0
lengyelnet.hu írása
2012. február 25.

Szenzáció a szülészeten

Óriási orvosi szenzációról számoltak be a lengyelországi Wroclaw kórházának orvosai. Egészségesek és jól vannak azok a csecsemők, akik a megindult szülés után 75 nappal születtek az orvosok segítségének köszönhetően. Az édesanya jól van, a babák, Iga és Ignacy úgyszintén, a mama szerint az orvosoknak, az egészségügyiek szerint a fiatalasszony kitartásának és töretlen optimizmusának köszönhetően

Kapcsolódó írásaink

A fiatalasszony három gyermekkel volt terhes, és a szülés – mint a többszörös ikerterhességek többségénél – jóval a várt előtt indult meg: a 21. hétben. A harmadik iker életének megmentésére esély sem volt. Ugyanakkor a másik kettőt az orvosok megpróbálták megmenteni, az asszony méhszáját részben bevarrták, a mama azonnal gyógyszereket kapott és szigorú fekvést írtak elő. A kismama már el sem hagyhatta a kórházat, ágyának lábrészét jól megemelték, a fej résznél viszont alacsonyabbra helyezték, így „fejjel lefelé” kellett feküdnie, nem is akárhány napot: két és fél hónapig kellett várnia a babákra.

A kép illusztráció

Közben egy egész csapat foglalkozott vele, a szülészeken és az újszülöttekre váró specialistákon kívül rehabilitációs szakemberek, pszichológusok, dietetikusok is bekapcsolódtak a munkába. Az egyik pszichiáter a lengyel TV híradójában elmesélte, hogy az édesanya töretlen optimizmusa a siker egyik fő okának tekinthető. Joanna asszony úgy nyilatkozott: „Amikor kiderült, hogy esély van a másik két gyermek megmentésére, semmiféle kételyem nem volt. Bármit is kell tenni, megteszem a kicsinyeimért. Töretlenül bíztam az orvosokban, láttam, hogy nap mint nap küzdenek velem együtt. Mindent nekik köszönhetek.”

Az orvosok szerint a siker a fiatalasszonyé. A vezető szülész elmondta, hogy az orvosi szakirodalomban ismernek olyan eseteket, ahol több héttel, akár 30 nappal is visszatartották a szülést, de tudomása szerint a 75 nap egyedülálló. Ők is csak reménykedtek a happy endben.

Az ikrek most egy hetesek, a mama máris talpra állt és képes az ellátásukra. A szakemberek szerint az újszülöttek jelenleg jó állapotban vannak, s ha semmi nem jön közbe, rövidesen haza is mehetnek.

Hozzászólások
Összesen: 0 db

A hozzászólás csak regisztrált tagjaink számára elérhető, kérjük lépjen be vagy regisztráljon!

Elfelejtette jelszavát? Segítségért kattintson ide!

Kérjük, hozzászólásánál tartsa be az oldal szabályait. Erről és a moderálási elvekről itt olvashat részletesen!

Hozzászólhat a Facebook azonosítójával is.
Kattintson a "Facebook bejelentkezés" gombra!
Hozzászólás Facebook regiszrációval
Kedvezménykártya a 168 Órától

EDC kártya, akár Önnek is

Kedvezménykártya a 168 Órától

2014. július 10. csütörtök
Közösség
zoja: Az eredmények kihirdetése előtt, de a szavazatok... 17:47
Felmosták a padlót a teljes baloldallal...
Európaimagyar: Ezek legalább kis gerincesek ! 17:45
Elképesztő fideszes arcok galeriája
apuska: Ja. Bartus László mint gondolkodó. Én másként... 17:31
Hmmm....
zoja: "Horn Gyula tudta, értette, hogyan kell... 17:14
Gyurcsány nem rossz politikus hanem katasztrofális
A Propeller hírei