37
2015. december 20.

Együtt, veled

ABCÚG

Juj, itten annyira tobzódik a véleményterrorista liberálfasizmus diktatúrája, hogy a NER adja a másikat. Mindenesetre a felemelő ki-tud-középkoriasabb-nézetekkel-előállni-a-női-szerepeket-illetően diskurzus kapcsán jobboldali körökben igen népszerűvé vált ez a véleménydiktatúrázás.

Kapcsolódó írásaink

Finoman szólva némi aránytévesztésre vall éppen akkor előjönni ezzel, amikor a közelmúltban a kormány nyomására szétzavarták egy hírportál szerkesztőségét, amikor a legújabb fejlesztésű fideszes kommunikációs kíborg feljelenti(!) bírálóját, amikor a hatalom körmére nézni akaró újságírókat rabosítanak, kommentelőket pedig fenyegetnek és bíróság elé citálnak. Akkor, amikor a kormány sok-sok pénzt és hatalmi befolyást ölve a projektbe, gyakorlatilag ennen propagandaterévé silányítja a nyilvánosságot. Azért az elég röhejesen hangzik, hogy itten pár – függetlenként fennmaradt – csekély hatókörű orgánum alig érzékelhető dönögései, meg néhány blogger pikírtkedése valósítaná meg a véleményterrort.

Ráadásul a derék jobboldali hangadók nem létező nézeteket, véleményeket döfnek le harcosan, hanem a maguk által teremtett fantomokkal hadakoznak. A gaz liberális ördög elrajzolt torzképével vívnak. (Az persze nem tagadható, hogy némely, magát liberális véleménygurunak eladó ideológiai divathuszár hangoskodó dogmatizmusa is hozzájárult ennek a torzképnek a kialakulásához. De azért a gonosz liberális fantom nagyrészt az élénk jobbos fantázia terméke.)

Amúgy meg Magyarországot a valódi liberalizmus eszmei hatása szinte meg sem is érintette. Mert ha megérintette volna, akkor most nem az lenne a masszívan elfogadott többségi vélekedés, hogy a női egyenjogúság mellett érvelni valóságtól elrugaszkodott feminista picsogás (hardcore verzióban: amely elvek képviselőit jól meg kellene b...babusgatni, és mindjárt felhagynának ezzel az emancipuncival), az emberjogi érvelés valami nyugatos flanc, az esélyegyenlőség forszírozása meg komcsi vircsaft.

Így hát kifejezetten kínos, hogy a jobboldal súlyos képmutatással és tudatos önbecsapással tesz úgy, mintha éppen az ő véleményük volna itt veszélyeztetett kisebbségben, amelyet uszkve három liberális „véleménydiktátor” megmondó fenyeget. Persze a vezéri útmutatást követve mindenkinek ellenségre kell lelnie.

A valóság viszont az, hogy a kövéri-ákosi hm... izé... vélekedés hazánkban népszerű, élvezi a többség szimpátiáját. A nyilvánosság elé állni ezzel nemhogy nem tabusértés, nem „a-pc-liberális-szellemi-keretlegények-kíméletlen-elnyomása-ellen-vívott-szabadságharc” újabb csatája, hanem éppen a jól berögzült többségi véleményre való apellálást jelenti.

Úgyhogy én nem annyira csodálkoztam, hogy a kormány beszállt ebbe a vitába.

A képlet ugyanis végtelenül egyszerű, pontosan annyira, amennyire a közéleti disputák nívóját sikerült – komoly hatalmi segédlettel – lebutítani.

1. Az Ákos által kinyilvánított véleményt a társadalom többsége osztja.
2. Ákos népszerű.
3. Ergo: az általa képviselt vélemény még népszerűbb.
4. A Telekom – a kormány kitartó „multiellenes” propagandájának köszönhetően – népszerűtlen.

Konklúzió: ha a kormány a kedvelt kormánypárti zenész védelmében odacsap a multiknak, abból csak profitálhat.
És ezért nem nagy ár, hogy közben normákat vesznek semmibe, törvényeket hágnak át, olyanokat, amelyek egy civilizált országban áthághatatlanok volnának.

Sőt, vérlázító cinizmussal egyenesen maguk hivatkoznak a törvényre, megvádolják alkotmánysértéssel a Telekomot, holott mindenki számára nyilvánvaló, hogy itt egy szimpla szponzori szerződés felbontásáról van szó, aminek az égvilágon semmi köze a véleménynyilvánítás szabadságához. Hiszen – tagolva írom, hogy a kormány is értse – a Telekom nem akarta rábírni a jeles dalnokot véleménye megváltoztatására, nem kívánta tőle azt sem, hogy a továbbiakban ezt ne hangoztassa, csak levonta a konzekvenciát. Azt, hogy értékvilágával nem egyeztethető össze a suttyóesszencialista világkép, így ennek propagálására nem adnak több pénzt. Ennyi.

A kormány viszont még a saját történetében is párját ritkítóan hazug módon olyasmivel vádolta meg a céget, amit valójában maga követett el. Arra bazírozva, hogy ez népszerűséget hoz neki. (Nem is beszélve arról a finom kis üzenetről, hogy így jár mindenki, aki a legfőbb orákulum barátaival és üzletfeleivel ujjat húz. Mert a geng tagjainak összetartása fontosabb törvénynél, szerződésnél, meg a hasonlóan gyanús ’puniós fecniknél.)

Sokan vélték úgy, hogy ez az egész ügy valójában rossz kabaré. Lehet. Ámde ezzel együtt – szimbolikus tartalmai miatt – pontosan leképezi azt, hogy hol tart most az ország. És azt is, hogy hová tart, ha minden így megy tovább.

Hozzászólások
Összesen: 37 db

A hozzászólás csak regisztrált tagjaink számára elérhető, kérjük lépjen be vagy regisztráljon!

Elfelejtette jelszavát? Segítségért kattintson ide!

Kérjük, hozzászólásánál tartsa be az oldal szabályait. Erről és a moderálási elvekről itt olvashat részletesen!

Hozzászólhat a Facebook azonosítójával is.
Kattintson a "Facebook bejelentkezés" gombra!
Hozzászólás Facebook regiszrációval
rotgar
2015-12-24 20:00:00   #28

Ráadásul volt évfolyamtársai szerint éppen Ákos felesége az aki az agytröszt a családban, az Ákos csak egy nyápic kis énekelgető papucs, de minden nívós dolgot a feleség intéz.

anzsuhaz
2015-12-23 12:31:00   #27

mi okozza azt, hogy mindennek szar szaga és állaga lesz ha csak Fidesz a közelébe kerül.

javito
2015-12-21 17:58:40   #26

Csak hogy üzenjek nektek onnan az áfosból Neked meg Bánodnak ,no nem millákért.annyi egy életre nem jutott,még azoknak se ki olyan voltak, mint ti,most itt."Egy napon komoly tudós fejek
Rájöttek, tovább ez nem mehet
Az élet még nem elég szervezett
Kijött hát egy új rendelet

Anyáknak hozták a levelet
Benne áll, ezentúl szüljenek
Havonként egy fiúgyermeket
Még jobb, hogyha ikreket

Minden rendben ment, igen egyszerű eset
Senki sem szenvedett
Mert ó az emberből közben műember lett
Aki tőle született: műgyerek "

Hu a fenébe !

Ezt meg loptam Plagi -bi básan Nagy Magyarország Emberek Emberiesen.

Az,Omegától.

Mea hamau !

Ákoska,Viktorka,Ákoska ,Viktorka mea hamu,mea hamu,mea hamu.

Ja,csak nekem?

javito
2015-12-21 14:56:33   #25

moslékzabálók

Moslékzabálók.

Elmondhatják magukról,hogy,Sikeresen,mindenevők..

Nincs olyan,mit le ne tudna Rend-szaruk,nyomni,torkukon.

És tele szájjal,zabálják,zabálják,zabálják és zabálják.

Reszketve,minden sárga-moslék,Sejt-nyik-leg a Sikerért.


.

moslékzabáló
2015-12-21 13:20:42   #24

Igor06!

Köszönöm, hogy akceptálta kérésemet! Ami a felsőbbrendűségemet illeti: nem tudom, miből következtet arra, hogy így tekintek magamra, az, hogy szinte mindenről másképp gondolkozom, mint ön, még nem jelenti azt.

igor06
2015-12-22 05:27:45

Mr Moslékzabáló!

Gondolkodsz? Ne túlozz....!

Titeket a hit és a létfenntartás ösztöne hajt...

Pedig elhiheted, ti moslékzabálók csak adófizetőnek kelletek no meg azért, hogy sos-sok kis új moslékzabáló adófizetőt gyártsatok az asszonnyal a NER-nek.

moslékzabáló
2015-12-21 13:15:38   #23

Sgyuri!

Valószínűleg máshonnan származnak az információink: sem arra nem emlékszem, hogy ekkora vihart kavart volna Gyurcsány kijelentése, sem arra, hogy elismerte volna, hogy bunkó.

sgyuri
2015-12-21 19:49:16

moslékzabáló #23

http://index.hu/belfold/noi1014r/

1. Gyurcsány elismerte , hogy hibázott.
2. Nem várta el sem a híveitől sem az ellenfeleitől, hogy ne úgy értsék a szavait ahogy mondta.

gyukovits
2015-12-21 11:22:59   #22

Kósa felismerte, hogy saját kormánya Acél elvtárs nyomdokain halad.
Csak durvábban.

Ebben a helyzetben Kövér, Kósa, Orbán, "Ákos", és a kormány követett el együl alkotmánysértést, nem pedig a Telekom.
A kormány valóban elégtételt vesz a Telekomon véleménye miatt - alkotmányellenesen.

Hitet Lenke
2015-12-21 09:30:29   #21

Orbán, a ma már veterán harcos mondta volt, hogy aki velünk van és a csatatéren megsérül, azt kimentjük. Aki ellenünk fordul, arra mi is lövünk.
Hát ennyi!

sgyuri
2015-12-21 09:16:41   #20

A Fekete György általi MMA megszállása után a telekom média terrorjáról értekezni arcátlanság a hatalom részéről. Ehhez hozzávehetjük a színház igazgatók politikai alapon való kinevezését és a civilek politikai alapon történő zaklatását is.

igor06
2015-12-21 09:13:55   #19

Moslékzabáló ... úr (sic!) ad 14.

Jót nevettem, amit 14-es rajtszámmal idekapartál.

Ajjaj, te felsőbbrendűnek érzed magad, mint Hofinál a nyújjorkból hazatelepülő magyarmagyar, aki a törülközőt th-val írja...pedig el kell keserítselek, mert dehogy vagy az...

Azt hiszed, haverkodni akarok veled, Moslékzabáló?

Csak és kizárólag azért neveztelek úgy ahogy, (és nem pl seggfejnek, ami valójában vagy) mert talán van benned valami önkritika, és a nevén nevezed magad. Az indiánok is tisztelték az elmebetegeket (akikről közismert, hogy hozzád hasonlóan szeretnek magázódni)

Miért ne tisztelhetnénk mi, ballibernyákok a fideSSnyik féleszűeket?

Konkrétan a történtekhez:

Tudod Moslékzabáló, Ákos nem félreérthető megjegyzést tett, hanem egyfajta übermensch-ként nagy nyilvánosság előtt kimondta, ami a szívén van. Ti kis csicskák ugyanezt teszitek itt.

Nálatok mindenki teszi a dolgát, a slepp viszi a szajrét, mindent, ami nincs lebetonozva, Ákos a szponzori zsetont és még ki tudja, mit, nektek alattvalóknak, akiknek csak a moslék jut pedig hülye ideológiát gyártanak, ne gondolkodjatok, csak keféljétek az asszonyt...

És csak azért javasoltam, ne erőlködj és ne magyarázd a magyarázhatatlant, mert az a jelek szerint Ákosnak sem megy, nem véletlenül tűnt el, mint Petőfi a ködben, itt Finkelstein bácsi és Habony Hasbarúgó Árpi főtanácsadók is becsődölnek, mert ez megmagyarázhatatlan.

Egyébként tényleg érdekes, hogy ebben a témában egyetlen moslékzabálónő sem szólalt meg eddig...

Vajon miért, Moslékzabáló, te magyarmagyar....?

Hírfolyam
További cikkeink
Hallgassa élőben! KLUBRÁDIÓ
Kedvezménykártya a 168 Órától

EDC kártya, akár Önnek is

Kedvezménykártya a 168 Órától

2014. július 10. csütörtök
Közösség
hu pi lilliput: …a folyócskán túl!...tegnapról!...adós... 14:13
...by hu pi lilliput!
kóbogár: te olvasol is, vagy csak írsz?.. Esetleg nem ... 13:04
Hát milyen országban élünk?
Kérdőjel: Azt hiszem, számára nagy csalódás ami Mo-n történt... 12:43
cOLOMBUS
step: A zasszonyt nem dicsérte? Pedig lehetne, mert úgy... 12:40
Orbán a király !
A Propeller hírei