19
Bolgár György írása
2009. szeptember 18.

Azt állítja Szaniszló Ferenc az Echo TV-ben

Azt állítja Szaniszló Ferenc az Echo TV-ben,
hogy a szlovák nyelvtörvénnyel megkezdődött az Endlösung, a szlovákiai magyarság megsemmisítésének utolsó szakasza. Szerinte az Európai Unió törvényesítette a

Kapcsolódó írásaink

nácizmust és a fasizmust, ezért ideje kilépnünk, és új, erős szövetségeseket keresnünk, még mielőtt Brüsszelben Magyarország feldarabolásáról döntenek. A Felvidéknek – tette hozzá – haza kell térnie. És elsőként tér majd haza, mondta.

Ezzel szemben a tény az,
hogy Brüsszelben nem döntenek sem Magyarország, sem Szlovákia feldarabolásáról, mint ahogy a későbbiekben Románia, Szerbia és Ukrajna feldarabolásáról sem. Sőt, rosszabb hírem is van: nem lesz soha olyan új, erős szövetségesünk sem, amely hajlandó volna ezen országok határainak módosítását kikényszeríteni a magyarok javára. Ami viszont az Endlösungot illeti, az – félreértések és félremagyarázások elkerülése végett – nem egy nyelv használatának bizonyos korlátozását jelentette, hanem egész egyszerűen fizikai megsemmisítést: a zsidók tömeges és szisztematikus legyilkolását. Ha Szaniszló Ferenc nem tudná, vagy nem akarná tudni. A fogalom tehát foglalt, és alkalmazása a magyarellenes nyelvtörvényre súlyosan félrevezető, s egyben akár a holokauszt relativizálásának is tekinthető, amit a nácizmust állítólag törvényesítő Európai Unió több országában büntetnek is. Nálunk nem, mert nálunk nyoma sincs a nácizmusnak és a fasizmusnak.

Hozzászólások
Összesen: 19 db

A hozzászólás csak regisztrált tagjaink számára elérhető, kérjük lépjen be vagy regisztráljon!

Elfelejtette jelszavát? Segítségért kattintson ide!

Kérjük, hozzászólásánál tartsa be az oldal szabályait. Erről és a moderálási elvekről itt olvashat részletesen!

Hozzászólhat a Facebook azonosítójával is.
Kattintson a "Facebook bejelentkezés" gombra!
Hozzászólás Facebook regiszrációval
neo35
2009-09-18 10:24:21   #1

Amikor először meglátta az echón nem akartam elhinni, hogy a valaha évtizedeken át a m1-en motyogó szürke veréb kikapta csipáját és mostanra büszke nácivá vedlett!
Szép karrier, ível a csatornába a csatorna médiumok világába!

Joshy
2009-09-18 10:49:10   #2

Nem hittem volna,hogy Bolgár úr,aki egy kommunista őskövület,és valamilyen tévedés folytán itt maradt,olyan dolgot ír le amiben az igazság halvány morzsája ugyan,de fellelhető.
Az ominózus mondat,annak is a második része:
"Nálunk nem, mert nálunk nyoma sincs a nácizmusnak és a fasizmusnak."
Csak így tovább Bolgár úr,ha egy kicsit nem figyel oda,egyből igazat ír.

gyuri
2009-09-18 10:53:44   #3

Azon már nem csodálkozom , hogy a régi rendszer szószólói hipp-hopp levedlették az akkor büszkén hordott bőrüket és gyorsan jobboldali bőrt húztak magukra. Sok ilyen van szép kicsi hazánknban. Az inkább érdekelne, hogy kikre gondol ez az okos pali, milyen országokra? Kikkel kellene összefognunk és új szövetséget alkotnunk? Chilével, Argentínával, Dél-Afrikával, vagy kivel. Ennek az Echonak az az alapvető baja, hogy bárki, bármilyen ostobaságot mondhat, ellenőrzés nélkül, az a fontos, hogy jó nagyot durranjon, lehetőleg a jelenlegi helyzet szélsőséges kritikája legyen benne. Az elfogulatlan tájkoztatást még hírből sem ismerik az Echo műsorvezetői. Ezért teljes mértékben hiteltelenek. Buta kritikát számtalant lehet látni, okos javaslatot még egyet sem. Ezek a fószerek nem itt élnek? Nem itt kellene valamit tenni az országért?

davidoff90
2009-09-18 13:00:33   #4

Mert ki ez a Szaniszló Ferenc?Nekem kimaradt az életemből.Az Echót csak néha néha nézem,maximum Obersovszky Péter műsorait,a többivel nem őrlöm az idegeimet.Széles Gábor a Kádár kor megbecsült gazdasági vezetője,az Ikarusz nevet és vagyont szerzett nagyvadja felismerte,hogy merre az arra.Itt is maximálisan ki akarja használni a lehetőségeket.Ha valakinek van kedve és gyomra,nézze.Szerencsére nem kötelező.

kiskacsa
2009-09-18 13:53:53   #5

Pedig én hogy kedveltem régen ezt a palit!:( Metróban megjelent írásait sosem hagytam ki (korai szakaszban). Nem gondoltam volna róla, hogy ő is ekkorát fordul. Hiába a "csókos gyerekeknek" áll a zászló manapság,-ahogy Bayer írta - semmi fecsegés, csak diszkréció és pókerarc!

janus
2009-09-18 15:02:27   #6

Bolond lyukból bolond szél fúj...
De valószínűbb,hogy a tv csatorna profiljához igazodva mondja ezeket.
Ő is csak robot a maga módján...

nicolas
2009-09-18 16:28:15   #7

Hát lehet komolyan venni ezt a manust?Kinek az igényeit elégiti ki ilyen szöveggel?Néhány esetben belenéztem az Echó műsorába,mondhatom,
nem akármilyen szinten adják elő.Van akinek erre pénze van?Van erre ve-
vő ma Magyarországon?

bugyuri
2009-09-18 17:39:28   #8

Gratulálok a kórushoz,amelyik gondolkodás nélkül bedől ennek a Bolgárnak. Ugye a zsidótörvényt sem "gondolták", a holokausztot sem "gondolták" és még annyi mindent nem "gondoltak",mégis megtörténtek.Hát bizony gondolni kell minden,még most agyament elképzelésre is,pláne ha olvasgatjuk a Trianoni eseményeket,dokumentumokat,az akkor, az utódállamok által benyújtott ígényeket,lobbizásokat.Félelmetes ígények voltak akár a román,aki a Tiszáig akarta a területeket,akár a szlovák,aki közös csehszlovák határt akart a Balaton körül,akár a szerb részről,akik pl. a Balatonig szerették volna megkapni a Magyarországi területeket. Nem elhanyagolható eszmék ezek,ugyanis ezek az államok azóta sem mondtak le ezen ígényeikről,még ha bölcsen,nem is hangoztatják őket. Tessék utánaolvasni,nem csak a 168 Órából tájékozódni!Az Uniónál,meg lássuk be,megint nem mi vagyunk,akik jól lobbizunk az érdekeinkért. Ott,ahol abba is beleszólnak,hogy hogyan vágják le a disznót,hogyan tömjék a libát,abba nem szólnak bele,hogy most éppen hogy veszik el egy nemzet nyelvét,hát mi ez,ha nem nemzetírtás. Ilyet még csak Ceausescu engedett meg magának,de ő nem volt EU-s tag!Bizony Bolgár,ez népirtás, még ha maga szerint ez dehonesztáló is,a holokauszt eszméjére.

tsz elnok
2009-09-18 18:02:20   #9

Mibol lesz a cserebogar...?:-))) Szaniszlo Ferenc a Panorama volt munkatarsa a mestere-Chrudinak Alajos-nyomdokaiba lepett.Marmint koponyegforgatasban.Egyel tobben a damaszkuszi uton.

öszike13
2009-09-18 19:04:58   #10

Hihetetlen, hogy emberek olyasmit szajkózni képesek amit, ö maguk sem hisznek.
Az viszont, tragédia, hogy mennyi ember hiszi el, vagy ugy tesz, mintha elhinné.

és, még hátra van a veleje...:-{{{

Kedvezménykártya a 168 Órától

EDC kártya, akár Önnek is

Kedvezménykártya a 168 Órától

2014. július 10. csütörtök
Megosztások