokrácia, és ahhoz, hogy Magyarországon igazán erős demokrácia legyen, meg kell erősödnie a polgári társadalomnak; az Országgyűlés elnöke erről az Echo TV Heti mérleg című műsorában beszélt szombat este - írta az MTI.

A házelnök a műsorvezető azon kérdésére, hogy "hol van a mi demokráciánk", azt válaszolta: demokrácia akkor működik egészségesen igazán, ha a hagyományokban gyökerezik, az emberek magukénak érzik, ki tudják "a maguk aktivitásával tölteni" és "maguk tartják fenn a demokráciát, nem pedig elszenvedik az általuk megválasztottaknak a döntéseit".

"E tekintetben azt gondolom, hogy továbbra is, és még egy darabig deficites lesz a magyar demokrácia. Meg kell erősödnie a polgári társadalomnak ahhoz, hogy igazán erős legyen a demokráciánk is" - fogalmazott Kövér László.

"A minőségi mérce már a múlté"


A nyugat-európai demokrácia kapcsán azt mondta, az elmúlt néhány hónapból táplálkozó meggyőződése az, hogy "szó sincs semmiféle olyan modellről, olyanfajta színvonalról, amihez nekünk fel kéne zárkózni vagy amihez fel tudunk zárkózni". A házelnök szerint ennek az ellenkezője igaz, mint mondta, a korábbi időszakok valamiféle minőségi mércéje már "régen a múlté".

"Az európai parlamenti vitákat figyelve egy bandaháborúvá züllött az európai politika" - fogalmazott Kövér László. Hozzátette: "kicsit ki kell húzni magunkat", mert (...) mi is tudunk érvényes gondolatokat adni a kicsit a jólétbe beleőrült Nyugat-Európának".

Mitől demokrata az MSZP?


A Jobbik demokráciához való viszonyáról szólva beszélt arról, hogy az ellenzéki párt a parlamentarizmus intézményeinek a tiszteletben tartása és azok használatát illetően nem lépte át a demokrácia tűréshatárát. Az más kérdés, hogy olyan nézeteket hangoztat, amikkel "demokratikus meggyőződésű ember nem érthet egyet" - jegyezte meg.

Kövér László ezt követően azt vetette fel: mitől demokrata az MSZP; "mitől demokraták azok, akik magukat a kommunista párt utódszervezeteként határozták meg annak idején?" "Mitől demokraták azok, akiknek a "soraik között vannak olyan emberek, akik konkrét embereket öltek", vagy éppen hozzájárultak más emberek tönkretételéhez?

Az Országgyűlés menetrendjéről beszélve reményének adott hangot, hogy az elkövetkező féléves időszak "sokkal nyugodalmasabb" lesz, mint a korábbi.

Becstelen játékot űz az EU és az IMF

Az IMF-megállapodás kapcsán Kövér László arról beszélt, hogy az Európai Bizottság és az IMF "húzza az időt", szerinte a bizottság "jelenti a megállapodás gátját". "Meglehetősen becstelen, aljadék játéknak látom, függetlenül attól, hogy milyen motívumok vannak a háttérben" - fogalmazott.

Kertész Ákos Kossuth-díjas író Kanadába történt távozása kapcsán Kövér László azt mondta: nem vonja kétségbe, hogy Kertész Ákos őszintén beszél, de szerinte "ebben az esetben (...) nem ártana, hogyha orvosi segítséget nyújtana neki valaki, (...) nem lenne szabad magára hagyni egy ilyen értékes, és egyébként idősödő embert, mert még valami baja esik". Kertész Ákos "szemlátomást nem tud tájékozódni" - tette hozzá.

Az ügynökügy kapcsán Kövér László egyebek mellett arról beszélt, hogy ma Magyarországon ennél sokkal nagyobb problémákkal kell megküzdeni - írta az MTI.
Korábbi cikkeink a rovatban Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Vissza a lap tetejére

Kapcsolódó cikkek

Hozzászólások
Összesen: 37 db

A hozzászólás csak regisztrált tagjaink számára elérhető, kérjük lépjen be vagy regisztáljon!

Elfelejtette jelszavát? Segítségért kattintson ide!

Kérjük, hozzászólásánál tartsa be az oldal szabályait. Erről és a moderálási elvekről itt olvashat részletesen!

Hozzászólhat a Facebook azonosítójával is.
Kattintson a "Facebook bejelentkezés" gombra!
Hozzászólás Facebook regiszrációval
gyimi
2012-03-11 19:49:19   #37

Örömmel látom a sok higgadt és korrekt hozzászólást ! -Na ez az amire a fityiszbanda soha nem volt és lesz képes !!!

Démutka
2012-03-11 15:14:36   #36

Kedves Kövér Úr!
Nem Önök hírdették meg a bandaháborút? Vagy, mert szabadságharcnak nevezik, és önök vívják, mint az igazság, és igazmondás letéteményesei, akkor már mindenki más gazember? Ha Önök definiálják a demokráciát, a hazafiasságot, a szabadságot, akkor az már maga a kőbe vésett örök törvényszerűség?
Nem kellene hozzáértőkre bízni számos definíciót, mielőtt az Önök hatalmi politikája eldönt mindent?
Szeretnénk tisztelni országunk vezetőit, akkor is, ha azon, akkor is, ha másik oldalon állunk. Azok az enyhén szólva tahó megnyilvánulások, ahogyan reagálnak hazai, vagy külföldi véleményekre(bármilyenek is!), egyáltalán nem teszik Önöket tisztelni valóvá. Fel kellene nőni a feladathoz, már nem lázongó diákok, ami "elmegy" az ifjú diákoknál, az undorító a honatyáknál.

fouta
2012-03-11 13:21:40   #35

Sajnos Magyarországon a fidesz nem élt megfelelően a 2/3-al,hanem visszaélt a lehetőséggel.Ebből kifolyólag azt érte és éri el,hogy a következő választáson igen is meglepetés fogja érni !Nem klub délutáni hangulatban úgy kirúgják a parlamentből a pátjukat,hogy a lábuk sem éri a földet.A fideszben a sok komcsi és annak közvetlen leszármazott még most is ott lapít a parlamentben.Az mszp legalább nem ködösít,mintOrbán! Az egyik legkorruptabb párt ami eddig volt magyarországon,mert már a látszatra sem adnak!A mai napig nem számoltak el a vörös iszapra gyüjtött a nép által adott pénzekkel!!!Hová lettek?Vajon ki tenyerelt rá?
Továbbá milyen a parlamentális szabadság,ahol a frakció vezető megmondja milyen gombot kell megnyomni a szavazáskor!Az már csak a csúcs ,hogy ezt kiabálással is tudatosítja a képviselőknek!

Nemetorszagi_magyar
2012-03-11 12:02:21   #34

Ja igen: es ha egy parlamentben nem vitatkoznak, ott mar baj van. Mert ott mar csak bolintanak es megszavaznak. Ezt nevezik lezülött politikanak.

Nemetorszagi_magyar
2012-03-11 11:57:33   #33

Imhotep
Mert Ők európaiak!! A Magyarok NEM!

Magyarorszagnak minden lehetösege meg lett volna Europahoz felcsatlakozni. De amig ez a multba fordulo, jajongo, egymast gyalazo hangulat tart, nem valtozik semmi. Nem jo a bal, nem jo a jobb, se nem nyugat, se nem kelet, se szozializmus, se kapitalizmus. Mar ez a minden kulturat, törtenelmet nem ismerö, mindent, ami szocialista jelzöt visel 'lekommunistazo' tartas elkeepesztö!
A szocialdemokratak nelkül nem lenne ma erös szakszervezet, munkatörvenykönyv, 35 oras munkahet, felmondasi vedelem 50 eves kortol, szolidaris beteg es nyugdijellatas, ingyenes oktatas , tankönyvek, meg ezer mas dolog, amelyek az polgaroknak egy kapitalistanak csufolt, sajatmagat - jogosan- 'szocialis piacgazdasagnak' nevezö tarsadalomban emberi eletet tesznek lehetöve.
Nezzenek nyugatra, nezzenek eszakra, de ne allandoan a multba. Es sajnos az ugy van, minden nep azt a kormanyt erdemli, amit maga valasztott. Föleg akkor, ha nem megy valasztani, es utolag szentsegel hogy becsaptak.

Cave
2012-03-11 11:47:13   #32

Ha már ennyire utálják európát pártunk és kormányunk hű tagjai, valamint leányvállalatuk a Jobbik,nem kötelező itt élniük! Lehet venni a betyárbútort,aztán elég nagy a Szahara!
Természetesen a svájci bankszámla is európai ám uraim és hölgyeim!!
Kövér, Orbán és a "jó kommunistáik" ma a leghangosabb szidalmazói az elmúlt évtizedeknek.
Hiába, kurtizánból lesz öregkorára a legerkölcsösebb dáma!

zenn
2012-03-11 11:44:49   #31

Jobb, ha ez az idióta meg sem szólal.Dől szájából a baromság.Ha halvány fogalma is lenne a demokráciáról,már rég elbujdosott volna szégyenében.Látva, pátja, hogy tiporta sárba azt.

ellenzék
2012-03-11 11:25:10   #30

Ez a Kövér az ő szintjén lévő adónak nyilatkozik, ill. ott osztja az észt. Módosított közmondás: Embert barátjáról a varjút károgásáról lehet meg ismerni!

cristian
2012-03-11 11:18:32   #29

Ezek a fideszesek a parlamentben ennyire debilek?

Két hónapja közölte az EU mik az elvárásai, hogy egyáltalán leülhessenek egy asztalhoz megbeszélésre.

Volt már két hónapjuk, hogy megváltoztassák az általuk átvert tv-eket.

Akkor ki az aki az időt húzza?

Ki mondta? kövér? Az meg kicsoda, mert hogy nem ember az biztos! orbán seggnyalója, aki meg csak ül és vár a sült galambra.

Ja! ECHO tv, a fidesz egyik szócsöve, akkor ez megint a híveknek szóló ámítás, mert rajtuk kívül értelmes ember, már kínjában csak röhögni tud ezen a gátlástalan, hazug csürhén.

petya948
2012-03-11 11:14:03   #28

Ja és megint bagoly mondja varébnek?!!!!

petya948
2012-03-11 11:12:48   #27

És a Kövér a banda főnök?mert amit ők művelnek,azt csak egy banda csinál.

azazello
2012-03-11 11:02:03   #26

Szép Kövér szúnyog.Volt mitől dagadtra híznia.

azazello
2012-03-11 11:00:19   #25

Valóban van itt egy banda amelyik állandóan háborúzni akar.Csak hát a megtámadott felek arcátlan kötekedő taplónak tartják.A szúnyog háborúja az elefánt ellen.Az elhessegetésen kívül túl sok eredménye nem lesz.Maximum a szúnyogsereg fog hurrázni.

oldmanus
2012-03-11 10:39:00   #24

Tisztelt Imhotep
2012-03-11 10:14:54 #22

Viszont gyanítom egy jó részünk szeretne már az lenni, ha már Szent István óta (rövid kilengések után) állítólag ide tartozunk.

Ha a kedves fidesznyikek, és lovasnaszádkapitány vezérük nem ért ezzel egyet, nosza pattanjon fel dakota lovára, húzzon el a francba, híveivel együtt, és harcoljon valahol másutt, mi már élni szeretnénk végre, nyugodtan, békésen, itt Európa közepén.

bükkberg
2012-03-11 10:34:14   #23

Kövér László testvére annak a Kövér Szilárdnak aki 1992-óta több mint 27 céget tüntetett el,hátra hagyva közel 870 millió köztartozást.
Egy ideig üzlet társa volt bizonyos Kaya Ibrahim,Josif Tot stb.
Miről is beszélsz Laci?

fff1959
2012-03-11 10:29:37   #22

Sajnos nálunk (Mo.) a demokrácia nem gyökerezik a hagyományokban; nem tudjuk/akarjuk(?) aktivitással feltölteni, emiatt azt a hangyaf...nyi kezdeményt sem tudtuk fenntartani, ami volt. Ergo: elszenvedjük a megválasztottak döntéseit...

gyimi
2012-03-11 10:18:54   #21

Itt van egy újabb elmebeteg - ha egyáltalán "újabb" ?! Kicsit még tanulnia kell a kettős beszédet mert úgy látom kicsit belekeveredett a "gondolataiba" !!!

Imhotep
2012-03-11 10:14:54   #20

Nemetorszagi_magyar
Mert Ők európaiak!! A Magyarok NEM!

markus0628
2012-03-11 10:10:08   #19

Tisztelt fórumozók! A cikk címére utalva: "Nyugtatót bevenni..." Egyébiránt osztozom az általános felháborodásban.

Nemetorszagi_magyar
2012-03-11 10:09:22   #18

"A múltat végképp eltörölni, rabszolgahad indulj velünk"
Az Internacionale mai napig is magat szocialisnak nevezö Part induloja Nyugateuropaba. A nemet Szocialdemokratak minden gyülesük utan eneklik, a franciak, olaszok is.

1 2 következő oldal

 

168 óra - A hetilap

Lapajánló

A hetilap cikkei
További cikkeink
A 168Óra a facebook-on
Hétfő, 2010. november 22. 10:34
Kedvezménykártya a 168 Órától
LEGÚJABBAK A FÓRUMON
Lé Hűtő: Szia, jóreggelt Neked, és mindenki másnak! Köszönet a... 07:10

Társalgó, 2014. április

Kérdőjel: Nézd, esetleg elképzelhető, hogy a hegedűkhöz véletlenül... 06:59

Hmmm....

Kérdőjel: Hogy ez épen a választások után történik, kizárólag a... 06:57

Választások 2014.

zoja: Buják Attila is eső után...de szólt. Csak azt nem tudni,... 05:26

Végleg eltünik az MSZP?

szürke köntösű agg: Így már kezd érdekessé válni... 00:15

Esemény utáni pirula

Sonja: A rászorulóknak nem ingyen lesz , kenyér helyett ? 21:36

Hát milyen országban élünk?

Qkory: Fülke pályinka… 21:06

Orbán a király !

Qkory: Próbálkozz a telektulajdonosnál… 20:57

magyarfoci

matraig: http://fn.hir24.hu/gazdasag/2014/04/17/ ... unkasokat/ 20:14

Nesze nektek kormányprogram

tökös: Kovács László is nekiment Mesterházynak "Nekem nincs... 18:54

Felmosták a padlót a teljes baloldallal...

BLOG-BLOKK
ORSZÁGOLDALAK HÍREI
Oroszország