Kedd, 2012. április 17. 17:30
168 Óra Online írása

Betalált az LMP kritikája

  • Tetszik:
Az LMP üdvözli, hogy Font Sándor visszavonta márciusban beadott törvényjavaslatát, amely szerint szakértelemhez kötötték volna a közérdekű adatok megismeréséhez való jogot. A Lehet Más a Politika már az első perctől kezdve kritizálta a szabályozást, hiszen ezeknek az adatoknak természetesen mindenki számára elérhetőnek kell lenniük.
Font Sándor néhány hete nyújtott be módosító javaslatot a parlamentnek a földmérési és térképészeti törvényhez, de a tervezet egyben az adatvédelmi törvényt is módosította volna. Eszerint a közérdekű adatok megismerésének jogát „az adat közérthető formában történő megismeréséhez szükséges szakértelem igénybevételére tekintettel” korlátozta volna. Vagyis csak az állampolgárok egy szűk köre juthatott volna hozzá egyébként olyan információkhoz, amelyek mindenki számára nyilvánosak kell, hogy legyenek - közölte lapunkkal az LMP.

A fideszes képviselő a javaslat benyújtásakor azt mondta, hogy még lehet változtatni a módosítón, ha túl általános lenne és a tervezet csak a földmérési törvénnyel kapcsolatos adatokra vonatkozna, illetve a peres útra terelt birtokvitákban segítene eligazodni a feleknek. Az LMP szerint azonban a javaslat azt jelenti, hogy csak az az állampolgár juthat hozzá majd bizonyos információkhoz, akinek van pénze megfelelő szakértelmet igénybe venni. Akinek nincs pénze, nem juthat hozzá a közérdekű adatok egy részéhez. Font Sándor javaslatából kiderül, hogy a kormány ismét úgy akar módosítani egy törvényt, hogy hülyének nézi az embereket és a Fideszhez közeli oligarcháknak kedvez.
 
Kedvezménykártya a 168 Órától
Praxis
További cikkeink
LEGÚJABBAK A FÓRUMON
tintahal: Egy-két napig nem vagyok itt és máris megváltozik az... 22:39

Választások 2014.

Lé Hűtő: Szép álmokat mindenkinek! 21:45

Társalgó, 2014. április

pékné_módra: Na, ez véletlenül ment el. folyt: ahogy egy rajtakapott... 21:38

Hát milyen országban élünk?

Qkory: Nocsa, nocsak… 2014-04-24 21:02 EUR/HUF 309.20 ... 21:12

Közhasznú információk

Csülök: Mi meg kurvára szégyelljük, hogy te vagy az utódunk... 20:39

Hmmm....

HÍREK