75
MTI írása
2016. március 6.

A TEK lezárja Orbán beszédének környékét március 15-én

Félnek

A Terrorelhárítási Központ (TEK) honlapján megjelent határozat szerint a március 15-i nemzeti ünnepen a Magyar Nemzeti Múzeum környékének lezárását rendelte el Hajdu János, a TEK főigazgatója.

Kapcsolódó írásaink

Az intézkedés az Astoria, Múzeum körút, Baross utca, Szentkirályi utca és Rákóczi út által határolt területet érinti március 15-én nulla órától délután egy óráig.

Az indoklás szerint azért van erre szükség, mert az érintett területen nagy létszámú állami rendezvényt tartanak védett személy részvételével.

A védett személy biztonsága érdekében a rendőrség az érintett területet a forgalom elől lezárhatja, megakadályozhatja, hogy oda bárki be- vagy kilépjen, az ott tartózkodókat távozásra kötelezheti, továbbá a területre belépők és ott tartózkodók ruházatát és járművét átvizsgálhatja, a közbiztonságra veszélyt jelentő anyagokat, eszközöket lefoglalhatja, illetve azok bevitelét a rendezvény helyszínére megtilthatja – olvasható a határozatban.

Március 15-ére a Demokratikus Magyarországért Civil Társaság jelentett be demonstrációt a Múzeum körútra. A rendezvényt a rendőrség nem vette tudomásul. Sajtóhírek szerint a rendőrség indoklásában a többi között az szerepelt: a szervezet vezetője, Büki Zoltán által bejelentett 8-10 ezer ember nem fog elférni a 40-50 ezer ünneplő mellett, akik szerintük „vélhetően zavarni fogják” az állami rendezvényt.

A bíróság jogerősen hatályon kívül helyezte a rendőrség határozatát, és megállapította, hogy a rendőrségnek a bejelentést érdemben kellett volna vizsgálnia, illetve hogy a gyülekezési jog korlátozása nem volt feltétlenül szükséges

Címkék: 

Hozzászólások
Összesen: 75 db

A hozzászólás csak regisztrált tagjaink számára elérhető, kérjük lépjen be vagy regisztráljon!

Elfelejtette jelszavát? Segítségért kattintson ide!

Kérjük, hozzászólásánál tartsa be az oldal szabályait. Erről és a moderálási elvekről itt olvashat részletesen!

Hozzászólhat a Facebook azonosítójával is.
Kattintson a "Facebook bejelentkezés" gombra!
Hozzászólás Facebook regiszrációval
haszkovó
2016-03-09 08:53:10   #49

Balliberálisék ismét a kettősmérce és a szenilitás ködében jajveszékelnek!

A védett személyt védeni kell, mint ahogy 2006-ban is védték Fletót és díszvendégeit mesterlövészekkel, egyéb eszközökkel.

Akkor nem volt vinnyogás libsiknél, kár most ezen rettegni, démonizálni, a protokoll ugyan az maradt!

javito
2016-03-08 14:13:00   #48

Kell a hely a Lengyel Baráti bográcsolóknak.

Nehogy már a Nép véletlenül elegye előlük a Gázszerelő " ingyen " mangalica pörkütjét.

Hát hogy adná már az ki magát ?

Cave
2016-03-08 14:06:56   #47

banya46!
Manapság ezek a vendégek összesen nem esnek olyan súllyal a latba, mint Orbán egyedül!
Szerintem O.V. enyhén szólva túl nagyra tartja magát. Ki az a marha kis hazánkban, aki megmerényelné? Hiszen többet kapna érte, mint egy rendes emberért. Arról nem is beszélve, hogy: +Van másik"....

banya46
2016-03-08 05:35:53   #46

"A megemlékezésekre 47 ország képviselőjét - köztük a norvég királyt, tizennyolc államfőt, két miniszterelnököt és több parlamenti elnököt, a luxemburgi nagyherceget, a belga herceget, az Európai Bizottság elnökét, valamint a NATO, az Európa Tanács, a Vöröskereszt és az ENSZ küldötteit - várták az ország házába."

Kellett védelmet biztosítani.
Putyint várva még a csatornafedlapokat is lehegesztették.

kanyamadar2
2016-03-07 19:14:05   #45

Mielőtt bárkinek emlékezet kiesése lenne:

http://index.hu/belfold/gyurcs1869/

Mesterlövészek a téren 2006.03.15. 12:50

"Az állami ünnepséget komoly biztonsági intézkedések mellett tartották a Nemzeti Múzeumnál. Egyebek között távcsöves mesterlövészek figyeltek a múzeum homlokzatát díszítő szoboralakok mellől. Garamvölgyi László ezredes, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI érdeklődésére elmondta: a biztonsági készültség az idén semmivel nem nagyobb a korábbi évekénél, a mesterlövészek tavaly is ott voltak a Nemzeti Múzeumnál. Szerinte az intézkedést az indokolja, hogy a nemzeti ünnepen a diplomáciai testület, külföldi kormányok képviselői - köztük védett személyek - is jelen vannak. "

rasalmatai
2016-03-07 17:06:26   #44

Kubatov kopaszai fogják biztosítani a Nemzeti színháznál a felcsúti törpe gügyögését a szabadságról?!

Wotan
2016-03-07 16:16:46   #43

Lassan az egész Orbanisztán felveszi a "Nagyvezír" megálmodott
illiberális demokráciájának az alakját! A nőnapi "fehérnépverést" kihagyta,
pedig az Erdogán kolléga "teljes munkát" végeztetett a TEK-jével!
P.s.: a német lakósság azt sem tudja,hogy létezik-e még a "GSG9"
terorelhárító csoport,és ha igen hol! Ha szükségük van rá hirtelen
megjelennek,oszt annyi!

Cave
2016-03-07 14:45:57   #42

banya46!
lesz az idén olyan 56-s ünnepség sorozat, hogy csak na! Ákos az Operában. Terrorháza. A királyi tv-ben már megy a sorozat melyet Rákay jegyez!
Valóban léteznek párhuzamos dimenziók! Én biztos egy másik párhuzamos világban voltam akkoriban.
Már azon sem csodálkozom, ha kiderül, hogy Ákos írta a Nemzeti dalt, Petőfi álnév alatt, és Orbán vezette a nyertes csatákat, míg Világosnál Gyurcsány tette le a fegyvert!

banya46
2016-03-07 15:12:34

Ákos állítólag nem tud róla, de Kádár beszédét beletenni, amikor már beteg volt, több mint gusztustalanság.
Ahogy Gyurcsányt emlegetik, "el lehet innen menni" , adózni, hogy megsértődtek a halvány kísérletre, hogy "nem leszünk Európa" Orbán mondat idézésre.

Mindegy Cave, agy mosottak, azok agy mosottak, aztán mentegetőznek, nem tehettünk mást, minta Rákosi korszakban.
Dehogy nem, tapsolni már Kádár idejében sem volt kötelező.
Kedvencem, hogy nem járhattam templomba, mert párttitkár voltam. Pedig, de mentél volna, vaze.

banya46
2016-03-07 14:06:17   #41

"17:24
A világ csak 56 után értette meg, hogy a Szovjetunióval nem lehet paktumot kötni. A rendszerváltással a magyaroknak csak kiszabadulni, és nem megszabadulni sikerült. Így térhetett vissza 16 év után a hazugság, mely pénzügyi válságot okozott. A tömeg skandál: "Gyurcsány, takarodj!". Orbán golyóálló BMW-vel érkezett a tüntetésre, a kocsi a színpad mögött áll. Becslések szerint negyvenezren lehetnek a nagygyűlésen.
"Aki csak kicsit is jobban szereti a hazát, mint a hatalmat, az belátja, a felelősöknek félre kell állniuk, hogy az emberek részt vállaljanak a válság terheiből", mondja Orbán. "Istentelen világ" következik ugyanis, ha engednek a kormánynak. "A gát nem szakadhat át". A maga részéről "kitart a demokrácia nehézkes szabályai mellett", azonban azt nem hagyhatja, hogy veszélybe sodorják a családokat.
Egy ügydöntő népszavazás jelentheti a megoldást a válságból. Ezen az emberek szabadon dönthetnének a megszorításokról. Másnap szavazást kezdeményeznek a tanügy, az egészségügy, a nyugdíjak és a demokratikus garanciák kérdésében: ezzel végképp eldől a hazugságokra épülő kormányzás sorsa.
Pillanatnyilag mintegy 300 méter van a Fidesz-nagygyűlés és az Erzsébet téren várakozó tömeg között. Az emberek ide-oda sétálnak. A levegőben helikopter köröz. A beszéd végén Orbán és a tömeg együtt tapsol. A távozókat a rendezők arról tájékoztatják, hogy "az Erzsébet-híd, illetve a Kálvin tér felé távozzanak", egyéb nem hangzik el. Sokan más irányt választanak."

Aki jobban szereti a hazát, mint a hatalmat......

banya46
2016-03-07 13:56:29   #40

"12:10
A Körúton áll a forgalom, a tüntetők megérkeztek. A szónokok a Corvin mozi lépcsőjéről beszélnek. Kiadják az új jelszót: 56-2006! Mintegy száz motoros érkezik a Corvin közhöz. A tömeg megörül nekik. Ria, ria, Hungária! - kiabálják. A motorosok bőgetik a motort, köröznek.
A Goj motorosok elnöke országos demonstrációt hirdet, célja, hogy ügyvivő kormány vegye át a hatalmat. A tömeg lehurrogja. Egy része már most a Kossuth térre menne.
"Van bőr a pofátokon?" - kérdezi ebben a pillanatban valaki a 301-es parcellánál az SZDSZ koszorúzására igyekvő Magyar Bálintot. A volt oktatási miniszter vissza akart szólni, de társai csendre intik. A demokratikus ellenzék a nyolcvanas évek elejétől tart itt megemlékezéseket. 30 méterre árpádzászlós fiatalok a Székely himnuszt éneklik.
A Szabadság téren néhány háborgó jelenik meg, az Akadémia utca torkolatánál is számos demonstráló várja, hogy visszamehessen a Parlamenthez. A Corvin közben a szónok bejelenti, hogy lezárták a 6-os és az M0-ás kereszteződését; készek körbezárni egész Budapestet, hogy "Gyurcsány ne tudjon elmenekülni". Egy másik az új Felvonulási téri emlékművet az "az elnyomás vasszobrának" titulálja. "Vasbitók, vasbitók!" - visszhangozza a tömeg. "Ünnepelni akarunk!" - kiabálják a Szabadság téren összegyűlt tüntetők."

És így tovább, szóval szavatok ne legyen fideszhívők, jobban mondva, mit szólnátok, ha megismétlődne csak fordítja. Még inkább, ahogy egypárszor mondtátok, pofa be és alapállás.

Hallgassa élőben! KLUBRÁDIÓ
Kedvezménykártya a 168 Órától

EDC kártya, akár Önnek is

Kedvezménykártya a 168 Órától

2014. július 10. csütörtök
Közösség
szótár: http://www.borsonline.hu/aktualis/pokol ...... 14:20
magyarfoci
Lé Hűtő: https://vilagterkep.atlatszo.hu/2016/07 ...... 14:13
Új korszak kezdődik
ideiglenes: Egyébként értem a kérdésed, ráadásul provokációnak... 13:31
Lehet-e más a politika?
hu pi lilliput: …egymásra - hatások!...sokszor visszatérő... 13:04
...by hu pi lilliput!
A Propeller hírei