168óra - A hetilap
Hetilap kereső
Válassza ki, melyik év lapjaira kíváncsi:
Vagy írja be a keresendő szót, amelyre keresni szeretne:
Szombat, 2011. január 29. 09:10
Pungor András írása

Schmitt Pál lejáratása: "Az irónia hosszú távon ölni tud."

Skiccpali útelágazódásai - Gyilkos irónia

  • Tetszik:
Gúnyolódások céltáblájává vált Schmitt Pál köztársasági elnök: dalokat írnak, karikatúrák terjednek róla a neten, civil korrektorok javítják hibáktól hemzsegő beszédeit. Hamar kopik az imázs, ha nagy a különbség a valóság és a politikus önmagáról terjesztett képe között – állítják elemzők. Van-e orvosság az irónia ellen? PUNGOR ANDRÁS írása.
„Az anyanyelv kopik, szegényedik” – állította Schmitt Pál egy interjúban, és még államfőjelöltsége idején hitet tett a magyar nyelv védelme mellett. Ki is tartott nyelvőri buzgalma, és az csak a „véletlen műve” lehet, hogy alkotmánymódosító javaslatába értelemzavaró és helyesírási hibák kerültek: a dokumentum ismeretlen szerzője „abszolutóriumnak” nevezte az „abszolútumot”, háromféleképpen írta a Szent Korona-tan kifejezést, nem egyeztette az alanyt az állítmánnyal. Biztos, ami biztos: a hibákat ejtő ismeretlennel azonnal leszámolt az elnöki hivatal. A hivatalos verzió szerint az illető munkatárs önként, maga kérte a felmentését.

De a ragály nem múlt el.

MTI-fotó


Korrektort!

Darab idő múlva Schmitt Pál újévi beszédének leiratában tűntek fel helyesírási hibák: külön írták azt, amit egybe kellett volna, egybe azt, amit külön, kis kezdőbetűvel, amit naggyal illett volna, ráadásul a Himnuszt sem idézték helyesen. A nagy felzúdulást bocsánatkérés követte – ám a Köztársasági Elnöki Hivatal közleményébe ismét több helyesírási hiba csúszott.

Mire egy vicces kedvű ismeretlen – az államfői hivatal nevében – korrektori állást hirdetett. A szöveg stílszerűen hemzseg a helyesírási hibáktól: „Szervezetünk kiváló helyes-írással, széleskörü olvasotsággal bíró munkatársat keres, aki napi szinten képes különféle szövegek helyes-irásának megfelelő szin-vonalú ellenőrzésére és javítására. A javítandó szövegek között beszédek, beszéd-leiratok. Sajtó-közlemények és hosszab lélegzetű, a Magyar Parlamentnek szóló, akár 50-100 oldalas beadványok, koncepciók is megtalálhatóak. A javítás melett a leendő munkatársunk diszkréciójára is számítunk.”

Nesze neked, magyar nyelv!


A KEH hivatalvezetőjét azonban nehéz zavarba hozni.

"Mi fölfelé nézünk, és javítani fogunk minden hibát” – nyilatkozta Kiss Norbert, arcán magabiztos volt a mosoly.

Csak ő tudja igazán, hogy milyen távolra képesek tekinteni. Mint a magyarság összetartozásáról elmondta: „A szív mind az öt földrészre ellát.”Schmitt Pál tevékenységével nem először csal mosolyt az arcokra. Többnyire szánakozót. Egyszer azt nyilatkozta: „Senki sincs, akitől félnék vagy tartanék.” Aztán meg ezt: „Nagyon ijedős vagyok. Nem félek, de a váratlan fizikai helyzeteket majdnem mindig kiáltással reagálom le.” Fideszes potentátként tudatta: őt annak idején az Országos Testnevelési és Sporthivatalban – ahol elnökhelyettesként dolgozott – „idegen testként” kezelték. Cudar világ lehetett: a szocializmusban minden bizonnyal így bántak mindenkivel, aki – ahogyan ő is – a Lázár- és a Grósz-kormányban miniszterhelyettesi rangban szolgált.

Máskor azt állította: kitelepítették a családját, aztán elismerte, csak vidékre költöztek a pesti élelmiszerhiány miatt. Egyszer jelezte, lemond a MOB-elnökségről, ha olimpikonjainkat doppingvétségen kapják, aztán amikor ez bekövetkezett, mégsem távozott, mondván, nem hagyja ott a süllyedő hajót.

Terjed a Facebook-on

- Úgy leírnék végre valamit helyesen!
- S mit, Pál?


Bush példája

– Minél élesebb a kontraszt a valóság és az önmagáról terjesztett kép között, annál jobban erodálódik egy politikus imázsa – állítja Kiszelly Zoltán politológus.
Szerinte azzal, hogy Schmitt minden hozzá küldött jogszabályt szó nélkül aláír, a köztársasági elnöki intézmény hitelét rombolja.

S ad újabb muníciót is. A netes közvélemény már csak Skiccpalinak nevezi a magyar államfőt, s a világhálón számos Schmitt-karikatúra, montázs, fotó bukkant fel: egyiken linzerkarikákon kukucskál át az elnök, a másikon egy hippibusz előtt hosszú hajjal gitározik.

Sőt, Schmitt Pálról már dalok születnek: „2010 a forradalom éve / nem menekül egy komcsi sem élve / és zord éjszakákon / sem félek, mert Schmitt Pál őrzi az álmom” – énekli a neten terjedő klipben a Kozmosz zenekar. Valaki pedig a Kislány a zongoránál című örökbecsűt „schmittesítette”.

Persze az is lehet, hogy a civil ármány mögött is a politika áll. Lehet, hogy ellenfelei megint „csak fogást keresnek” Schmitten. Elnöki hasonlattal élve: „Mint ahogy az erdőben is a magas fákat fújja a szél.”

Lehet, de nem valószínű.

– A nevetségesség teljesen beépült Schmitt Pál imázsába – magyarázza Juhász Attila, a Political Capital igazgatóhelyettese.

Szerinte ugyanígy járt George W. Bush, akit dróton rángatott, komikus figurának állítottak be. Az amerikai elnök nemcsak texasi tájszólásával, a bonyolult szavak eltévesztésével, hanem képtelen mondataival és nevetséges viselkedésével is rászolgált a minősítésre: a valódi koránál kétszáz évvel idősebbnek titulálta az angol királynőt, fejtetőre fordítva „olvasott” egy mesekönyvet egy általános iskolai látogatásán.

„Azt hiszem, szívesen fogadtak. Bár nem volt éppen békés a fogadtatás”mondta Bush az iraki megszállásról az NBC-nek. A több háborút indító amerikai politikus az emberek szemében csetlő-botló, buta emberré vált.

Gyurcsány máskor táncra is perdült


Idehaza – Kiszelly Zoltán szerint – egyedül Torgyán József volt kisgazdavezér választotta tudatosan a bohóc szerepét, hogy minél többet szerepelhessen a médiában. Gyurcsány Ferenc kezdetben esetlen tánca miatt vált a gúnyolódások célpontjává, aztán rossz mondatai (öregecskedő feleségekről beszélt, az arab focistákat viccből terroristáknak nevezte) rombolták az imázsát.

Gólok és öngólok

Más stratégiát választott Medgyessy Péter. A volt szocialista kormányfő sokat bajlódott az útelágazás kifejezéssel, mondatainak olykor nem volt eleje, vége, értelme. „Az EU-ban jelenleg nulla a gazdasági növekedés. Nálunk ennek többszöröse.” „El kell érnünk, hogy a jelenlegi helyzethez képest ne változzon a mostani szituáció.”

– Medgyessy már a kampányban rájátszott erre a szerepre. Azt üzente: bár ő esetlen politikus, de legalább őszinte – állítja Juhász Attila.
Szigetvári Viktor kommunikációs szakember, az MSZP volt kampányigazgatója szerint lehet, hogy Medgyessy nem volt jó rétor, de a megválasztását megelőző kampányban imázsának része volt a kompetens államférfi képe.

Egykori munkatársa szerint a volt kormányfőt átlagos kommunikációs képességei emberközelibbé tették a kampányban. Míg szerinte Schmitt Pálból nemcsak az önálló politikai gondolat megfogalmazása, hanem az autonómia megteremtésének szándéka is hiányzik.

MTI-fotó
Medgyessy és Orbán. Az útelágazódás egyik pillanata


– Az államfő problémája, hogy mint minden közszereplőt, nemcsak cselekedetei, hanem az iránta támasztott elvárások és a meglevő előítéletek alapján ítélik meg. Ahogy Messitől azt várjuk, rúgjon gólt, a Barcelonától, hogy győzzön, egy államfőtől viszont azt, hogy szimbolizálja a nemzet egységét, és ha nem is független, de legalább önálló legyen.

Schmitt azonban eleve hátránnyal indult, hiszen megválasztásának körülményei miatt az értelmiségiek és a kritikus fiatalok bábként tekinthettek rá.

Szigetvári Viktor szerint a köztársasági elnök nemhogy tett volna ez ellen, még igazolta is a negatív előítéleteket.

Terjed a Facebook-on 2.

A köztársasági elnöki rezidencián a takarítónő az egyik WC-ben takarít, közben egy darab sz@ros vécépapír kirepül a kezéből az ablakon. Utánanéz, és látja, hogy az a licthofon keresztül éppen az elnök ablakán repül be.

Odarohan a titkárságra, és elmondja, mi történt, kéri, hogy még mielőtt valami baj történik, csempésszék ki a papírt. A titkár bemegy, majd kijön: "Késő" - mondja - "... már aláírta..."


– Ha korlátozná saját és apparátusának hibáit, találna egy szóvivőt, aki „másodbeszélőként” értelmezné a gondolatait, és tudatos képformálással hatna a róla bizonyos körökben kialakult negatív kép ellen, legalább a felszínes megítélése javulhatna. Ugyanakkor elnöki tevékenységét látva minimális az esélye, hogy önálló legyen, és arra is, hogy ennek látszatára törekedjen. Így személyiségének megítélése egyelőre reparálhatatlannak tűnik – állítja Szigetvári.

Farkasházy Tivadar szerint nem az a baj, ha egy politikus hibázik, hanem az, ha el akarja tussolni. A legtöbb közéleti szereplő azért válik hiteltelenné, mert nem ismeri be saját gyengeségét.

Linzerkarikákon át a világ...


Hiába akartuk volna Göncz Árpádot kifigurázni a rádiókabaréban. Ugyanis hiteles tudott maradni azáltal, hogy képes volt nevetni a saját esendőségén. Sőt: ő maga mesélt róla.

Farkasházy úgy véli, az a legmulatságosabb, ha valaki meg akar felelni egy szerepnek, pedig nagy rá a kabát. Schmitt Pált jó sportvezetőnek, kellemes embernek, tehetséges kommunikátornak tartja, de szerinte amióta felvette a bocskait, szerepet játszik, és operettfigurává vált.

Ölni tud

Ám a gúnyolódások nem korlátozódnak egyetlen politikusra, a jelenlegi államfőre. A nemzeti együttműködési nyilatkozat miatt az egész Orbán-kormány vált a viccelődések céltáblájává. Az MSZP például törvényjavaslatot nyújtott be a Nemzeti Együttműködés Rendszerét Megtestesítő Személy iránt érzett szeretet, hűség és hála kifejezéséről.

Forrás: 168 Óra Archív
Torgyán, a médiabohóc


A Társaság a Szabadságjogokért pedig azonnali profilváltásra szánta el magát, honlapján közölte: megindítják komplex Nyilatkozat-, Tábla-, és Portrészolgáltató Üzemágukat.

A netezők internetes naplókban, mikroblogokban és közösségi oldalakon csináltak viccet az Orbán-kormány nyilatkozatából.

Juhász Attila szerint ez nem veszélytelen a közéleti szereplőkre nézve: – Rengeteg tanulmány szól arról, hogy a politikusok számára az egyik legveszélyesebb dolog az, ha nevetségessé válnak. Az irónia hosszú távon ölni tud.
Korábbi cikkeink a rovatban Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Vissza a lap tetejére

Kapcsolódó cikkek

Népszava Bolgár poligráf

Hozzászólások
Összesen: 33 db

A hozzászólás csak regisztrált tagjaink számára elérhető, kérjük lépjen be vagy regisztáljon!

Elfelejtette jelszavát? Segítségért kattintson ide!

Kérjük, hozzászólásánál tartsa be az oldal szabályait. Erről és a moderálási elvekről itt olvashat részletesen!

Hozzászólhat a Facebook azonosítójával is.
Kattintson a "Facebook bejelentkezés" gombra!
Hozzászólás Facebook regiszrációval
feco5x1
2012-02-10 20:02:19   #33

TERJED A FACEBOOK-ON

- Úgy leírnék végre valamit helyesen!
- S mit, Pál?

gyimi
2011-02-01 22:37:53   #32

Kedves tohotom ! Ne védje a védhetetlent !Úgy gondolom a fent emlegetett valaki már sokszor gúnyt űzött magából !Vagy ha így egyszerűbb visszajár a pofonokért !

tohotom
2011-01-31 21:56:59   #31

Schmitt Palt a Fideszhez igen kozelinek tekinteni valos dolog. Viccet uzni a koztarsasagi elnokbol etikatlan. Mindezt ugy tenni, hogy kozben a sajtoszabadsag miatt rinyalnak: elmebaj.

szka
2011-01-31 11:30:12   #30

Kedves Mohabá!
Nagyon jólesik ilyen normális hozzáállású és udvarias hangnemű hozzászólásokat olvasni, akár jobb-, akár baloldali nézeteket vall az illető! Abramovics hsz-e valóban kioktató hangnemű (kérlek abramovics, próbáld kívülállóként mégegyszer átolvasni, Mohabá esetében ez különösen indokolatlan!), bár lehet, nem szándékos.
Minél több empátiára, normális vitára, és gondolkodásra képes szavazót kívánok magunknak itt Magyarországon, bármelyik "oldalon" is álljon! Ideje lenne az ész nevében, az ország (mi sajátmagunk!) érdekében már közösen "előre" haladni, nem jobbra-balra rángatni az ország szekerét!

Fater59
2011-01-30 11:46:58   #29

Mohabá !
Nem kell elbujdokolni ,miért ? Más a véleményed ,más oldalról közelíted meg a dolgokat mint ,én és az itt hozzászólok többsége ,de ez a fórum is azért jött létre ,hogy véleményt cseréljünk .Természetesen kulturáltan ,ha lehet nem személyeskedve .Elfér itt minden hozzászólás szépen egymás mellett .Üdv.

villám
2011-01-30 08:12:49   #28

Ha már úgy is az alkotmányban akarnak turkálni,valahogy nem lehetne belecsempészni,hogy ha úgy is az adófizetők pénzén bohóckodik akkor a köztársasági elnök személyéről is had szavazzon a nép!

KAYA
2011-01-30 06:05:23   #27

Szeretnék gratulálni Mohabának!
Üde színfolt a sok vakegér jobboldali beírogatóhoz képest!
Minden jobboldali ilyen lenne,akkor nem sikerült volna az országot kettéosztani,és nem acsarkodnánk egymásra,hanem kulturáltan el lehetne vitatkozni,a bal és jobboldal hülyeségein,mert ugye mind a két oldalnak van sara bőven!

Még egyszer gratulálok Mohabá,csak így tovább,hátha megerőlteti magát a jobbos tábor és példát vesz rólad!!

Tisztelettel KAYA

Fater59
2011-01-30 05:22:16   #26

Régi ,de örök érvényű mondás :" Félművelt embernek ,hatalmat ne adjatok !" ( Természetesen ez vonatkozik ,nagy becsű főnökére is ! )

drukkker
2011-01-30 04:16:17   #25

Buffone (bohóc) mondja az Olasz. Ezt a kifejezést pontosan az ilyen politikusokra alkalmazzák. Tökéletes és találó.

Számomra meglepő módon, talán két héttel ezelőtt egy csütörtök esti Fábri műsorban az egyik vendég szereplő "dumagép" azt találta mondani, hogy Orbán Viktor autójának hátsó ablakában Schmitt Pál a retró bologató kutya. És képzeljétek, nem vágták ki !!!!!!!

Mi következik ebből? .... A jobb oldalnak sem tetszik kaméleon Köztársasági Elnökünk.

Mert aki ismeri életét, az tudja hány (párt) színben pompázott már az Elnök Úr.

Szegény Hofi mondaná: "ennél még gerincesebb a ház nélküli csiga is"

De Istenem, ilyen a politika, ez az ember kellett Orbánnak, hát meg kap(u)a.

samuel
2011-01-29 22:48:52   #24

Nem a helyesírás a fontos,hanem az,hogy jogot szerzett a 600 000 ft-os extra nyugdíjra.

gais
2011-01-29 19:12:51   #23

Nem tudom lehet e hozzászólni. Ez az egész Köztársasági Elnök dolog túlnő a fantázia határán. Nekem a Köztársasági Elnök elsősorban Pertini volt, minden olaszok szeretett nagypapája. Sorban rögtön a következő Göncz Árpád, aki függetleníteni tudta magát politkai meggyőződésétől. Ki lenne utódja? Mádl Ferenc aki rendszeresen tetszelgett jobboldaliságával? Vagy az előző Elnök aki csetlett botlott az Elnöki pozicióban (a Szovákoknak feladta a labdát a mikor teljes elnöki körítéssel magát magáneberként aposztrofálva akart átlépni a szlovák határon, vagy aki azt hazudta, hogy a szocializmusban szinte eltitkolták az Alkotmányt, miközben abban az időben amikor Ő tanult /Rákosi éra/ KÖTELEZŐ volt az Alkotmánytan oktatása).
Mohabá-nak pedig üzenem nem a szélsőbal, vagy a szélsőjobb a probléma, mert, ha mindenki középen helyezkedne el (ahogy oda is igyekszik a sok stupid politikus!) az maga lenne a dögunalom.
A Szélsőségesség! Az! Mert valóban a szélsőségek jobban hasonlítanak egymásra, mint arra amire hivatkoznak. Csak egy példa:
Mindenki szidja a liberalizmust. Én pedig azt mondom a sliberalizmus szükséges, olyan mint a só amiből egy csipetnyi kell még a legédesebb süteménybe is. Ezek, akik librálisnak mondják magukat ennek alapján egy kiló sóból főztek leves, és ezt akarják megetetni velünk. Ez az ultraliberalizmus, és ez az ami kártékon az összes szélsőségessel (ultrával) együtt.
Üdv.: gais.

nagyozi
2011-01-29 18:41:28   #22

Pali bá felér egy Öszöddel!

tomcat74
2011-01-29 17:56:15   #21

Állítólag a Fekete Pákó írja a beszédeit..

wideki
2011-01-29 17:36:47   #20

Ő erkölcsileg halott ember!

dinnyes
2011-01-29 17:21:50   #19

Azt hiszem, hogy volt kishazánkban egy nagy ember, aki aztmondta, hogy: "Amikor egy okos ember hülyéskedik az jó, de amikor egy hülye ember okoskodik az szar.

öszike13
2011-01-29 17:11:03   #18

Kedves mohabá !
Nem hiszem, hogy akik ide irogatnak mindegyike örülne annak, hogy ilyen a KE jutott nekünk.../ugye a piroslámpás házakban is amilyen a madám olyanok a lányok is.../nem a KE személyét ktitizáljuk, a mostani KEnem tölti be, vagy ki azt amiért létezik a hivatala..,azt hiszem ezt minden oldali-nak látni kellene...

Demokrácia, többségi akarat,ilyen módon amit a jobb oldal gyakorol,
az, hogy semilyen funkcióban megnem tür semmiféle ellenkezö véleményest, könnyü akár diktátori akármit demokrácia néven emlegetni....pl. népszavazás....,törvények dömpingje, csak hogy akikre vonatkozik azok kizárásával... megszüntetve minden olyan fórum, ahol a kis ember is meg találhatná az igazát... stb...

Nem bün az, ha bárki bárkire szavaz, csak észre kell venni a hibát a kedvencek oldalán is....

Az, hogy másként süt a nap is, hát nem tudom mitöl lenne.. attól, hogy Börtönbe zárnak kiskoruakat,vagy, hogy fözhet mindenki pálinkát,
esetleg attól, hogy azoknak jut mégtöbb akiknek eddig sem volt kenyér gondjuk...vagy attól, hogy a külhoniak is szavazhatnak? hát nem tudom...
azt viszont tudom, hogy a nagyharanggal beharangozott
külön adókat a multiktól, azt is mi a kisemberek fogják megfizetni....

azazello
2011-01-29 16:33:10   #17

A Római Birodalom egyik vezérelve volt,később XI.Lajos-é az oszd meg és uralkodj elv.Ezeken a vitafórumokon is jól látható a működése.Orbán nem csinált mást mint kettéosztotta az országot,így most a jobb és baloldal egymás gyűlöletével van elfoglalva,ezáltal könnyedén irányíthatóvá válik.Ebben a közegben sok ember politikai hovatartozása vallássá válik,és a tudatos gondolkodást hitre cseréli.Jó jel viszont,hogy egyre többen rájönnek arra hogy a politikus nem isten,csupán egy szolgáltató ,amelyet a rosszul végzett munka után el lehet és el is kell zavarni.Mindkét oldalon vannak normális emberek szép számmal,párbeszédük megoldás lehet a mostani végletesen megosztott állapot megszüntetésére.Üdítő színfolt,nekem legalábbis mohabá kulturált hangneme.Remélem egyre többen lesznek. Üdvözletem.

tusi
2011-01-29 16:13:07   #16

Kedves Mohácsy Úr, alias Mohabá!
Gyorsan írok, mert nagyon-nagyon nem szeretném, ha azért elbújdokolna, mert a Fidesz-re szavazott. Nincsen egyedül, és az igen tiszteletre méltó, hogy vállalja saját véleményét. Nem ettől vagyunk mások, mert ide, vagy oda szavazunk, vagy sehová sem.

Önnek is szép napot kívánok, üdvözlettel
Tusi.

mohabá
2011-01-29 15:46:49   #15

Tisztelt Hozzászólók!Köszönöm a véleményeteket, nem mindegyik esett
jól , de elismerem sok igazság és megszívlelendő gondolat van bennük!
Kedves abramovics!Talán egy kicsit lekezelő amit írt, vagy én értettem
félre, akkor elnézését kérem: de el tudom dönteni, hogy mi az igazi
konzervatív viselkedés és gondolkodás mód!Én ott hibáztam, hogy inkább feltételeztem ezt egy jobb oldali vagy annak nevezett pártról mint
a bal oldalról!Ha nem akartam bal oldalra szavazni/1990 óta folyamatosan/ ugyan kire szavazzak? Nekem is van tisztességes, konzervatív, megértő , mások véleményét figyelembe vevő gondolkodásmódom, de nem én vagyok döntési helyzetben, nem vagyok
politikus, csak négy évenként szavazó polgár!
Kedves öszike13 és gyimi!Köszönöm a konkrét gondolatokat, mit
írjak le: megpróbáljam O.V.-t e helyről instruálni?
Előadást tartani arról, hogy mi az általam tisztelt értékrend , és
sokkal szolidabban, megértőbben és alázatosabban kéne kormányozni....
Tisztelt hozzászólók! Önöket olvasva: bujdokoljak el, mert a jobb
oldalra szavaztam! És még egy: 58 éves, egészségügyben dolgozó
vagyok és azért mohabá: mert, Mohácsynak hívnak , ez a nevem és
a gimiben becéztek:mohabá, moha ./Bocsánat a személyes írásért!/

Imremete
2011-01-29 15:46:37   #14

Most mit lehet mondani errol a Koztarsasag Elnokrol?
Nincs annal szanalmasabb mikor egy vegtelenul egyszeru ember probal meg ideologiat hirdetni.
Ide vezet.

1 2 következő oldal

 

XXIII. évfolyam 3. lapszám cikkei
Nézze meg az újság további cikkeit - válasszon az alábbi listából vagy kattintson a címlapra!
További cikkeink
168 óra - A hetilap

Lapajánló

A hetilap cikkei
További cikkeink
A 168Óra a facebook-on
Hétfő, 2010. november 22. 10:34
Kedvezménykártya a 168 Órától
LEGÚJABBAK A FÓRUMON
gyaloggos: "Európa rövidlátó energetikai stratégiája... 11:43

Hmmm....

rettentő: Nem olyan sokat, provance, mert nem nagy kunszt, akárki... 10:35

Választások 2014.

anyavaja: Má' a gyilkosságon is túl vagyok... A Commendatore - mit... 09:02

Esemény utáni pirula

nonest: Szervusz,straca! Egészségedre! Tudod:Zsuzsának köszönjük!... 07:52

Társalgó, 2014. április

tökös: Az látható hogy az MSZP körül elfogy a levegő, senki nem... 06:51

Felmosták a padlót a teljes baloldallal...

step: Most postázzák a képeslapot.... 06:10

ATV az "Őfelsége ellenzéke" szerepében

step: De megkapja a levelet, vagy a kivonatát? Igaz, ha olvassak a... 06:08

Nesze nektek kormányprogram

zoja: ..a veréb is madár? „Ne mosolyogj Viktor, Nem tart ez... 06:03

Orbán a király !

step: 'Semjén Zsolt végül ismét köszönetet mondott azért, hogy... 05:54

Hoffmann Rózsa bődületes tervvel állt elő

szürke köntösű agg: Gyurcsányra szavaztál? 23:18

ORBÁN A MAGYARSÁG MEGOSZTÓJA

BLOG-BLOKK
ORSZÁGOLDALAK HÍREI
Oroszország