2
168 Óra Online írása
2010. szeptember 9.

Szingli horda a Kossuth téren: Boross ne csak nyelveljen!

Az Új Szocialista Mozgalom és a Baloldali Feminista Hálózat aktivistái tiltakoztak a Kossuth téren a gyermektelenségi adó ellen. Követelték, hogy az Orbán-kormány állítsa fel a ius primae noctis (az első éjszaka jogának) intézményét, amellyel az állami vezetők – természetesen csak férfiak! – élhetnek. A demonstráción elhangzott: követelik azt is, hogy Orbán Viktor azonnal rendelje haza Brüsszelből Deutsch Tamást a leendő törvény tartalmi demonstrálására.

Kapcsolódó írásaink

"A szinglihordázással kezdődött 2006-ban. Az egykori Orbán-kormány ex-minisztere elszólta magát. Most Orbán Viktor tanácsadója, a hajdani miniszterelnök Boross Péter előállt a gyermektelenségi adó ötletével: fizessenek a gyermeket nem nevelők, hogy a gyermeket nevelőknek nyújtott adókedvezményből eredő költségvetési hiányt ellensúlyoztatni tudja a kormány" - írta közleményében az Új Szocialista Mozgalom.

– Mivel sok nő szeretne gyermeket, de egészségügyi ok miatt nem tud anya lenni, és számos férfi él Magyarországon, aki nemzőképtelen, ezért az új szocialisták már magát a gyermektelenségi adó ötletét is mérhetetlenül ostobának és mélységesen megalázónak tartják - közölte lapunkkal dr. Nagy Marianna, az Új Szocialista Mozgalom szóvivője. Elmondta: a magánélet szentségébe való beavatkozás, az emberi cselekvés szabadságának olyan mértékű sértése ez, melyet a szervezet a 21. században elfogadhatatlannak tart.

A demonstrálók szerint a gyermektelenségi adó esetében "nyilvánvaló a felháborító párhuzam a neo-rákosista szemlélettel". – Orbán és Boross visszatért a Ratkó-korszak jelmondatához? „Asszonynak szülni kötelesség, lánynak dicsőség!" - idézte dr. Nagy Marianna a régi jelszót.

A demonstrálók emiatt azt követelték: az Orbán-kormány állítsa fel a ius primae noctis (az első éjszaka jogának) intézményét, amellyel az állami vezetők – természetesen csak férfiak! – élhetnek. – Követeljük továbbá, hogy Orbán Viktor azonnal rendelje haza Brüsszelből Deutsch Tamást a leendő törvény tartalmi demonstrálására! A fenti intézkedések foganatosításáig pedig a szingli horda arra kéri Boross Péter miniszterelnöki tanácsadót, hogy ne csak nyelveljen, lépjen a tettek mezejére, így járuljon maga is hozzá a nemzet felemelkedéséhez! - hangzott el a Kossuth téren.

Címkék: 

Hozzászólások
Összesen: 2 db

A hozzászólás csak regisztrált tagjaink számára elérhető, kérjük lépjen be vagy regisztráljon!

Elfelejtette jelszavát? Segítségért kattintson ide!

Kérjük, hozzászólásánál tartsa be az oldal szabályait. Erről és a moderálási elvekről itt olvashat részletesen!

Hozzászólhat a Facebook azonosítójával is.
Kattintson a "Facebook bejelentkezés" gombra!
Hozzászólás Facebook regiszrációval
bjnk
2010-09-10 00:55:31   #2

Boross Péter már nem csak szenilis, annál rosszabb állapotban van, Orbán Viktor követi őt, Deutsch amortizálódott senki.

glorianna
2010-09-09 18:58:04   #1

Karikírozták ugyan a gyermektelenségi adó ötletét, de van igazságuk: embereket kvázi büntetni azért, mert nincs gyerekük, nem tartozik a legcivilizáltabb eljárások közé.

1

Hírfolyam
További cikkeink
Hallgassa élőben! KLUBRÁDIÓ
Kedvezménykártya a 168 Órától

EDC kártya, akár Önnek is

Kedvezménykártya a 168 Órától

2014. július 10. csütörtök
Közösség
Qkory: …ne nyissák ki a szájukat, olyan fertőzött a víz ... 09:25
OLIMPIA — 2016 — RIO DE JANEIRO
Csülök: Figyejjé má', inkább segíccsé, jó? 08:13
Hát milyen országban élünk?
nonest: Szia! Megvolt... Neked is szépet! 06:16
Társalgó, 2016. Július
csillagfény: A militáns, kifejezetten a túlnyomó többség... 23:50
Új korszak kezdődik
A Propeller hírei