36
168 Óra Online írása
2016. március 19.

Wisinger: a TV2-s Kunfalvi nevéhez más botrány is fűződik

Meghökkentő tantárgyi leírás a Corvinus honlapján

A Corvinus csak az oktató nevét változtatta meg Wisinger Istvánról Kunfalvi Nóra Szilviára az „oknyomozó újságírás” kurzus leírásában. Minden más – beleértve Wisinger István elérhetőségeit is – ma is úgy szerepel a szövegben, ahogyan azt a Pulitzer-emlékdíjas és Aranytoll-díjas újságíró, médiaszociológus annak idején megírta. Wisinger István a 168 Óra Online-nak elmondta: öt évig oktatott a Corvinuson oknyomozó újságírást. Most azért nem tanít, mert az egyetemen tavaly közölték vele: nincs pénz a kurzusának folytatására. Kunfalvira ezek szerint van.

Kapcsolódó írásaink

- Hogyan tudta meg, hogy ma is az Ön által írt kurzusleírás, valamint az Ön elérhetősége szerepel az oknyomozó-tényfeltáró újságírás szeminárium tantárgyi leírásában a Corvinuson?

Fotó: corvinusonline.blog.hu

– Teljesen véletlenül. Olvasgattam az interneten a Juhász Péterről készült – egyébként goebbels-i módszerekkel operáló – TV2-s riporthoz érkezett hozzászólásokat. Egyik ismerősöm azt írta, hogy a riportot jegyző Kunfalvi Nóra Szilvia tanítja az oknyomozó újságírást a Corvinuson. Az egyetem honlapján megkerestem ezt a tantárgyat. Megdöbbenve láttam, hogy semmi mást nem csinált az egyetem, mint kicserélte az oktató nevét. Az általam készített tantárgyi leírást, az általam összeállított kötelező olvasmánylistát, az én elérhetőségeimet találtam a szövegben. Pofátlan hanyagságnak tartom, hogy ez így maradt. Egyébként meg az a vicc a dologban, hogy ha valamelyik diák csak az eredeti honlapon keresztül egyezteti velem a vizsgadolgozat témáját – hiszen ott szerepel a telefonszámom és az emailcímem –, és nem tudja az oktató nevét, akkor velem vette volna fel a kapcsolatot. De nem történt ilyen, így a dolog eddig nem derült ki.

- Hogyan került ez a tantárgy Kunfalvi Nóra Szilviához, aki a napokban egy “karaktergyilkos” TV2-riportban azt próbálta bebizonyítani: Juhász Péter bevallott jövedelméből nem tudná kifizetni a lakásának bérleti díját? (Juhász Péter feljelentette a TV2 munkatársait, mert azok bekameráztak a házába, így szerinte tiltott adatszerzés bűncselekményét követték el.)

– Én a mai napig úgy tudtam, hogy megszűnt ez a tantárgy a Corvinuson. Augusztusban ugyanis felhívott Aczél Petra, az Egyetem Magatartástudományi és Kommunikációs Intézetének intézetigazgató egyetemi docense, és azt mondta: nagyon sajnálja, de elfogyott a pénz. Nem tudnak külsősöket szerződtetni, így engem sem tudnak tovább foglalkoztatni.

- Tisztességesnek tartja, ahogyan az egyetem ezt a dolgot intézte?

– Idáig abban a szent tudatban voltam, naiv módon, hogy ez egy korrekt eljárás volt. Most már tudom: félrevezettek.

Hozzászólások
Összesen: 36 db

A hozzászólás csak regisztrált tagjaink számára elérhető, kérjük lépjen be vagy regisztráljon!

Elfelejtette jelszavát? Segítségért kattintson ide!

Kérjük, hozzászólásánál tartsa be az oldal szabályait. Erről és a moderálási elvekről itt olvashat részletesen!

Hozzászólhat a Facebook azonosítójával is.
Kattintson a "Facebook bejelentkezés" gombra!
Hozzászólás Facebook regiszrációval
post
2016-03-21 18:57:37   #22

Kontraszelekció, FIDESZ a neved.

Bálint Mernó
2016-03-20 23:51:57   #21

Nem tudom, hogy a fórummotor vagy cenzúramotor dolgozik, de nem jelennek meg a hozzászólásaim:
"
Kedves (névtelen) Cikkíró!

Az, hogy valaki egy tárgyat tanít még nem azt jelenti, hogy a tárgy anyagát is ő írta. Gondoljon a sok irodalomtanárra, matematika és fizika tanárra.
Ha járt volna valamilyen felsőoktatási intézménybe a 2000-es évek után tudhatná, hogy ezeket a tárgyleírásokat a legritkább esetben frissítik.
Viszont mivel Ön valószínűsítem semmilyen ilyen jellegű képzésre nem járt, így nem csoda, hogy a saját, egysíkú meglátásai alapján tesz meg kijelentéseket és igyekszik formálni ezzel mások vélemény kialakításának menetét.

Megkérném, hogy a korrektség és nyomon követhetőség érdekében írja alá irományait, hogy Önre semmilyen árnyék ne vetődhessen."

brunn
2016-03-21 09:54:28

Kedves Bálint Mernó!

Nem én vagyok a "NAGY SZEM", viszont elárulom neked a "nagy titkot", hogy bejegyzésed, amit 23:51:57-kor ismételtél meg, változatlanul megtalálható:

(Bálint Mernó
2016-03-20 23:22:01

Kedves (névtelen) Cikkíró! ...)

Iván Gyenyiszovics
2016-03-20 10:55:24   #20

Így van ez, ha két sejthetően, ősi keresztény származású ember között kell dönteni az egyetemen. Nem is szólva arról, ha kan választ közöttük. A fiatalabb és a nunival rendelkező személyé az elsőbbség, pláne gy 73 éves, régen nyugdíjra jogosult tatával szemben. És bizony ez pártfüggetlen dolog. (még egy keresztény és demokratikus országban is)

Wisinger István Pál (Budapest, 1943. február 28.) magyar szociológus, újságíró, televíziós műsorvezető-riporter, médiakutató, főiskolai tanár.

Szegény, elfáradhatott már a sok fizikai és szellemi munkában.

bükkberg
2016-03-27 11:00:45

Mémetországi!
Akkor ezért nem látom Rabatit meg a többit!!
Jó,hogy tudom hol vannak:))))

post
2016-03-21 18:59:39

És ha az adott nuni épp ilyen agyatlan és becstelen, akkor mi a magyarázatod? "n

Nemetorszagi_magyar
2016-03-20 11:28:27

Iván Gyenyiszovics

tulajdonkeppen erthetö, hogy a fajtad nem haborodik fel azon, amin normalis embereknek illene felhaborodnia.

Mert tulajdonkeppen magad is egy plagium vagy.

Iván Gyenyiszovics.
Alexander Szolzsenyicin höse.

De mész még te is a Gulagra.

Összes válasz megtekintése
Cave
2016-03-20 10:21:19   #19

A következő egyetemi docensek Mészáros Lőrinc és Tiborc lehetnek? Jelzem van mit meg tanulni tőlük!
Garancsi még nem professzor??

tokaji-ihto
2016-03-21 00:07:26

A szomorú az, hogy mindez bőven belefér a valóságba ebben az országban.

laszlo01
2016-03-20 10:03:38   #18

Ennyire hülyék még a vérfideszesek sem lehetnek!?
Bár moslékzabáló, és rubos kommentjei az ellenkezőjét bizonyítják!
Nem arról van szó, hogy Wisinger kit ,mikor és hogyan szolgált ki, hanem arról, hogy az általa elkészített tananyagot egy az egyben lenyúlta ez kis "zseni"!
Ez még rosszabb szellemi termék lopás, mint anno "Plagi bácsié" mert még arra is lusta/hülye volt ez "tudós" , hogy legalább itt -ott beleírjon valamit a saját "tudományából", és csak a másik" x " száz oldalt kopizza be! Átírta a nevet a szerző rovatban és már kész is az egyetemi tananyag!
Ha én a könyvtárban átírom Mikszáth, Arany, vagy Günter Grass nevét a köteteken akkor már én vagyok a szerző? Ők meg persze a rubosok szerint kiszolgálták a feudalizmust, a karvalytőkét?
Tudom, majd valamelyik fidióta képviselő bead egy egyéni képviselői indítványt, hogy holnaptól aki ráírja a nevét egy könyvre, egy szabadalmi leírásra, egy tanmenetre ,ha a FIDESZ kegyeltje akkor ő szerző, övé a dicsőség a jogdíj!
Azért a fidesz ilyen tudósainak felhívnám a figyelmét, hogy esetleg még van a könyvtárban Marx, Engels, vagy Lenin kötet, és ha véletlenül arra kanyarítja rá a nevét abból még baj is lehet ám!

Felcsutiganxta
2016-03-20 09:48:58   #17

Állampárt Kis Miska volt a Fityiszhez képest ! Ami döbbentes miként képes egy skizofrén örült nemzetrabló megatolvaj egy személyben dönteni mindenben mindenröl és nincs egy becsületes közöttük aki szólna ellene inkább kussolnak és kussolnak hosszú nylvekkel . Egy biztos a nép lassan de biztosan ébredezöben sajnos késön ORBÁN TELJESEN TÖNKRETETTE MAGYARORSZÁGOT MORÁLISAN IS GAZDASÁGILAG IS ! Ezt rendberakni szinte lehetetlen hacsak az új kormány vissza nem veszi az elrabolt sok ezer milliárdot ORBÁN STRÓMANJAITÓL MEG ORBÁNTÓL .

post
2016-03-21 19:05:29

Már az eleve egy spéci kiválasztó show, hogy ki lesz hivatásos politikus és azon belül FIDESZ-es? Ennek az eredményét mind látjuk: ez az ország színe-java, virága (szerintük). De ez a természetes kiválasztódás törvényének a megcsúfolása.

bükkberg
2016-03-20 10:28:05

"és nincs egy becsületes közöttük aki szólna ellene "
Nincs.
De,hát fideszesek,hogy várhatnál ilyet!!

coni
2016-03-20 09:29:00   #16

Ahogy a szellemi vetélkedőknél van olyan műsorvezető aki saját maga is csak papírról tudja a helyes válaszokat, úgy a riporterek között is van olyan aki érti a kérdést amit a szájába adnak és van a Kunfalvi. Aki úgy próbál valakit besározni, hogy a saját kérdését sem érti.
Addig amíg ilyen emberek oktathatnak felesleges az összes többi oktatási reform.

Tibor Sallos
2016-03-20 09:21:02   #15

Mik vannak !!!!

diktator2010
2016-03-20 09:10:49   #14

Ne aggódj csicska Valószinü itt a te és társaid nagy lehetösége hogy akár még docens is lehet belöled Nem számit az értelmi szinted esetleg a képesitésed vagy rátermettséged, mert minden más amire szüséged van ahhoz hogy jó zsiros állást,vagy vezetö poziciót kaphass meg van Rendelkezel a nyalni tudás képességével,s megfelelöen buta és arrogáns és aljas vagy ahhoz hogy sikeres fideszes legyél Tehát itt at alkalom ,ne szalaszd el Látod mire lehet jutni-ez a ti idötök ,használd ki

Cave
2016-03-20 08:39:23   #13

G.B.d Shaw mondta anno: Aki tudja csinálja, aki nem ,oktatja. Nos, Wisinger csinálta , az ifjú hölgy meg majd most oktatja!
Kurzusának címe: Hogy kezeljük az interjú alanyt egyik oldalról hülye gyereknek, és állítsunk róla tudatosan valótlanságot, más oldalról , hogy kell körbenyalogatni, és előre megírt kérdéseket feltenni, amiben benne van a válasz is.
Mindezt persze jó pénzért! Intelligencia, tisztesség, ész, értelem szabadságon.

Hallgassa élőben! KLUBRÁDIÓ
Kedvezménykártya a 168 Órától

EDC kártya, akár Önnek is

Kedvezménykártya a 168 Órától

2014. július 10. csütörtök
Közösség
Lé Hűtő: Jót néked is! Köszönet a kávéért! Sztrájkol a... 10:41
Társalgó, 2016. Július
Lé Hűtő: Hát , ez mámeg megszólalott...... ... 10:37
Kosa a PART esze.....
hu pi lilliput: …elvárás!...ha…csak egyetlen Embert vagyok... 09:58
...by hu pi lilliput!
Qkory: Az MTI azért nem tudósít Orbán vagyonosodásáról,... 09:37
Lehet-e más a politika?
A Propeller hírei